Moussa Dembele Fenerbahçe'ye mi geliyor? Menajeri konuştu

Orhan Gülek
18.08.2021 - 13:56 | Son Güncellenme: 18.08.2021 - 15:47

Moussa Dembele’nin menacerlik şirketi Mansa, oyuncunun Fenerbahçe'ye transferine yönelik Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorusunu yanıtladı.

Moussa Dembele Fenerbahçe'ye mi geliyor? Menajeri konuştu

Özgür SANCAR- AJANSSPOR

Fenerbahçe forvet arayışlarını hızlandırdı. Gündemde Olympique Lyon'un Mali asıllı, 25 yaşındaki forveti  Moussa Dembele'nin olduğu söyleniyor.

"Fenerbahçe'yle bir kere bile konuşmadık"

Konuyla ilgili futbolcunun temsilcisi Mansa Fofana, açıklama yaptı.  Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorusunu yanıtlayan Mansa Fofana, "Söylentiler nereden çıkıyor, bilmiyorum, ama biz Fenerbahçe'yle bir kere bile konuşmadık. Ya da Türkiye'den herhangi bir kulüp Moussa için bizimle görüşmedi" dedi. 

Dışarıdan Karl Togo isimli bir kişi Fenerbahçe ile görüşürek işi karşıtırmaya çalıştığını iddia eden Fofona, "Lyon ondan memnun. Teknik direktörü onu takımda görmek istiyor. Zaten Lyon'un ikinci kaptanı. Ayrılmak gibi bir durum söz konusu değil" diye konuştu.

Atletico Madrid'te oynadığı dönemden bu yana oyuncuyu yakından takip eden İspanyol AS Gazetesi'nin Atletico yazarı Jorge Garcia ise şöyle konuştu:

"Gol bölgelerinde sezgileri çok güçlü"

"Türkiye'ye transfer olasılığı var mı bilmiyorum. Ama olursa çok önemli bir transfer olarak kayıtlara geçer. Güçlü bir forvet. Topu tutma ve koruma kapasitesine sahip. Sezgileri çok güçlü. Gol noktalarına doğrudan gider. Ceza sahası içerisinde doğru adımlarla sade ve hızlı gol vuruşları yapar. Özelliklerini merkez santrafor olma noktasında geliştirdi. Gol bölgelerinde sezgileri çok güçlü... Atletico'da istediği ölçüde süre alamadı; çünkü sakat gelmişti. Toparlayamadı. Üstelik önünde Luis Suarez gibi tartışılmaz bir golcü vardı."

Moussa Dembele'nin kariyeri

1996 doğumlu ve 1.83 boyunda olan Fransız futbolcu kariyerine İngiltere’nin Fulham takımında başladı.

Fulham forması ile 64 maça çıkan Dembele 19 gol ve 9 asist ile oynadı. Dembele 2016-2017 sezonunda bedelsiz olarak İskoçya’nın Celtic takımına transfer oldu.

2 sezon Celtic forması giyen Fransız futbolcu  94 maça çıktı ve 51 gol 18 asist yaptı. Celtic forması ile dikkatleri üzerine çeken Moussa Dembele 2018-2019 sezonunda 22 milyon euro bedelle Olympique Lyon’a transfer oldu.

Lyon forması ile ilk 2 sezonunda 47 gol 13 asist yapan Dembele, Atletico Madrid’in radarına girdi ve 2021 ara transfer döneminde 1.5 milyon euro bedelle Madrid temcilcisine imza attı.

Atletico Madrid ile sadece 7 maça çıkan futbolcu gol ya da asist katkısında bulunamadı. Dembele 2017 ve 2018 yıllarında yaşadığı uyluk sakatlığı yüzünden toplamda 23 kaçırdı.

Senin için hazırladığımız haberler