Müfit Erkasap'tan TFF'ye sert tepki!

16.03.2020 - 17:24 | Son Güncellenme: 16.03.2020 - 17:37

Müfit Erkasap'tan TFF'ye sert tepki!

Süper Lig maçları ertelenmeli mi? Galatasaray taraftarının önünde kazanır mıydı? Belhanda'nın performansı nasıldı?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Fatih Terim'in eski yardımcısı ve yakın dostu Müfit Erkasap'ın açıklamaları şu şekilde:

Bu maçların oynanmasına nasıl izin verildi?

"Ruh ve bedensel sağlık çok önemli. Zihniyetimizi de güçlendirmemiz lazım. Bu hadise bazı konuları engelliyor. Maçların ertelenmesi daha doğru olurdu. Bu bizim spor insanı olarak görüşümüz ancak bilim insanları da aynı görüşte. Bu maçların oynanmasına nasıl izin verildi? Bu durum akıl alır gibi değil. Erteleme ihtimali hiçbir şey söylenmeden ortadan kaldırıldı. Bir maç mı önemli? İnsan sağlığı mı önemli? Orada can var, insan var. Basın, top toplayıcı çocuklar ve futbolcular... Burada herkes risk altında."

UEFA'ya bağlı sistemlerde siyasetin bir etkisi olamaz!

"Bir şey söylemek benim haddim değil ancak UEFA'ya bağlı sistemlerde siyasetin bir etkisi olmaz. Bu durumu siyaset yönetmez. Bu durumu bu işin içinden gelenler ve spor sağlığı uzmanlarıdır. Fatih Terim'in bir görüşü olabilir. Böyle sıkıntılı bir ortamda her şeyi birbirine karıştırmamak lazım. Bu duruma siyaset müdahale edemez. Siyaset sadece yardımcı olur."

Düşünceler tutarlı değil!

"Bu işin içinde insan sağlığı varsa biz topa dokunmamalıyız. İnsan sağlığı kadar önemli bir şey var mı? Çocuk sağlığından önemli bir şey var mı? Bu hafta oynansın daha sonra ertelensin düşüncesi tutarlı değil. Futbolun taraftar olmadan bir önemi yok. Burada Fatih Terim maçın taraftarsız oynanmasına tepki gösteriyor. Taraftar neden yok bu maçta? Neden maçları ertelemiyorsunuz? Futbolcu, hakem, antrenör ve taraftar olmadan futbol maçı olur mu? Seyircisiz maçlardan sonra futbolculara bir soralım. Boş tribünlere oynamak nasıl bir his? Dünya öyle bir noktada ki herkes bu durumdan endişeli. Telefonla konuşurken bile tedirgin oluyorsun. Fati Hoca siyaseti düşünerek açıklama yapmadı. Fatih Terim futbolu düşünerek bu açıklamayı yaptı. Fatih Hoca asla siyaseti futbolun içinde görmez." 

Maç seyircili olsa Galatasaray kazanabilirdi!

"Galatasaray'ın seyircisinin önünde olmaması konsantrasyon problemi yarattı. Bu maçta taraftar olsaydı konsantrasyonu daha yüksek ve keyifli bir karşılaşma olurdu. Sporcu orada şov yapıyor. Sonuç olarak bir oyun oynanıyor. Bu şovu 40.000 kişinin önünde yapmak çok farklı. Futbolcuların büyük bölümü bu duruma alışkın ancak bu oyunun keyfi taraftar. Dünkü maçta 40.000 seyirci olsa oyun böyle olamzdı. Oynanmayan bir maçın sonucunu söylemek zor ancak Galatasaray kendi evinde desteğini kaybetmiş bir takım olarak sahadaydı. Bu durum Galatasaray'ın aleyhineydi. Galatasaray yoğun bir seyirci önünde pozisyonları farklı değerlendirebilirdi." 

Belhanda yerine başkası oynasa daha kötü olabilirdi!

"Oyuncuların performasnını varsayımlar üzerinden değerlendiremeyiz. Belhanda yerine başkası oynasa belki daha kötü olacaktı. Önemli olan oyuncuların görevlerini yerine getirmesi. Kötü oynanan oyunlar var ve biz bunları seyirci olarak görüyoruz ancak futbol bir takım oyunudur. 11 kişi birleşerek bu oyunu oynuyor. Şu anda Galatasaray takımı tamamen oturdu. Galatasaray hızını aldı ve ilerliyor. Gelen oyuncularla birlikte oyun sistemi ileri gitti. Alınan sonuçlar bunu doğruluyor. Galatasaray bu performansını arttırarak sürdürecektir. Bu zor günlerde fazla detaylara girip kendimizi boğmayalım. Birbirimizin hayatını kurtarmaya bakalım. Karşılık suçlamalara gerek yok. Biz birbirimizi kollamalıyız. Tüm futbol birimlerinin sağlığını düşünerek hareket etmeliyiz. Sorun Galatasaray - Beşiktaş sorunu değil."

Senin için hazırladığımız haberler