Muhammed Gümüşkaya Analizi

10.11.2019 - 03:27 | Son Güncellenme: 10.11.2019 - 14:43

Muhammed Gümüşkaya Analizi

Muhammed Gümüşkaya

Doğum Tarihi: 18 (1 Ocak 2001)

Uyruk: Türkiye

Mevki: Orta saha

Yan Mevki: Merkez orta saha – On numara

Boy: 1.77

Kullandığı ayak: Sol

Güncel Takımı: Fenerbahçe

Güncel Milli Takım: Türkiye U19

Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2021

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan bir sakatlığı yok.

İdmanyurdu maçıyla birlikte ilk kez profesyonel maça çıkan Muhammed Gümüşkaya kimdir, kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor. Taraftarların merak ettiği genç yıldız adayını Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt okuyucularımız için hazırladı. İşte Muhammed Gümüşkaya Analizi;

PROFİL:

 1 Ocak 2001'de İstanbul'da dünyaya gelen Muhammed, futbola 2012 yılında Fenerbahçe altyapısında başladı. 1 Ocak 2001'de İstanbul'da dünyaya gelen Muhammed, futbola 2012 yılında Fenerbahçe altyapısında başladı. Sırasıyla U14, U15, U16, U17 kategorilerinde forma giyen Muhammed, hücum bölgesinin her pozisyonunda rahatlıkla görev alabiliyor. U17'de gösterdiği performansla dikkat çeken genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile 3 yıllık resmi sözleşme imzaladı. Piyasa değeri 75 bin euro olan Muhammed, milli formayı alt yaş gruplarında 18 kez giydi. (Değişim olabilir)

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

 Fiziksel olarak kendi yaş grubuna baktığımız zaman orta derecede diyebiliriz. Kas yapısını göz önüne alırsak fiziği daha iyi duruma geleceği kesin duruyor. Çalışma süresini arttırdığı zaman fizik, kas yapısı daha iyi duruma gelecektir.  Ayağında çok top tuttuğu için hep sert müdahalelere maruz kalan Muhammed, ikisinden birini kesinlikle seçmesi lazım. Ayağında çok top tutmaya devam edecekse eğer fiziğini daha da geliştirip sert hamlelerden kurtulma şansı yakalar. Bu fizikle devam ettiği taktirde ayağında daha fazla top tutma şansı kalmaz. A takıma aldığı için biraz daha basit oynaması lazım. 

 

Sol ayağı çok kaliteli bir yetenek. Ligimiz de sol ayağı ile sert şut çeken fazla oyuncu olmaması zira buna genç oyuncular arasında bakarsak neredeyse hiç bulunmaması Muhammed için bir şans oluyor. Sol ayağına top geldiği zaman kalecinin yapabileceği çok şey bulunmuyor. Bizlere düşen o golün güzelliğini izlemek oluyor. Hızlı bir şekilde çıktığı zamanlar topla dans ederek giden bir yapısı bulunuyor. Hızlı çıkışlarda topa yumuşak vurmak yerine daha sert vuruşları becermesi Muhammed’i A takıma getiren bir hikaye başlangıçlarından biridir diye düşünüyorum.

Kendi yaş grubunda oynadığı maçlarda çok rahat adam eksiltebiliyor. Bunu bir üst seviyeye yansıtabilir mi şu an tahmin edilmesi çok zor. 15 yaşındaki Emre Demir’in gol attığı o golün asistini 17 yaşındaki Nurettin Korkmaz’ın yaptığı bir lig için imkansız yoktur. Şans verilirse yapılacağını bu ikili tüm ülkeye göstermiş durumda bu tarz oyuncularda şansları daha çok bulursa açık oyun oynayan takımlara karşı daha avantaj sağlayabilir. Kendi grubunda kapalı oyunda iyi olması süper ligde özellikle Fenerbahçe gibi büyük takımlara karşı kapanan Anadolu takımlarına iyi olacağı biraz zor ihtimal. Varını yoğunu kapatmakla uğraşan Anadolu takımları Muhammed gibi oyuncuları sert hamlelerle rahatlıkla indirebilir.

 

Dikine gitmeyi seven ve bunu olumlu şekilde sonuçlandıran bir genç yetenek, takımı ileriye taşımayı çok iyi biliyor oyunu okuyarak takımı hep hücumda tutmayı planlıyor ve bunu başarıyor.  Sık sık attığı uzun paslarla hücumda oynayan oyuncuları çok rahatlıkla pozisyona sokuyor. Başarılı pas yüzdesiyle birlikte hem savunmada hem de hücumda topun takımında kalmasını sağlıyor. Kendine atılan pasların kontrolünü iyi yaptığını söyleyebiliriz.  Baskı anında doğru hamleler yapmada çok başarı bir isim. Topla ilişkisi çok iyi olan, dikine pasları atabilen ve topu hızlı şekilde hücuma taşıyabilen orta sahaların çok değerli olduğu günümüzde Muhammed gelişimini sürdürdüğü sürece kendisinden sıkça söz ettirebilecek yeteneklere sahip.

Muhammed topla çıkmaktan çekinmiyor ve takımını hızlıca hücuma taşıyor, uzaktan attığı etkili şutlarla rakip kaleyi zorluyor. Agresif yapıda olduğunu söyleyemeyiz ama mağlubiyete isyan eden yapısı var. Mağlup durumdayken ipleri eline alıp takımını taşımak için çaba sarf ediyor. Oyuna küsen bir yapıda olduğunu söyleyemeyiz. Ayrıca oyunsal olarak cesaretinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

4-2-3-1 formasyonunda sağ kanat, sol kanat ve 10 numara olarak tabir edilen forvet arkasında da başarıyla mücadele ediyor. Şutları  çok etkili kullanabilen bir oyuncu. Saha görüş özelliği de çok yüksek, bu iki özelliğini birleştirerek çok etkili bir hücum silahı haline geliyor. Oyun zekası, nokta pas atışları, tekniği ve seri çalım becerisiyle izlemesi çok zevkli bir oyuncu. Günümüz modern futbolunda sadece pas dağıtan bir on numara yerine geriye gelip top alan,3’lü forvet sisteminde kanat olarak oynayabilen, sürekli gol arayan bir on numara arayışı var ve bu genç yıldız adayı tüm bu özellikleri üzerinde toplayan bir oyuncu.

 

Hava hakimiyeti oynadığı bölge için iyi durumda. Boyuna bakarsak zaten boyu da ideal rakam da gözüküyor. Bunun için hava hakimiyetine sahip olabilir eğer Süper Lig’de oynama süresi fazla olacaksa biraz daha güçlenmesi gerekecektir.

 

Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

 

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 09.11.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler