Muhammed Gümüşkaya’nın ‘arma’ arayışı İngiliz basınında

21.08.2021 - 16:50 | Son Güncellenme: 21.08.2021 - 16:57

Fenerbahçe'nin Puma tarafından tasarlanan üçüncü formasında öpmek istediği armayı bulamayan Muhammed Gümüşkaya'nın durumu İngiliz basınına konu oldu.

Muhammed Gümüşkaya’nın ‘arma’ arayışı İngiliz basınında

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, HJK Helsinki’yi 1-0 yendiği UEFA Avrupa Ligi play-off maçında ilk kez yeni formasını giydi. Bu sezon Puma ile anlaşan sarı-lacivertliler, lansmanı karşılaşmanın hemen öncesinde yapılan üçüncü formasını ilk defa Avrupa sınavında görücüye çıkardı.

Formada arma yerine kulüp ismi var

Tasarımıyla ezber bozan lacivert renkli forma farklı tepkiler aldı. Kimileri beğendi kimisi de eleştirdi. Fenerbahçe’nin yeni formasıyla en ilginç deneyimi ise takımına galibiyeti getiren Muhammed Gümüşkaya yaşadı. Golden sonra armayı öpmek isteyen genç futbolcu, formasında bir süre aradığı armayı bulamadı.  

'Arma öpmek işkence oldu'

Bu durum İngiliz basınına da konu oldu. Ada’nın ünlü gazetelerinden The Telegraph, Muhammed Gümüşkaya’dan yola çıkarak Puma’nın yeni formalarına tam sayfa ayırdı. “Puma yüzünden arma öpmek bir sancı” başlığını atan gazete Fenerbahçe maçında yaşananlarla ilgili şu dikkat çeken ifadeleri kullandı: 

"Muhammed Gümüşkaya Fenetbahçe’yi HJK Helsinki karşısında 1-0 öne geçiren golü attıktan sonra standart sevinç ritüleini uygulamak istedi. Tribündeki taraftarlarının önüne koştu ve kulüne bağlılığını göstermek için formasındaki armasını öpmek istedi. 

Ne yazık ki takımı ilk kez bu sezon için tasarlanan 3. formasını giymişti. Kısa süre içinde formada öpülecek bir arma olmadığı ortaya çıktı. Puma yeni formalarında kulüp amblemlerini futbolcuların dudaklarının ulaşamayacağı arka tarafa aldı. Kötü haber Fenerbahçe bu “sorunu” yaşayan tek takım olmayacak. Aralarında Manchester City, Milan, Valencia ve Marsilya gibi büyük kulüplerin bulunduğu başka takımlar da bu formayı giyecek."    

Yeni formanın dikkat çeken özelliği

Diğer Fenerbahçe formalarının göğsünde olan arma sarı lacivertlilerin üçüncü formasında zemine yayılmış durumda. Arkada da renkli logo bulunuyor. Fenerbahçe'nin üçüncü forması Puma'nın elit kategorisine giren aralarında Manchester City, Milan gibi 10 kulüp için yaptığı özel forma. Hazırlanan formanın zemininde ise gömülü onlarca arma bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler