Gaziantep FK - Göztepe maçında penaltıyı atmayan Muhammet Demir'i şikayet etti

Ali Bozkurt
24.04.2022 - 16:00 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 16:14

Gaziantep FK - Göztepe maçında son 5 dakikasında sıra dışı fair play jestlerinin yapıldı. Muhammet Demir'in penaltıyı bilerek dışarı atması sonrası bir taraftar cimere şikayet etti. İşte detaylar...

Gaziantep FK - Göztepe maçında penaltıyı atmayan Muhammet Demir'i şikayet etti

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 34. haftasında Gaziantep FK kendi sahasında Göztepe'yi konuk etti. Karşılaşmanın son 5 dakikasında sıra dışı fair play jestlerinin yapıldı. Bu jestlerden sonra bir kupon sahibi Muhammet Demir'in penaltıyı bilerek gole çevirmemesini CİMER'e şikayet etti. İşte detaylar...

Göztepe gol attı, sonra centilmenlik yaptı

Göztepe 90+2'de Adis Jahovic'le golü buldu. Hakem atışının hemen ardından gol olması nedeniyle itirazlar yükselirken, -İzmir ekibi fair-play örneği göstererek Joao Figueiredo'nun golü atmasına izin verdi. Gaziantep FK, beraberlik golünü buldu ve Göztepe, mutlak kazanması gereken maçta beraberliğe izin vererek küme düşmeyi garantilemiş oldu.

Penaltıyı bilerek dışarıya attı

90+9'da Gaziantep FK penaltı kazandı. Kırmızı-Siyahlılar'da beyaz noktanın başına geçen Muhammet Demir topu bilerek dışarı attı ve fair-play'e jestle karşılık verdi. Karşılaşma böylece 1-1'lik beraberlikle bitti. Bir kişi ise bu durumdan dolayı kuponunun kaderini değiştirdiğini iddia ederek CİMER'e şikayet dilekçesi oluşturdu.

CİMER'e şikayet etti

Muhammet Demir'in topu bilerek dışarıya atmasından sonra yaptığı iddia kuponun tutmadığını ve kaderinin değiştiğini paylaşan bir vatandaş, CİMER'e kuponunun fotoğrafını atarak kira parasının tek penaltı ile gittiğini yazdı. Vatandaş, ''23 Nisan 2022 tarihinde oynanan Gaziantep - Göztepe, Süper lig mücadelesinde Muhammet Demir isimli Gaziantepli oyuncu son dakikada kazanılan penaltıyı kasıtlı olarak dışarı atmıştır.  Bunu fair-play adı altında yaptğını söylese de ilk golde Göztepeli oyuncular fair-playa aykırı bir gol attığı için Gaziantep'in gol atmasına müsade etmiştir. Son dakikada kazanılan haklı penaltıyı Muhammet Demir hangi sebeple dışarı atmıştır. Ekledigim dosya ekinde bu maça yaptıgım bahis yer almaktadır. Kiramı ödemek icin yaptıgım kuponun kaderini kasıtlı olarak degiştirmiştir. Cumhurbaskanlığı İletişim Merkez olarak bu durumu size iletmek istedim. Benimle aynı kadere sahip onlarca insan olduğu gerçektir.'' ifadelerini kullandı.

Muhammet Demir açıklama yaptı

Karşılaşmanın ardından o anların kahramanı Muhammet Demir açıklamalarda bulundu. 'Her şeyiyle normal giden maçın son 5 dakikası oldukça enterasandı' sözleriyle karşılaşmayı özetleyen tecrübeli forvet, "Soner'in pozisyonu olmasa 0-0 bitecekti. Gol attılar. Takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerekmesine rağmen bize müsaade ettiler. Golü attık, bir dakika sonra penaltı kazandık. Gole izin vermeseler, penaltı da olmayacaktı. Tuhaf duygular içindeydim. Onların gösterdiği bu fair-play üzerine onları burada küme düşürmek bize yakışmaz diye düşündüm. Kendi adıma böyle bir karar verdim, birlikte verdik. Takım içerisinde birlikte bir karar aldık gibi gözüktü. Ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler