Gaziantep FK, Başakşehir'den Muhammet Demir'i transfer etti

Orhan Gülek
03.09.2021 - 17:52 | Son Güncellenme: 03.09.2021 - 22:25

Gaziantep FK'da son dakika transfer gelişmesi yaşandı. Gaziantep FK, Başakşehir'den Muhammet Demir'i kadrosuna kattı. İşte detaylar...

Gaziantep FK, Başakşehir'den Muhammet Demir'i transfer etti

Salim MANAV - AJANSSPOR

Süper Lig takımlarından Gaziantep FK'da ofans hattına takviye geldi.

Gaziantep FK, Başakşehir'den Muhammet Demir'i bonservisiyle birlikte kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon Gaziantep'te kiralık olarak forma giyen Demir, 35 maçta 17 gol attı.

Medipol Başakşehir ile iki yıl daha sözleşmesi vardı

Geçtiğimiz aylarda Başakşehir CEO'su Mustafa Eröğüt, Muhammet Demir'in transferi için Gaziantep'ten kendilerine gelen bir teklif olmadığını belirterek, tecrübeli futbolcunun yeni sezon planlamalarında yer aldığını bildirmişti.

Eröğüt, "Geçen sezon Süper Lig'de 15 gol ve 5 asist ile oynayarak skora en çok katkı veren oyunculardan biri oldu. Bizim için değerli bir oyuncu ve iki yıl daha sözleşmemiz var. Teknik heyetimizin yeni sezon planlamasında yer verdiği bir futbolcu ve kamp kadrosunda da yer alacak. Gaziantep FK'nin yeni yönetimi, futbolcumuz Muhammet Demir'in transferi ile ilgili kulübümüzle herhangi bir iletişim kurmamıştır. Bu doğrultuda Gaziantep FK'ye herhangi bir bonservis bedeli tarafımızdan iletilmemiştir. Muhammet Demir'in yeni sezonda takımımıza önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Muhammet Demir tekrardan Gaziantep'e geri döndü

2010-11 sezonunun devre arasında bedelsiz olarak Bursaspor'dan Gaziantepspor’a transfer olan Muhammet Demir, 2016 tarihinde 2 milyon 750 bin bonservis ücretiyle Trabzonspor ’a transfer oldu. Ancak yeni takımında yaşadığı şanssızlıklar ve sakatlıklar nedeniyle Gaziantepspor dönemini arayan Muhammet, 2017-18 sezonunda Sivasspor’un, 2019-20 sezonunda da Başakşehir’in yolunu tuttu.

"Yuvasına geri döndü"

Gaziantep Kulübü'nden yapılan açıklamada "Gaziantep Futbol Kulübümüz, geçtiğimiz iki sezon kiralık olarak formamızı giyen golcü futbolcu Muhammet Demir’in transferi konusunda kulübü İstanbul Başakşehir ve Muhammet Demir ile anlaşmaya varmıştır. Muhammet Demir, önümüzdeki üç sezon boyunca kırmızı-siyahlı armamızın başarısı için ter dökmeye devam edecektir. Muhammet Demir’e bir kez daha yuvasına hoş geldin diyor, armamız altında üstün başarılar diliyoruz. Golcü, yuvasına geri döndü" ifadeleri kullanıldı.

Senin için hazırladığımız haberler