Muharrem Usta, merak edilenleri yanıtladı! İşte Usta'nın tüm açıklamaları...

20.12.2017 - 18:07 | Son Güncellenme: 20.12.2017 - 18:07

Muharrem Usta, merak edilenleri yanıtladı! İşte Usta'nın tüm açıklamaları...

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, takımın son durumu ve son gelişmelere dair TRT Spor'da açıklamalar yaptı.

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

Galatasaray ve Trabzonspor kıyaslaması

"Galatasaray'la Trabzonspor'u kıyaslayalım;Teknik direktör değişikliği konusunda 2 yılda 3 tane teknik direktörümüz oldu. Keşke tek bir teknik direktörle gitme şansımız olsaydı. Ancak baktığımızda kurulan kadroda şu an ligin en kaliteli kadrolarından birine sahibiz.

Trabzonspor iyi bir hava yakalamış durumda. Oyuncularıyla, yönetimiyle, dünyanın her yerindeki Trabzonspor taraftarıyla birlikte çok mutluyuz. Trabzonspor Türkiye'de ve dünyada çok önemli bir renk."

Usta: "Hocamızın arkasında durmayı hedefliyoruz"

"Uzun yıllara baktığımızda temel olarak şöyle bir sorunumuz vardı; Çok sık teknik direktör değişikliği ve bununla birlikte yeni kadrolar kurulması. Ortalama bir tahlil yaptığınızda bu teşhisi koyabilirsiniz. Bizim amacımız bir teknik direktör seçip onla devam etmekti. Hocamızın arkasında durmayı hedefliyoruz. Kadroda da istikrarı yakaladığımızda Trabzonspor daha iyi yerlere gelecekti. En ufak bir sorunda ceza teknik direktöre kesiliyordu. Biz bu tabuyu Türkiye'de yıkmayı hedefliyoruz hocamızın arkasında durarak."

Muharrem Usta'dan Fatih Terim yorumu

"Spor hayatı çok ilginç. Biz de yaşarayak görüyoruz. Aydan aya değişiyor artık bazı şeyler. Bazen siyahla beyaz gibi olabiliyor. Bu devrede bunu yaşadık. Sporda bunlar yaşanıyor. Galatasaray'ın kongre konusunda bir görüşüm yoktu. Başkanın bir bildiği vardır. Her ne kadar rakip olsalar da onların da iyi olmasını diliyorum.

Öyle şeyler yaşadık ki 'Kim gelirse ne olur?' cümlesine benim artık bir cevabım yok. Ancak tabii Fatih Terim'in gelmesiyle lig renklenecektir. Bu konuda bir bilgim yok ama gelirse dediğim gibi lig güzelleşir."

 

Muharrem Usta'dan transfer değerlendirmesi

"Bu seneye bana göre iyi bir kadro ile girmiştik. Sezon başında 5-6 tane hedef transferimiz vardı ve bu hedefleri gerçekleştirdik. Burak, Kucka gibi isimlerle... Savunmada bir problemimiz vardı. Bunu da Ersun hocanın önerisiyle Hubocan'la tamamladık. Bununla birlikte takımın iskeletini oluşturduk. Beklentimiz bu devrede çok iyi gitmesiydi. Teknik kadronun yaşadığı konsantrasyon sorunları sıkıntı yarattı."

Usta'dan Ersun Yanal ve Rıza Çalımbay açıklaması

"Akhisar maçında yaşadığımız skora herhalde benden daha çok üzülen biri olmamıştır. O gün akşam ben Rıza Hoca ile bir görüşme gerçekleştirdim. Ligi tanıması ve gittiği takımlardaki başarıların ardından aslında çok fazla tartışmadık. Hocayla süreyi ben bizzat konuştum. Ancak Ersun Hoca ile yaşadığımız sürece baktığımızda kontratların süresinin bir önemi yok. Trabzonspor'da başarılı olan bir teknik direktörü biz zaten el üstünde tutarız. Aslolan başarıyı yakalayabilmek. Zaten başarısız bir ortamda tarafların anlaşma şansı yok."

"İyi bir kadro, iyi bir hava ve süreç yaşıyoruz. Bu ortamda Trabzonspor'un hedefi her zaman zirvedir. Bugünkü Trabzonspor takımı kulübe ait bir takımdır. Teknik direktöre ait bir  takım değildir. Geçmiş hocadan bahsediyorum (Ersun Yanal). Takım her zaman kulübe aittir. Hoca kim olursa olsun. Çok kaliteli bir kadromuz var ve bu kulübe aittir. Ben de isterdim ki yönetime geldiğimde böyle bir takımımız olsun."

Trabzonspor takviye yapacak mı?

"Kadro genişliği olarak baktığımızda belki ligin en dar kadrolarından birine sahibiz. 25 kişilik bir takımız. Normal bir kadroda 11 kişi belli olur ve kenardan oyuna girebilecek 2-3 oyuncu olur. Ancak bizim 11'imizin dışında kenardan oyuna girebilecek 7-8 futbolcu daha var. Bizim avantajımız bu.

Bizim ne yapacağıımz Rıza Hoca ile görüşmelerimiz sonucunda belli. Şu anda devre arasında hiçbir oyuncu almasak bile çok kaliteli bir kadroya sahibiz diyebileceğimiz durumdayız. Transfer yapmadan devre arasında yapılacak çalışmalarla daha iyi duruma gelebiliriz. Minimum bir çalışma ile bir hareketlilik yaşayabiliriz. Ancak bu minimum durumda da ne yapacağımızı biliyoruz. Rıza Hoca ile bu konuda aynı fikirdeyiz. Devre arasında diğer takımlara göre en az hareketlilik yaşayacak takım biz olacağız diyebilirim."

Sosa, takımda kalacak mı?

"Rıza Hoca başladığında oyuncularla birlikte bir konuşma gerçekleştirmiştik. 'Biz sizden forma adaleti ve hak edeni oynatmanızı bekliyoruz.' dedik. Bu da tabii ki sizin kararınız dedik. Sosa Milan'da bir oynuyor bir oynamıyordu. Bu tarz oyuncular ilk maçlarda iyi oynayabilir. Ancak Sosa gibi futbolcuların hazır olmadan oynamasının bir cezası olacaktı. O zaman ki teknik kadronun Sosa'yı iyice hazırladıktan sonra sahaya sürmesi gerekirdi. O zaman bir maestro gibi oynayabilirdi. Sosa'yı hazır olmadan sahaya atmanın sonucunu yaşadık ve hala yaşıyoruz. Sosa'nın şehirle bir sorunu yok, onunla yola devam edeceğiz. Sosa bize lazım. Her takıma lazım. Ancak o bildiğimiz Sosa gibi oynaması lazım."

Muharrem Usta'dan Mehmet Ekici açıklaması

"Mehmet Ekici'ye biz kulüp olarak hiçbir zaman yanlış yapmadık. Mehmet Ekici bana 'İstanbul'dan 2 kulübün teklifi var bunlardan hangisine isterseniz giderim.' demişti. Sonra bunda ısrarcı olunca onu kadro dışı bırakacağımı söyledim. Keşke bu şekilde yapsaydı. Ona söyledim, 'Sen narin bir oyuncusun toparlayamazsın.' dedim. Ailesiyle de konuştum hatta bu konuları. Şu anda geldiği durumu görüyoruz. Umarım kariyerinin kalanında başarı olur."

"Biz şu anda Rodallega'sız bir Trabzonspor düşünmüyoruz. Bu demek değil tabii ki kesinlikle gitmeyecek. Her oyuncu gidebilir. Bir oyuncunun değeri takımın ona ne zaman ihtiyacı varsa o zamanlar yaptığı karkıyla ölçülür. Futbolcuların değeri aldıkları sürelerle ölçülmez."

"Biz büyük takımlara karşı hiçbir korkusu olmayan bir camiayız. Çünkü biz de büyük bir kulübüz. Bizim oyuncularımız da büyük kulüp olduğumuzu bilip bunun bilinciyle sahada varını yoğunu ortaya koyuyor. O takımlarla oynarken bir konsantrasyon kaybı yaşayacağımızı hiç düşünmüyorum. Ligin başında şampiyonluk yarışından kopmuş, moralsiz bir durumdan geldiğimiz nokta belli."

TS TV, yayına başlayacak mı?

"TS TV ile ilgili bir girişimimiz yok. Daha  önce bunu düşünüyorduk ama diğer takımların kanallarına baktığımızda çok talep görmediğini görüyoruz. Şu anda mali olarak da zorlu bir dönemden geçiyoruz. İleride daha rahatladığımızda bu konuda bir düşüncemiz olabilir."

Medel, neden gelmedi?

"O dönem bizim görüştüğümüz ve alamadığımız oyuncular var. Junuzovic, Medel ve Serdar. Kucka ve Medel birbirine bağlıydı. İkisi de ekonomik olarak pahalıydı. Serdar için alternatifleri üzerinde çok uğraştık. Bugün Hubocan'ı geç sahneye çıktıktan sonra gördük ama yerini doldurdu."

"Seyircisiz oynanan maçlarda hiç kimse keyif almıyor. Bu sezon Göztepe maçında rakip takım cezalıydı. Bizim seyircimiz vardı, kaybettik. Geçen sezon Karabük maçında da aynı şeyi yaşadık. Rakip takım seyircisi olmadığı zaman bizim futbolcularımız da keyif almıyor. Keyifsiz bir maç oluyor."

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'e teklif var mı?

"Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir... Abdülkadir sahneye daha sonra çıktı. Bu tarz oyunculara ilginin olmaması mümkün değil. Bunlar ile ilgili çeşitli görüşmeler oluyor ama resmi kulübe bir teklif yok. Direkt kulüplerin resmi kişileri benimle görüşüyorlar. Abdülkadir'in bir menajeri yok ve Yusuf'un var. Avrupa'nın dev kulüplerinin radarında. Abdülkadir, İspanya radarında. Yusuf'a her maç ilgi var. Büyük kulüplerin scoutları izliyorlar. Resmi herhangi bir teklif yok. Onların geleceği zaten iyi olacak ama onlar hala çok çalışmalı. Ne yıldızlar geldi geçtiler. Her iki oyuncumuzun da olağanüstü karakteri var. Bizler olsak o yaşta belki şımarırız ama onlar şımarmıyorlar. "

"Yusuf ve Abdülkadir ile Trabzonspor tarih yazsın ve sonra gitsinler. Önce bunu kafaya koymaları lazım. Yaşları dolayısıyla buna müsaitler. Yusuf'a ev ve araba aldık. Abdülkadir de Onur'un evini beğenmiş ve Onur da ufak bir jest yapmış. Onu alacağız. Abdülkadir'in daha ehliyeti yok ve ehliyet alacak. İkisi de çok akıllı ve kaliteli çocuklar. Gençlerin idolü olmasını istiyoruz."

"Emmanuel Mas ve Okay'a transfer teklifleri var ama şu an konuşmak istemiyorum. Trabzonspor tarihinde en büyük yatırım stat ve stadyum çevresine yapıldı. Biz Trabzonspor Kulübü olarak hiçbir kulüp ile polemiğe girmiyoruz. Herkes hata yapabilir; başkan, oyuncu, taraftar ama hakem camiasına seslenmek istiyorum hiçbir hakem kasıtlı bir yönetim göstereceğini inanmıyorum .

Gün gelir lehimize kararlar verilebiliyor bazen taraftarımız tahammül edemeyebiliyor ve bağırmaya başlıyor bunun için hele hele şu dönemde yarım puan bile kaybetmeye tahammülümüz yok .VAR sistemini destekliyorum olmalı bence. Finansal olarak iyi durumdayız ama daha çok kulübe gelir kazandıracağımız işler var. Mali anlamda transfer yapmak da engel durumumuz yok ve transfer çalışmalarımız var. Kaliteli bir takımımız var inanın gecemizi gündümüze katıp Trabzonspor için çalışıyoruz. Trabzonspor'un finansal kaynakları ile ilgili çalışmalarımız devam edip sağlıklı bir zemine oturtacağız."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler