Muharrem Usta'dan flaş sözler! Ersun Yanal, Fatih Terim, başkan adaylığı...

04.04.2018 - 17:10 | Son Güncellenme: 04.04.2018 - 17:10

Muharrem Usta'dan flaş sözler! Ersun Yanal, Fatih Terim, başkan adaylığı...

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında açıklamalarda bulundu.

Usta'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

 

"Geldiğimizde acil para gerekiyordu"

"Geldiğimiz dönem ok zor bir dönemdi. Büyük kulüplerin zor dönemleri olmuştur. Bizim de 2000 yılında zor bir dönemimiz olmuştu. Küme de kalma dönemi ve son anda kalabilmişti. 10. sıralarda takım almıştık. Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu'nu yenerek ligde kalma işni çözmüş olduk o zaman. 2.5 sene öncesini konuşuyoruz. Geldik bir 10-15 günde olağanüstü bir paraya ihtiyacımız vardı. Yönetim olarak 50 milyon toparladık Şahsi imkanlarla bir 50 milyon daha bulduk. 100 milyonu bulamasaydık Trabzonspor çok zor durumda kalacaktı."

"Fatih Terim ile görüştüm"

"Ben 50. ylda bir şampiyonluk hedefi koyarak seçime girmiştim ve hala bunun arkasındayım. Trabzonspor öyle bir noktaya gelmişti ki şampiyonluk sözleri, unutulan, korkan...

İlk sene fena olmadı, ikinci devre çok yi maçlar çıkardık ve son anda Avrupa'ya gidemedik. 50. yılımızda bu kadroyua zenginleştirerek şampiyonluğa oynamayalım mı? Benim gönlüm oynamaktan yana. 

Ligin ilk 8 haftasında o kadar kötü performans sergiledik ki Ersun hoca ile, neredeyse senenin başında umudumuzu kestik. O gün aslında şu belli olmuştu; eyvah o seneyi kaybetmiştik. 

Hocayla devam etme baskısı geldi. Ömrüm boyunca bu kadar baskıyı görmedim. İyi bir takımın olması için iyi oyunculara ihtiyacı olması gerekir. 

Biz Türkiye'de yerli hocanın olmasını istedik. Yabancı hoca gelse takımları tanıma süreci, oyuncuları tanıma süreci olacaktı.

Fatih Terim ile de görüştüm, çok çeşitli nedenlerle olmadı. Haliyle Rıza hocayla anlaştık"

"Bu takımı biz kurduk, Rıza hocanın söylediği gibi o kurmadı, Ersun hoca da kurmadı"

"Bu takımı Rıza hocanın dediği gibi o kurmadı. Bu takımı biz kurduk, Ersun hoca da kurmadı. Biz kurduk gelen hoca da yönetsin dedik. Devre arasından sonra transferler işleri çok konuşuldu ve eksiklerimiz vardı. Herkesin eksiği var. Maç başına 2.2 ortalama puan almışız. Bizim ahenkimiz içerde çok feci şekilde bozulduk. İkinci dönem yaşadığımızı Ersun hoca ile yaşamışdık. İkinci devre çok umutla girecekken bizim bütün ahengimiz bozuldu. Şanssızlıklar doğdu. Ben burada Rıza hocaya da suç bulmak istemiyorum.

Konyaspor deplasmanında Orkun uzatma da attı. Enteresan gol yedik. Gençlerbirliği maçında atamadığımız penaltı. Göztepe maçında Beto tarihinin en iyi maçını oynadı. Bir beraberlik serisi sürdü. Biz o beraberlikleri bitirmesek üst sıralardaydık. Takımın motivasyonu iyice dağıldı."

"TRabzonspor'un borcu 840 milyon tl"

"Yeni bir dönem olsun, yeni bir arkadaşlar gelsin. Her başarılı da başarısızlıkta liderler sorumludur. Trabzonspor iyi bir takım, gerçekten iyi bir takım. Bu iyi takımda günün sonunda iyi bir sonuç elde edemedik. 160 milyon euro borcu olan geliri kısıtlı olan Trabzonspor için benim bu sene kurmuş olduğum kadro ve tutmaması durumunda ve devam ettirilme ihtimali yok. Sizin hatanız yokmu? Biz taraftarımız mutlu olsun diye böyle bir şeye girdik. Yönetim olarak Trabzonspor'un üzerine ekonomik bırakmamak kaydıyla. Aldığımız borcun üzerine borç bırakmamak üzere. 840 milyon tl borcumuz açıklandı. "

"Yeni gelen yönetime destek olacağım"

"Yeni gelecek yönetime, arkadaşlara bir 15 milyon euro daha azaltacak eğer onlar isterlerse maliyeti yüksek oyuncular abenden bir destek isterlerse 15 milyon euro azaltmak gibi bir tahahütüm var. En kötü 157 ile almıştım 157 ile bırakacağım. Başkan adayımız Ahmet Ağaoğlu'na da yazılı olarak verdim.  Devralırken 157 milon euro ile aldım, 13 milyon fazla şu an. Yönetim kabul ederse hazırım ben."

"Bero konusunda biz hatalıyız"

"Türkiye'de spor yasası çıkartılmaya çalışılıyor. Yöneticiler artan borötan sorumlu olsun. Biz de diyoruz vicdan varken kanuna ne gerek var ki? 

Ahmet Ağaoğlu başkan olursa Muharrem Usta'dan onlara bir zararı olmayacaktır. 2 milyon euro küsüre Bero'yu almıştık. Bizim yönetim kurulu olarak Trabzonspor'a sağladığımız katkı fazladır. 250 bin euro'yu mu ödeyemdik? Trencin ile ödeme konusunda anlaşmıştık tarih ile. Biz kulüp ile anlaşmışsak bunu UEFA'ya bildirmek gerekirdi. Orada bir aksaklık oldu. Bizden kaynaklandı, biz göndermedik. Yurt dışındaki bir avukatımız da FIFA'ya başvurdu. Ödeme konusu ile kesinlikle ilgili bir şey değildi Bero'nun sorunu."

"Ersun Yanal konusunda direnmeye çalıştık, sorunları çözmek için uğraştık, ama..."

"Türkiye'de belirli teknik direktörler var. Trabzonspor bunlardan birinle anlaştıysa devam etsin. Ersun Yanal konusunda direndik daha iyi olsun, sorunları çözmeye çalıştık. Fakat 3-0'dan 4-3 maçı kaybetmek... İlk yarı Trabzonspor şiir gibi oynuyordu. Son dakikada yediğimiz bir gol var. Devre arasında şöyle bir şey oldu. Esteban devre arası krize girdi. Oyuncuların morali bozuldu. Oyuncuların çoğu çıkıp oynayamazdı. Uğurcan girdi kaleye çok iyi kaleci. Şanssız bir gol yedi. Sonra ne oldu? Biz 3-0'lık maçı 4-3 kaybettik. Ersun ile görüştüm dedim hadi içerde yaşananlara veriyorum ama bu 100 sende olur ve bir daha olamaz dedim.

Beşiktaş maçında da çok iyi oynadık. Yeniyorduk aslında da beraberlikle bitti. üzel bir maç. Sonra Trabzon'da Akhisarspor'a olağanüstü farkla kaybettik. Bunlar olabilir mi? Trabzonspor'da bu olamaz. Antalyaspor ve Kasımpaşa ile facia skorlar almıştık geldiğimizde. Ben bunları da kabul edemem. "

"Benim affetmeyeceğim tek insan Ersun Yanal"

"Aldığı ücret fazla gözükmesin diye cebimden para verdim. Sen nasıl bir insansın ki, 6-1'den sonra Trabzonspor'u UÇK'ya veriyorsun! Aziz Yıldırım az bile demiş. Benim affetmeyeceğim herhalde tek insan budur."

"Fenerbahçe otobüsünün kurşunlanması bir terör olayıdır"

"Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırının aydınlatılmasını diliyorum. Bu bir terör olayıdır. Bunlar uluslararası büyük organizasyonların büyük operasyonuydu. Allah kormuş büyük bir facia olmamış. Olsaydı çok büyük bir kara leke olacaktı. Doğru neyse renk ayrımı yapmadan herkesin doğrunun yanında olması lazım."

"Sadri Şener'in İbrahim bey ile olan mahkemesini biz geri çektik"

"Sadri abi bizim külübümüze çok büyük katkılar vermiş. Hiçbir başkan rahat geçirmemiştir. Sadri abiye çok teşekkür ediyorum. O bizim başkanımız her başkanımızda olduğu gibi. Sadri bey ile İbrahim arasında bir mahkeme süreci vardı ben de bunu geri çektim. Aylarca yıllarca yargılanmanın çok etik olmayacağını düşündüm. Onlar bizim arkadaşlarımız. Masaya yatırdık ve Sadri beyin dosyasını geri çektik ve bunu hemen yaptık.

Trabzonspor'un çok dosyası var UEFA' da Sadri abinin dediği gibi. Onun döneminde Trabzonspor'un borcu azdı. Sadri abi şu an kulübe başkan olsa benim dönemim cennetmiş diyecektir. O dönem ile bu dönem arasında fark var. Borcunuz azsa başarınız var. Borcunuz çok mu başarıyı yakalama ihtimaliniz zor. Sadri abi geldiği zaman çok rahat dönemdeydi.

Naklen yayın gelirleri,  seyirci gelirleri geliyordu. Eleştirmek adına konuşmuyorum. Vallahi gelsin olsun. Bana der ki sen nasıl 2 yıl dayandın der. Kulübü 1 lira para gelmiyor. Bütün geliriniz ana para faizi gidiyor. Ahmet Ağaoğlu gelecek bşkan olacak bütün paralar bankaya gidecek. Yönetimin bir yerden para bulması gerekecek. Sadri abi o dönemi yaşamadı. Böyle olduğu için dosyası çok olur Trabzonspor'un. "

 

"Hedef Trabzonspor'un yıkılmasıydı"

"Bu ilelebet hep böyle oluyor. Ben bir kurumun bu konularla değil, önündeki sorunları çözmeye çalışmasını umut ediyorum. Bu kulüp için ne yapabiliriz bunu konuşmamız lazım. Bir kulübün  geçmişinde hepsine bizim teşekkür etmemiz gerek. 

Filika'yı benzetme yaptım. İlk geldiğimizde kümeye gidiyorduk. O anı yaşadık. Rıza hoca geldi takımı tanımıyordu Malatya maçında. Yenildik biraz sabır daha. Yarım saat 15 dakikada 6 kişi istifa etti. Anlarımda bu metin işlerinden kolay hazırlanmazlar. Trabzonspor 13. durumda. Hedef Trabzonspor'un yıkılması. Ama aslında yıkılması değil. O tablo, arkası ekonomik sorun var, Trabzonspor yıkılacak. 

Sağlam filika bulduysanız alın bizi de limana gidelim. Ben Nevzat için kırıcı hiçbir mesaj kullanmadım. Sınırı asla aşmadım. Dedim ki; ey Nevzat Aydın, bırakarak, giderek kurtulacağını mı zannediyorsun? Öyle bir dünya yok. İlk dönemde transflerin başında sen vardın. Bonservislere yakın bir para harcamışız. İlk yarı bitti Trabzonspor çok kötü. 12.13. sıradayız. Ben devreye girdim. Ben baktım herkes bana hakaret ediyor. Pereira, Mas ve Olcay'ı aldım. İyi ki de o transferleri yaptık ve ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan ikinci takım olduk.

Nevzat beye dedim ki, gel ikimizin de hali vakti yerinde. Çözelim bu işi. O yapmazsa biz ekip olarak yapacağız. Biz yapıyoruz. Ben Nevzat beyden hala elini taşın altına koymasını bekliyorum. Ama yapmayabilir de. Kalan yönetimle arkadaşlarımla ben zaten üstleniyorum. "

 

"UEFA'da çadır kuran taraftarlarımız, 2010-2011 şampiyonluğumuzun mücadelesini veriyorlar"

"Şu an UEFA'da çadır kuran arkadaşlarla sürekli görüşüyorum. Taraftarlar hep arkamızda. Bizim UEFA konusunda neler yaptığımızı oradaki arkadaşlara herkes sorabilir, onlar biliyor. Onları sonuna kadar destekliyorum. Onların her birinin alınlarından öpüyorum. Çünkü onlar 2010-2011' de şampiyonluğumuzun mücadelesini veriyorlar. Onları gözlerinden öpüyorum, selamlarımı iletiyorum.

Trabzon'da çok önemli güzellikler var. Bunların başında stat geliyor. Bizim olduğumuz dönemde Trabzonspor taraftarlarının taşkınlığı hiç olmadı. Olağanüstü bir statımız var. O kolay çıkmadı ortaya. Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür ediyorum. Sayın Berat Albayrak ve Süleyman Soylu benim olduğum dönemde maddi manevi inanılmaz destekte bulundular. Benimde son günlerim, sayın Berat Albayrak'a teşekkür ediyorum, Süleyman Soylu'ya. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Trabzonspor spor olarak konuşulduğunda her şeyin üzerinde. Benim Trabzonspor ile gönül bağım ne iki yıllık ne de sonlanacaktır. Ben bir daha kararlıyım böyle bir şeye bulaşmayacağım (Başkan olmak istemiyor)

Bundan sonra başkalarınon bu işi yapması gerektiğini düşünüyorum ve gelecek yönetimlere destek olacağımızı belirtiyoruz."

"Ben kulübüme zarar vermem..."

"Biz İbrahim beyden devraldığımızda taraftarlarımız baskı yaptı neden ibra ettiniz. 

Prensip olarak ben hiçbir başkana bakmam. Kulübün içerisini didik edelim ve bir şeyler bulalım. Kulübü yönetmek için para bulacaksınız. Bugüne kadar biz 500 milyon para bulduk. Biz de sponsor olduk. Şu an almamız gerekenler var ama, biz kendi içimizde kendi işimizi çözeriz ama Trabzonspor benim açımdan Trabzonspor ile olan ilişkim böyle bir ilişki.

Ben kulübüme zarar vermem. Bizim dönemimizde tüm arkadaşlarım taşın altına elini koydu. Benden daha fazla onlara teşekkür edilmesi gerek. "

"Kongre tarihinin Aralık ayında olması yanlış. Doğrusu Mayıs ayıdır"

"Biz kongre kararımızı aldığımızda, Trabzonspor'un kongre tarihi Aralık, ben bunun yanlış olduğunu, Trabzon'da önemli pozisyonda değerli abilerimiz ile davet ettğimizde onlarada söyledim. Aralık ayında yapılan kongre yanlış. Yeni bir başkan geldiğinde o senede gimiş oluyor. Doğrusu Mayıs ayıdır dedim. Bu sene tek amacımız kaldı o da Avrupa kupaları. Başka yönetimde gelse Trabzonspor'un tek hedefi Avrupa kupası olmalı.

Kongre kararı alalım ve gelen yönetim takımla kararı versin. Başka formata mı geçeceğim, iddialı mı gideceğim yoksa küçülecekseniz yanınızdayız ekonomik olarakta. Teknik direktörle ne yapacak, büyük fırsat var elinde şu an aday olanın. Çünkü epey zaman aday çıkmadı. Net söylüyorum, aday çıkmamış olsaydı tüzüğe göre kongre divanına kalıyor. Trabzonspor ve biz. Böyle bir şey olması mümkün değil. Aday çıkmamış olsa kongre iptali ile yeni bir liste ile aday olacaktık. Ama şu an aday var. "

 

"Ahmet Ağaoğlu'na destek olacağız"

"Ahmet beyi ben gördüğümde arkadaşlarıma söyledim. Biz artık düşen Ahmet beye düşen detsek olmak biz kesinlikle aday olmayacağız. Aday çıkmamış olsaydı biz devam edecektik. Artık camianın Ahmet beye destek çıkması lazım. Biz seçime girdiğimizde 3 aday vardı. Sizin şu an şansınız var. Listenizi rahat yapabilirsiniz.

Trabzonspor'un geleceği için, seçilecek olan başkanın her türlü yanında olmamız lazım, destek olmamız lazım. Bize düşen destek olmak. Aday olmayacağız. Metin Kaya aday olmuş duymadım, tanımıyorum. Pentik'de birisi var o mu acaba bilmiyorum."

"Çok iyi bir kongre yapmak istiyoruz.Bunun için çalışacağız"

"Yarından itibaren Trabzon'dayım. İyi bir kongre yaşamak istiyoruz. Geöen dönemde çok iyi bir kongre yaşanmıştı. Türkiye trihinde bir ilkti ve örnekti. Bize düşen şu an yeni bir kongre var ve onu hazırlamak. Ço şık bir kongre yapmak ve bütün Trabzonspor camiasına, taraftarına iyi bir görüntü çizmek bizim sorumluluğumuz. Taraftar cefakar futbolun temelinde duygusal yüklenme ve boşalma var. Taraftar hep üçta. Hakaretler hariç tabii.

Başarı beklediğini, mutlu olmasını, okula giderken dik gitmesii.. Bizim taraftar ile şahsen bir sorunumuz olmadı. Bizim onları kırdığımız anlar olmuş olabilir. Onlarında bizi kırmış olabilir. Taraftarıolmayan Trabzonspor hiçbir şeyi ifade etmez. Onlar için çok çalıştık. Keşke daha iyi iş çıkarabilseydik. Gerçekten onların mutlluğu için gecemizi gündümüze kattık. Haklarını helal etsinler. Bizim zaten varsa helal olsun.."

Senin için hazırladığımız haberler