“Mukairu Türk olmayı kabul eder”

28.11.2019 - 10:57 | Son Güncellenme: 28.11.2019 - 10:57

Süper Lig’de 5 haftadır kazanamayan Antalyaspor’da Futbol Direktörü Sedat Karabük, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu.

Süper Lig’de 5 haftadır kazanamayan Antalyaspor’da Futbol Direktörü Sedat Karabük, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu.

Koza TV’de ekranlara gelen Kale Çizgisi programında Koray Geçgel’in konuğu olan Sedat Karabük, Gaziantep FK karşısında alınan 1 puana sevinmediklerini, ancak 4 mağlubiyetin ardından yenilmemeyi yeniden öğrenmelerinin önemli olduğunu söyledi.

2-3 sene daha kalmalı

Bu sezon gösterdiği performansla dikkat çeken 19 yaşındaki Paul Mukairu’nun çok iyi bir gelişme dönemi geçirdiğini söyleyen Karabük, “Ben de bu kadar takım için önemli olacağını düşünmemiştim. Takım içerisinde de kendisini sevdirdi. İlerleyen dönemde çok iyi bir futbolcu olacak. Antalyaspor’a önemli bonservis getirisi sağlayacaktır ama bence en az 2-3 sene bizimle kalmalı” diye belirtti.

Milli Takım’da oynar

Paul Mukairu’nun Türkçe konuşmaya başladığını belirten Karabük, “Türk Milli Takımı'nda oynamayı da kabul eder. U21 Milli Takım'da 2 sene daha oynayabilir. Genç olduğu için özel bir statü ile davet edilebilir mi bilemiyorum. Ancak böyle bir şey düşünülüyorsa hemen yapılmalı. 4-5 sene beklersek, Nijerya Milli Takımı'nın da dikkatini çeker ve onlardan davet gelebilir” sözlerine yer verdi.

FIFPro’ya tepki

Uluslararası Profesyonel Futbolcular Birliği (FIFPro), Türkiye’deki takımlara transfer olurken dikkatli olunması yönündeki açıklamasına yanıt veren Karabük, “FIFA'da dosyamızın çok olmasından dolayı bizimle ilgili bu açıklama yapıldı. Ali Şafak Öztürk ve yönetim, bunları halletmek için elini taşın altına koydu. Şu anki Antalyaspor'un durumunu bilmiyorlardır, bilseler bu açıklamayı yapmazlardı” dedi. 

AJANSSPOR

 

 

Senin için hazırladığımız haberler