Mümtazer Türköne tahliye oldu! Kimdir ve ne iş yapar?

24.09.2020 - 20:17 | Son Güncellenme: 24.09.2020 - 20:17

Tutuklu olan Mümtazer Türköne tahliye oldu. Sosyal medyada gündem giren Mümtazer Türköne hakkında araştırmalar yapılmaya başlandı. Mümtazer Türköne kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar gibi araştırma yapan vatandaşlar aynı şekilde Mümtazer Türköne neden tutuklandı ve kaç sene hapis yattı gibi araştırmalar da yapmaya başladılar. Mümtazer Türköne ne zaman tahliye oldu ve kim tahliyesini istedi? Feto'dan dolayı mı tutuklandı? İşte tüm detaylar...

Mümtazer Türköne tahliye oldu! Kimdir ve ne iş yapar?

FETÖ'den tutuklanan ve yaklaşık 7 yıldır cezaevinde bulunan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi. 

FETÖ'den tutuklanan eski Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne tahliye edildi. Zaman gazetesindeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 4.5 yıldır hapiste. Zaman gazetesindeki bazı yazıları delil olarak görülen Türköne, yaklaşık 7 yıldır cezaevindeydi.

1956 yılında İstanbul'da doğdu. 1978 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İdari Şubesinden mezun oldu. Aynı fakültede 1986'da yüksek lisans, 1990'da doktora yaptı. 1993 yılında doçent oldu. 1980 öncesinde milliyetçi görüşleriyle tanınan Türköne, Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmakta idi.

Senin için hazırladığımız haberler