Almanya'dan EURO 2020 kararı!

29.04.2020 - 16:28 | Son Güncellenme: 29.04.2020 - 16:33

EURO 2020 organizasyonu, koronavirüs salgını sebebiyle ertelenmişti. Organizasyona ev sahipliği yapacak 12 şehirden biri olan Münih'te, dev turnuva ile ilgili karar verildi. Münih, ev sahipliğine devam edecek mi? İşte karar...

Koronavirüs tehdidi sebebiyle EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın önümüzdeki yıla ertelenmesinden sonra, Münih de dahil olmak üzere on iki şehirde neler olacağı soru işaretiydi. Şampiyonaya ev sahipliği yapacak olan şehirlerden biri olan Münih'te, ertelenen maçlarla ilgili alınan karar ortaya çıktı.

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Münih şehri, 2021'e ertelenen maçları heyecanla beklemeye devam edecek. Münih belediye başkanı Dieter Reiter, oy çokluğuyla aldıkları belediye meclisinin kararını, radyoda doğruladı. Oylamanın, Münih kenti için olumlu bir karar olduğunu dile getirdi.

Reiter: "2021'e kadar salgın kalmaz"

Münih'e dünyanın dört bir yanından gelen birçok sporsevere en iyi şekilde hizmet etmek istediklerini anlatan Reiter, korona salgınının 2021 yılına kadar biteceğini ve mücadelelerin taraftarların önünde oynanmasını umduğunu dile getirdi.

Reiter: "EURO 2020'yi dört gözle bekliyoruz"

Ekominin de etkisine de dikkati çeken Reiter, "Dört gözle bekliyoruz. Avrupa Şampiyonası her zaman özel bir organizasyondur. Münih ekonomisine önemli etkileri olacaktır" diye konuştu.

Münih, ev sahipliğine devam etme kararını destekliyor

UEFA, bilindiği gibi 12 farklı şehirde turnuvayı düzenlemeyi planlamıştı. Belediye meclisinde çıkan, EURO 2020 maçlarının Münih'te oynanması kararının önemi Almanya'da da geniş yer buldu. Almanlar, 2021 yılında da Münih'in ev sahibi olmaya devam etmesini istiyor.

Anketin sonucu da olumlu

Bu arada, YouGov tarafından yapılan bir ankette Almanların çoğunluğu Bavyera'daki maçlara oy verdi. Ankete katılanların yüzde 55'i Münih'in ev sahibi şehirlerden biri olmasını destekliyor. Sadece yüzde 17'si karşı çıkarken, yüzde 28 oranında ise çekimser oylar dikkat çekti.

Senin için hazırladığımız haberler