Murat Murathanoğlu: "Golden State Warriors yine şampiyon olur"

31.05.2019 - 16:45 | Son Güncellenme: 31.05.2019 - 19:45

Murat Murathanoğlu: "Golden State Warriors yine şampiyon olur"

Yiğit Ateş'in hazırlayıp sunduğu Bank Sohbetleri programıın konuğu ünlü basketbol yorumcusu Murat Murathanoğlu'ydu. Ünlü basketbol yorumcusu; Cedi Osman, Furkan Korkmaz, NBA, Fenerbahçe Beko, Euroleague, Anadolu Efes gibi birçok önemli konuda açıklamalarda bulundu.

Murathanoğlu'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri ise şu şekilde:

İlk anlattığı maç?

NCAA Final Four maçını anlatmıştım. 440 takımın tüm kadrolarını ezbere biliyordum. 

Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes Final Four oynadı? Önümüzdeki sezon yine aynı şey olur mu?

Fenerbahçe için o kadar değil belki 5 yıldır sistemi oturttular. Şimdi Barcelona'nın transfer listesine bakıyorum...  Maccabi, Barcelona, Olympiakos ve Baskonia gibi Final Four hedefi olan şampiyonluklar yaşamış 5 tane kulüp 2-3 senedir düşüşe geçti. Bu sene hepsi düşüşe geçti. Anadolu Efes güzel bir kadro kurdu ve buralara kadar geldi. Fenerbahçe'de hiç sakatlık yaşamasaydı Final Four bambaşka olabilirdi. Şans da çok önemli ama bu 5-6 takım bu sene ne yapacak bu sene çok önemli. Efes takımı tutarak iyi yapıyor ama eksikleri var. Fener arka arkaya 5 tane Final Four yaptı ki çok önemli bir şey.  Efes biraz düşmüştü ama inşallah buralarda kalır.

NBA'de gelmiş geçmiş en iyi Türk basketbolcu kimdi?

Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur diyebilirim. Yani uzunluk bakımından ama sakatlandığı için belki bu sene Ersan yapar diye umutluydum. Az kullandı hoca onu. Mehmet Okur tabii ki. Hido'nun sakatlık olmasaydı üzerine çok koyardı. Bu ikili farklı diğerlerinden. Ömer Aşık rahatsızlığından dolayı çok şanssız. Cedi maşallah çok iyi gidiyor.

Lebron James, Cediy çok sevdi. Cedi Cavs'ta kalmalı. Furkan ise çok yetenekli bir oyuncu

Lebron James onu çok sevdi. Bir de şampiyonluk hedefi ve atmosferi yaşadı. İkinci senesinde sorumluluk aldı ve süresi arttı. Üçüncü senesinde kritik olacak. Hangi tarafa yakın olacak.. Clevelend'da kalırsa daha iyi olur. Taraftar da onu seviyor. Bence orada kalsın çok çalışıyor.

Furkan benim oğlum. Furkan basketbola benimle çalışmaya başladı. Furkan yaratıcı bir oyuncu. Bütün oyuncular fundamentıla oyun kurucu diye başlar ve oradan yola çıkar. Ben onun yerinde olsam Obradovic ile 2 yıl  oynar ondan sonra giderdim. O da Cedi gibi çok iyi yerlere gelecektir.

Golden State Warriors yine önümüzdeki sezon finale çıkıp şampiyonluğu zorlayan ekip olur mu?

Bu sezon zaten finaldeler. Şimdi Golden State Warriors'da kim gidecek kim kalacak bilmiyorum. Ama Curry ve Thompson'ı tutarlarsa yine oralara oynarlar. Green de bomba gibi elinde de patlayabilir ama çok iyi oynuyor.

Seni şaşırtan takım hangisi?

Beni Denver çok şaşırttı olumlu anlamda. San Antonio şaşırttı. Koç Popovic abi. 2-3 tane de sakatlıklar yaşadılar. O açıdan San Antonio beni güzel şaşırtan. Kötü şaşırtan ise Boston oldu. Irving'in 2. adam olarak ön plana çıkabilir ve takımı şampiyon yapabilir. Ama lider oyuncu değil. Eğer takımda lider oyuncusu varsa Irving 2. olur. 

New Orleans draft hakkını nasıl kullanır?

Bu sorular ufak pazarlarda çok dikkatle masaya yatırılması gereken şeyler. Eğer Z.Williams'ın etrafında bir takım yapacaklarsa ki bu eskisi kadar kolay değil şimdi. Eskiden çaylak kontratlar 4+1 di, şimdi ise 2+1. 3 sene sonr abu adamı kaybedebilirsin. Adam New York'a veya bir pazara gidebilir.

Lebron James, Lakers'ı play-offlara sokabilecek mi?

Lebron büyük ihtimalle onalra 3-5 tane isim verilecek. Bence onlardan biri Anthony Davis olur. Lakers'ın tarihine baktığımız zaman her zaman bir dış oyuncuyla bir uzun oyuncu hanedanı olmuştur. Kobe-Shaq, Kobe-Gasol gibi... Kulüp stratejisi çok önemli. Davis'i alabilirler mi bilemiyorum. Lakers iyi bir dönemde değil.

NBA Final serisi ne olur? (Golden State - Toronto)

Ben 4-2 Golden State Warriors diyorum.

Finalin MVP'si kim olur?

Toronto kazanırsa Kawhi Leonard olur diyorum. Eğer Golden State Warriors kazanırsa Stephen Curry olur. 

Greatest of All Time sence kim?

Michael Jordan..

BU İÇERİK AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR.

Senin için hazırladığımız haberler