Murat Sağlam analizi!

16.06.2019 - 18:21 | Son Güncellenme: 16.06.2019 - 21:21

Fenerbahçe'nin yeni transferi Murat Sağlam taraftarlar tarafından merakla araştırılmakta. Peki Murat Sağlam kimdir, kaç yaşında? Hangi mevkiide oynuyor? Oyuncunun özellikleri...

 Murat Sağlam analizi!

Murat Sağlam
Yaş : 21
Uyruk : Türkiye
Mevki : Sağ Bek
Boy : 1.75
Kilo : 82
Mevcut Piyasa Değeri : Yeni transfer (Bilinmiyor)
Geçen sezon performansı : 25 maç
Gol : 6
Asist : 4

Futbolcunun profili

10 Nisan 1998'de Hameln'de doğan Murat, futbola 2014 yılında Hameln-Land'da başladı. Kendisini hemen gösteren yıldız adayının yeni durağı ise Wolfsburg oldu. Murat, Alman ekibinin U17 ve U19 takımlarında görev aldıktan sonra B takımına yükseldi. U21'de de forma giyen Murat'ın piyasa değeri 125 bin Euro.

Futbolcunun scout raporu

Futbol lokosyonunda neredeyse tüm bölgelerde denenip her pozisyona uyum sağlanması için çabalanmış bir yetenek. Fizik güvü ile bazı bölgelerde tutmaması bazı bölgelerde ise uyumunun sağlanması ile dikkatleri üzerine çekmiş bir oyuncu. Sorumluluk alamaması, yeteneğinin uyuşmaması sonucunda bu lokosyonda yer alamadığı gözüküyor. Bazı bölgelerde ise istatistikleri düşük durumda. Saha içinde serbest kaldığı zamanlar bu jokerliği ile iyi işler çıkarabiliyor. Sağ bek için fiziği çok kötü durumda sağ bekte bu fizik ile mücadele edemez. Daha önce sağ bek oynaması Murat’ın sağ bek bölgesinde ihtiyaç olduğu zaman oynatılacak durumdu olması anlamına gelmiyor. Sağ açık oynayabilir defansif bilgisini eklersek sağ açıktan içeriye girmesi, ortaları ile takım için iyi işler yapacağı kesindir. Yaşı ve çok yönlü olması değerlendirilip takımda uzun süre denenmesi mantıklı bir iş olabilir. Almanya’da Murat gibi gurbetçilerin olduğunu düşünürsek bek ve defansif anlamda ise denenmemesi lazım. İleri bölgelerde iyi işler yapacağını düşünüyorum.

Sağ tarafta oynatıldığı taktirde arkasına bir oyuncu eklenmesi çok şart ve arkaya çok boşluk veren bir oyuncudur. Oynadığı ligde sadece teknik ekibin belki olur diye denendiğini görüyoruz tamamen skandal bir karar olur.

Ofansif yönü kuvvetli. Çizgiye inişleri, top kullanması başarılı bir yetenek. Takım içinde uyumu gayet iyi. Kenardan ani bindirmeleri ile dikkat çekiyor ve bu ani bindirmelerle takımı ileriye taşıyor asist yeteneğini geliştirdiği zaman takım için faydalı olacaktır. Hava top kazanmaya biraz daha gayret göstermesi şart. Hava toplarında zayıf kalıyor ve takımın ani atak yemesine sebebiyet gösteriyor.  Sağ bek için yeterli fiziğe ulaştığını varsayarsak ayaklarına hakimliği ile iyi bir sağ bek olabilir fiziğinden dolayı asla sağ bek olarak takıma yazılmayacağını görüyoruz ama yetenekleri ile oynayabilecek kapasite mevcut. Fiziği bu duruma yan etki yaptığından dolayı üstte sağ bek için yetersiz olduğunu yazdım.

Yeni bilgilere açık bir oyuncu oynadığı tüm bölgelere bakarsak teknik ekibin nereye eklerse eklesin takım için o bölgede elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bu genç yaşta ki bir oyuncu için disiplin yönünden güzel bir özellik. Disiplinli olması, ihtiyaç olduğu zaman her bölgeye uyum sağlaması Murat için iyi bir özellik.  Saha görüşü iyi derecede. Nerede ne zaman duracağını çok iyi biliyor. Nereye pas atılacağını, saha içinde oyuncularla iletişimi kuvvetli bir yeteneğe sahip.

Rakip takımın boşluklarını iyi değerlendirip takımı atağa çıkarırken iyi top sürüyor ve takımı 3 bölgeye rahatlıkla taşıyabiliyor.  Murat Sağlam’ın en iyi özelliklerinden birisi skor üretebiliyor. Bir takım için çok önemli bir özellik skor üretmesi. Skora katkı sağlayan yedek bir oyuncu olması Fenerbahçe için iyi bir oyuncu olabilir. Takımnızda çok yönlü, Türk pasoportlu ve skor üretebilen bir genç yeteneğin olması büyük artı olabilir.

Genel Yetenek Ortalama

Dripling : 9.2
Top Kontrol : 9.9
Çalışkanlık: 6.2
Şut : 7.0
Markaj : 7.8
Pozisyon Alma : 9.2
Agresiflik : 7.8
Uzun Top : 7.6
Pas : 7.2
İsabetli Pas : 8.1
Hava Topları : 6.0
Uzaktan Şut : 7.7

İstatistik

10 numara: 29 maç, 6 gol, 3 asist
Sol kanat: 18 maç, 3 gol, 5 asist
Sağ kanat: 15 maç, 2 gol, 2 asist
Sağ bek: 9 maç, 1 gol, 6 asist
Santrafor: 3 maç, 2 gol
Orta saha: 3 maç, 1 asist

İNCELEYEN: ALİ BOZKURT

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 
Senin için hazırladığımız haberler