Murat Şahin, Cenk Tosun ve Gökhan Töre'nin durumunu açıkladı! Derbide oynayacaklar mı?

12.03.2021 - 21:44 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 22:00

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'ın cezası sebebiyle Başakşehir galibiyetinde takımın başında bulunan yardımcı antrenör Murat Şahin bu maçı değerlendirdi. Süper Lig'in 30. haftasında Kartal, Başakşehir'i 3-2 mağlup etti.

Murat Şahin, Cenk Tosun ve Gökhan Töre'nin durumunu açıkladı! Derbide oynayacaklar mı?

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Başakşehir'i 3-2 mağlup etti.

Siyah - beyazlılarda Sergen Yalçın'ın cezası nedeniyle takımın başında yer alan Murat Şahin, ''Sezon başından bu yana bu oyunu oynamaya çalıştık. Bu maçta bizde olan rekoru kırdık. Yüzde 100 galip gelmemiz gereken bir maçtı. Bugüne kadarki puan avantajı ve rakiplerden önce oynamamızla psikolojik üstünlüğü almak istiyorduk. Oyuna hakim olan, pas trafiğini elinde tutan bir maç oynadık. Rakibimize pozisyonlar verdik. İkinci yarı hiç beklemediğimiz şekilde 2 gol yedik ama bunları çıkardık'' dedi. 

'Bu goller bize yakışmadı'

Ligde geride tüm maçların bir final olduğunu hatırlatan Şahin, ''Başakşehir de iyi oyunculardan kurulu. Buradan 3 puan almak önemliydi. 7 yıldır burada kazanamıyorduk. Bundan sonraki her maç final. Salı günü kupa maçımız var, sonra Fenerbahçe maçına hazırlanacağız. Basit golleri yememeliyiz. Bu goller bize yakışmadı. Takımımız iyi mücadele eden bir oyunla devam ediyor. Çok fazla maç oynuyoruz, bu tür hatalar olabiliyor. Bunlar doğaldır. Önemli olan galip gelmekti. 3-4 maçtır kart sınırında oyuncularımız var. Onlar da görmemek için çabalıyor. 3 sarı kartla oynamak kolay değil. Oynayacağınız her maça eniyi kadroyla çıkmak zorundasınız. Sonraki maçı düşünemeyiz. Bugüne kadar zaman zaman eksiklerimiz oldu ama hiçbir zaman oyuncu oynamıyor diye serzenişte bulunmadık. Herkes elinden geleni yapıyor. Güzel bir takım oldu. Bunun meyvesini alıyoruz. Oynayacağımız 12 maç kaldı. Bir de yarı final ve geçersek final maçımız var. Grup olarak güzel bir takıma sahibiz. 12 maçı final gibi görüp her maçı kazanmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Takımdaki eksiklerle ilgili bilgi veren 45 yaşındaki antrenör, ''Gökhan'ın derbide dönme ihtimali yok, Cenk dönebilir, yarından itibaren takımla çalışacak. Kupada kadroda olabilir. Gökhan'ın milli araya kadar sakatlığı devam edecek'' ifadelerini kullandı.

 

Karşılaşmanın ardından sahada büyük bir sevinç yaşayan Beşiktaşlı futbolcular, yardımcı antrenör Murat Şahin ve tribünde bulunan Sergen Yalçın'a doğru koşmuştu. Bu anları değerlendiren Şahin, ''Oyuncular bizlere karşı gerçekten samimiler. Biz de bugüne kadar ağabeylik yaptık. Güzel birliktelik var. Bu böyle görüntülere sebep oluyor. Hocayı onore etmek istediler'' dedi. (Futbolcular maç sonu Sergen Yalçın’a koştu)

Sergen Yalçın tribünden izledi

Gaziantep FK mücadelesinin ikinci yarısında gördüğü sarı kartla bu sezonki dördüncü sarı kartını gören ve cezalı duruma düşen Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Başakşehir mücadelesini tribünden takip etti. 

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın yokluğunda siyah-beyazlı takımı yardımcı antrenör Murat Şahin idare etti. 

Kulübede siyah-beyazlıları taktiksel anlamda yöneten Şahin, bu sezon daha önce de 3 kez Yalçın'ın yerine görev yapmıştı. 

Sezonun ilk maçı olan Trabzonspor karşılaşmasında görev alan Şahin, Fraport TAV Antalyaspor mücadelesinde ve UEFA Avrupa Ligi ön elemesinde Rio Ave ile oynanan maçta da Yalçın'ın yerine kulübede yer almıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler