Murat Sancak: "İnşallah seyircili bir şekilde oynarız"

06.05.2020 - 19:06 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 19:06

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, liglerin başlamasını TRT Spor'a değerlendirdi. Sancak'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Hayırlı uğurlu olsun"

"Bu karar vatana millete hayırlı uğurlu olsun. İnşallah 12 Haziran'da bu virisü hayatımızdan def ederiz ve rahat bir şekilde bu işi götürürüz diye düşünüyorum."

Adana Demirspor'da çalışmalar nasıl gidiyor?

"Tüm oyuncularımız Adana'da ikamet ediyordu ve çalışmalarını sürdürüyorlardı. Tam kadro hazır bir şekilde bekliyoruz biz de."

Maçların seyricisiz oynaması hakkında...

"Neden olmasın?"

"Gönül arzu ederdi ki seyircimizle oynayalım, ama maalesef koronavirüsü seyircimizi bizden uzak tutmak zorunda kaldı. Başkanın da dediği gibi 12 Haziran'dan sonra ülkemizden virüsü tamamen def edebilirsek seyircili neden olmasın. 1 metre kuralı da göz önünde bulundurularak önlemler alınabilir. Mümkündür bu."

"Hangi takımı şampiyon yapsan diğerine haksızlık olur"

"Bu işin patronu sonuçta UEFA. Federasyon'un da bağlı olduğu da UEFA. Federasyon bu kararı veriyor ve üstüne alıyor, ama tek başına federasyon almayacak bu kararı. Netice ile birlikte kulüpler ile bu kararı aldı ve ona göre oynatılacak. Normale dönmemiz gerektiğini de söyledi sayın cumhurbaşkanımız. Yeni normal hayata alışmamız lazım. Gönül ister ki bu lig oynansın. Ama eğer şayet olağanüstü bir durum olursa lig oynanmazsa kesinlikle ve kesinlikle tekrardan sıfırdan oynatılması gerekiyor. Gerekirse 2020'yi yok sayarak 2020'yi sıfırdan başlamış olur. Kimseye de haksızlık yapılmış olmaz. Şu an hangi takımı şampiyon ilan etsen diğer takıma haksızlık yapılmış olur. Bunları göz önünde bulundurmak lazım. Biz de inşallah seyircili bir şekilde oynamak isteriz."

Senin için hazırladığımız haberler