Murat Sancak'tan Yunus Akgün Fatih Terim Ve Galatasaray Açıklaması

Salim Manav
24.02.2022 - 10:37 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 11:11

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Galatasaray Fenerbahçe, Fatih Terim, Ali Koç, Balotelli, Yunus Akgün ve Vincenzo Montella hakkında konuştu. Detaylar haberimizde...

Murat Sancak'tan Yunus Akgün Fatih Terim Ve Galatasaray Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig takımı Adana Demirspor'da başkan Murat Sancak gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. 

Sabah Spor'a konuşan Murat Sancak, "Fenerbahçe ya da Galatasaray başkanı olsam Lionel Messi'yi alırdım" dedi. 

Hedeflerinin Süper Lig'de kalıcı olmak olduğunu ifade eden Başkan Sancak, İtalyan golcü Mario Balotelli'ye ayrı bir parantez açtı. 

'Benden oyuncu almak kolay değil'

Murat Sancak, "4-5 futbolcumuza hem yurt içinden hem yurtdışından teklifler vardı. Transfer zamanı çok şanslı olduk. Balotelli'ye bonservis ödemedik. Şu anda 6-7 milyon Euro bonservis verenler var. Diğer taraftan Assambalonga var. Herhalde bunu bırakmaya kalksak 2-3 milyon Euro'da ona da verirler. Samet Akaydın var biliyorsunuz. Tayyip Talha var yurt dışından bir kulüp ciddi şekilde istiyor. Benden oyuncu almak o kadar kolay değil. Bir yabancıya ederini veriyorsan, bu yerli diye vermiyorsan ben müdahale ederim öyle şeylere" dedi. 

'Yunus Akgün'e babacan iki tokat attım'

'Yunus Akgün'ü Türk futboluna kazandırdık' diyen Murat Sancak, Adana Demirspor - Galatasaray maçında Yunus'la arasında geçenleri de anlattı:

"Başakşehir maçında 1-0 öndeyken Gökhan İnler'in bir hatasıyla kaybettik. Futbolcular bir kulüpten alıyorsak o kulübe karşı forma giymesini doğru bulmuyorum. Etkileniyorlar. Yunus Akgün de G.Saray maçında ilk yarıda sahada yoktu. Devre arasında onu kendine getirmek için benim babacan tavrımı bilirler. Şöyle iki tane tokat attım, dedim ki 'Hayırdır Fatih Terim seni seyrediyor diye korkarak mı oynamıyorsun" dedim. "Çık adam gibi oyna. Senin paranı burası veriyor. Buradan ekmek yiyorsun" dedim. Ondan sonra çıktı 2 tane gol attı. Etkileniyorlar doğal olarak. Orada kötü niyet aramamak lazım. Volkan Şen'de de Erkan Zengin'de de bunu yaşadık"

'F.Bahçe ya da G.Saray'ın başkanı olsam Messi'yi alırdım'

Vincenzo Montella'dan övgü dolu sözlerle bahseden Sancak, 'Fenerbahçe ya da Galatasaray'ın başkanı olsam Lionel Messi'yi alırdım" dedi ve ekledi:

"Hocamız, ligin en kariyerli hocalarından bir tanesi. Kuntz, geldiğinde onunla kıyaslamaya kalktılar. Ben de o dönem İyi bir hoca aldığımızı söylemek için 'Kuntz'dan daha kariyerli biri hoca" demiştim . G.Saray'ın, F.Bahçe'nin bile getiremediği bir hocayı getirdik işin özü bu. Şimdi ben G.Saray'ın ya da F.Bahçe'nin başkanı olsaydım. Dünyanın en iddialı hocasını getirirdim, Messi benim takımımda oynardı"

'Samet Aybaba ile ego sorunu yaşandı'

Samet Aybaba ile ego sorunu yaşadıklarını söyleyen Murat Sancak, "Samet Hoca ile de ego sorunu yaşandı. Sen şimdi kulüp olarak dünyanın, Avrupa'nın en kariyerli oyuncularını getiriyorsun. Bunlara farklı yaklaşman lazım. Ego olacaksa bende olmalı ancak bir başkan olarak ben onlara kebap hizmeti veriyorsam. Benim gücümde, benim konumumda olan birisi futbolculara çocuğu gibi, kardeşi gibi ilgileniyorsa, bir baba gibi disiplini de sağlıyorsa, hocanın da haydi haydiye yapması lazım. Bir hoca elindeki futbolcularla başarılı olur. Sen bunlara abi, kardeş, baba olacaksın. Hatta başkana bu noktada yer bile bırakmayacaksın. Başkana sorun da getirtmeyeceksin. Bunları yapan hocanın başarılı olmama şansı yok" ifadelerini kullandı ve ekledi:

Balotelli'nin yıllık ücreti  3 milyon 600 bin Euro

"Balotelli gündeme gelince o deli, sıkıntılı, başımıza iş almayalım dediler. Ama ben hallederim, delileri severim dedim. Bir dünya yıldızını, Türkiye'ye getirmek, hele hele Adana'ya getirmek çok önemli bir olaydı. Mario, Adana'yı görmeden İstanbul'da imza atı. Bu dünya yıldızı bir futbolcu için kolay iş değil. Önce İstanbul'a davet ettik. Oturduk detayları konuştuk. Balotelli'nin menajeri bizden transferin yüzde 20'sini istedi. Daha sonra Balotelli kendisi bize gelmek isteyince yüzde 10 menajerlik ücreti ödedik. O da 900 bin Euro. 3 milyon 600 bin Euro'dan 900 bin Euro vermiş olduk. Balotelli bizi sevdi saydı. Biz de onu sevdik, saydık. Şimdi Adana'da ikinci baharını yaşıyor. Balotelli öncesi Erkan Zengin, İsveç Milli Takımı'nda beraber oynadığı arkadaşı İbrahimovic'in bize transferi için görüştü. Ama olmadı"

'En çok F. Bahçe maçına üzüldüm'

Süper Lig'in ilk haftasında oynanan Adana Demirspor - Fenerbahçe maçını 1-0 kaybettiklerine çok üzüldüğünü söyleyen Murat Sancak, "İçerde Fenerbahçe maçımızda çok üstün oynadık. Ama maalesef yenildik. İstanbul'daki Beşiktaş maçını da kazanmaya, gelmiştik. Onun haricinde Malatya maçı vardı. Kendi sahamızda 2-0 yenildik. Göztepe maçına çok üzüldüm o maçı almamız lazımdı. Benim stadımda futbolcumu yuhalayanı tespit edersem onu maça almam. Parasını iade ederim, passoligini iptal ederim. Fenerbahçeliliğim bitti artık. Zerre kadar kalmadı. F.Bahçe- Adana Demirspor maçında Fenerbahçe taraftarı, Ali Koç'u ıslıkladığı zaman ben bir bakışımla susturdum bazı taraftarları. Benimle fotoğraf çektirmek isteyenlerin haddi hesabı yoktu" diye konuştu. 

'Fatih Hoca benim abimdir. Eminim o da beni seviyordur'

'Fatih Terim'in gerçekten Adana'ya borcu var mı?' sorusuna Sancak, "Aslında o röportajın önüne bakmak lazım. Orada söylemek istediğim şuydu. Fatih Hoca çok değerli biri. G.Saray ondan önce şampiyon olamayan bir takımken sonraki zamanlar arka arkaya şampiyon olmaya başladı. UEFA Kupası'nı aldı. Hatta şunu söyledim. Türkiye'nin en iyi hocası Fatih Hoca'dır. Şampiyonlar Ligi'ni yeni bir hoca alana kadar en değerlisi o. Ben Siirtliyim, Adanalı değilim. Onu sordular. O yüzden daha önce de demiştim Fatih Hoca'nın bu şehre borcu var. Neden Adanalı olduğu için. Yardımcı olması gerek. Biz tabi ki para dilenmiyoruz. Örnek verdim orada. Bir futbolcuyu 3 takım istiyorsa Adana Demirspor'a vermesi lazım diye. Benim söylediğim tamamen o. Yoksa Fatih Hoca benim abimdir. Eminim o da beni seviyordur" yanıtını verdi.

'Konuşmalarımın amacının haklılığını doğrulamaktadır'

Murat Sancak sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Hakkımda disiplin kurulunca verilen kararı kabul etmem mümkün değildir. Tüm eleştirilerimin ve iddialarımın TFF'deki Fetö yapılanması ve bu yapılanmanın halen devamıyla ilgili olduğu açıktır. Hakemlerle ilgili söylemlerimde bunun dışında hiçbir amacımın olmadığı açıklamamın içindedir. TFF, Fetö yapılanması hakkında bilgiye başvurulması üzerine suç duyurusunda bulunmuşken, "hakemlere hakaret ettiğim" ortaya konularak, benimle ilgili bu aşamada ceza verilmesi, aslında konuşmalarımın amacının haklılığını doğrulamaktadır. Keza Gaziantepspor ile bu hafta yapacağımız maçımıza; eleştirilerimin ve camia olarak yaşadığımız haksızlığın içinden bir Hakem'in hakem heyetine atanması, yapılanmanın gücünü göstermektedir. (Hala Federasyon içerisinde Fetö mücadelesinde kararlılığına ve karakterine emin olduğum yöneticilerin varlığına şüphesiz şahidim.) Gerekli tüm süreç hukuki olarak sürdürülecek olup, bu mücadele elimden geldiğince tarafımca tereddütsüzce sürdürülecektir. Adalet bu ülkede hepimiz için vazgeçilmezdir.

'Hakemi öldüreceğim' diyene ceza yok!

'Merkez Hakem Kurulu Semineri'nde 4 büyük fobisinden kurtulun' dedim. Maça çıktığınız zaman kulaklarınızı kapatın gördüğünüzü çalın dedim. Her şeyin bir vebali var. Haksızlığa karşı dik durdum. Hatta en büyük cezaları yiyen başkanlardan bir tanesiyim. Bir defasında 175 gün yedim bir de 421 gün yedim. En son da 3 ay ceza aldım. Ama Süper Lig'de silahımı getir hakemi öldüreceğim diyen başkana 11 gün veriyorsun. Diğer tarafta sahaya giriyorsun 15 gün yiyorsun. En son yakın zamanda Malatyaspor başkanı sahaya kadar girip hakemi dövmeye kalktı. 25 gün verdiler.

'Menemen maçında yasa dışı bahis oynandı'

Geçmişte bir menemen maçı oynadık. Çok irdelenmesi gereken bir maçtı. Türk sporunda yasadışı iddia olaylarına çok dikkat edilmesi gerekir. İddia tüm kulüplerin baş belası olacak. Herkesin bununla mücadele etmesi gerekiyor. Menemen maçında 1-0 yeniktik, 5 kişiyle gole gidiyorduk. İki kişiyle rakibi yakalamışsın, arkada bir oyuncu pozisyonla alakası olmayana yerde, hiç bir temas ve ikili mücadele yokken kendini yere bırakıyor. Hakem düdüğü çaldı ve oyunu durdurdu. O zaman çıldırıyorsun. Maçtan sonra bakıyorsun o maçta 1'e 6 vermiş. Ve Kıbrıs üzerinden çok ciddi rakamlarla gayri meşru oynanmış.

Senin için hazırladığımız haberler