Galatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu'nun Listesindeki Murat Uysal Kimdir?

Akın Ungan
22.04.2022 - 17:22 | Son Güncellenme: 22.04.2022 - 17:24

Galatasaray Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun yönetim kurulu listesindeki Murat Uysal kimdir? Murat Uysal kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte detaylar.

Galatasaray'da Eşref Hamamcıoğlu'nun Listesindeki Murat Uysal Kimdir?

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın idari yönden ibra edilmemesinin ardından seçim süreci başladı. Camiada başkanlığa aday olduğunu açıklayan isimler, Metin Öztürk ile beraber Eşref Hamamcıoğlu oldu. Hamamcıoğlu'nun 10 kişilik yönetim kurulu listesinde ise Murat Uysal bulunuyor. Peki Murat Uysal kaç yaşında ve kimdir? Murat Uysal ne iş yapar? Tüm detaylar haberimizde...

Murat Uysal kimdir ve ne iş yapar?

Galatasaray Lisesi'nin ardından, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olmuş ve sonrasında Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Anabilim Dalı'nda Master yapmıştır.

1998'den bu yana bankacılık sektöründe yer alan Murat Uysal, Halk Bankası bünyesinde Para ve Sermaye Piyasaları Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Halk Portföy A.Ş. ve Halk Leasing Yönetim Kurulu Üyeliği ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

2016 yılında TCMB Başkan Yardımcılığı'na getirilen Murat Uysal, Temmuz 2019 - Kasım 2020 yılları arasında TCMB Başkanlık görevinde bulunmuştur. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Bankalar ile ilişkilerde ve mali konularda destek olmak amacıyla Eşref Hamamcıoğlu'nun Galatasaray Yönetim Kurulu listesine girmiştir.

Senin için hazırladığımız haberler