Murat Yakın olayı İsviçre'yi salladı!

19.05.2019 - 15:41 | Son Güncellenme: 19.05.2019 - 18:41

Murat Yakın olayı İsviçre'yi salladı!

Sion takımının teknik direktörü Murat Yakın’ın başına gelenler, İsviçre’de son günlerin en çok konuşulan konularından bir tanesi oldu.

Sezon sonuna dek görevden aldı 

Kırmızı-beyazlı ekibin sahibi Christian Constantin, geçtiğimiz yılın Eylül ayında göreve gelen deneyimli teknik adamı, takımın başından alarak sezon sonuna kadar kendisini pasife çekti.

Deplasmanda takım otelinde kalmadı 

Murat Yakın’ın, takımın son dönemde gittiği bazı deplasmanlarda, takımla birlikte otelde kalmaması, ortaya çıkan krizin nedenlerinden bir tanesi olarak gösterildi. 

U21 hocası A takımın başına getirildi  

Sion’un sonrasında üst üste kötü sonuçlar alması da yaşananlara tuz biber ekince, başkan Constantin A takımın başına U21 takımının teknik direktörü Sebastien Bichard’ı getirdi. 

​Sözleşmeyi feshetmeye karar verdi 

Kulübedeki görevine son verilen Murat Yakın bu gelişmelerin üzerine sürpriz bir hamle gerçekleştirdi. Yakın’ın avukatları, teknik adamın sözleşmesini feshetmek adına kulübe başvurdu. Gerginliğin daha da tırmanmasını istemeyen Türk kökenli İsviçreli teknik adamın, önemli bir parayı kulübe bıraktığı ortaya çıktı.

6 milyondan feragat etti 

İki sene daha sözleşmesi olan ve yıllık ücreti 500 bin İsviçre frangı olan Murat Yakın, 1 milyon İsviçre Frangı’nı (6 Milyon TL) bırakmayı göze aldı. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler