Murat Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?

30.04.2021 - 17:11 | Son Güncellenme: 30.04.2021 - 17:19

En son Ramo dizisiyle takdir toplayan Murat Yıldırım, bu kez hayır işleriyle gündem oldu. Peki, Murat Yıldırım kimdir?

Murat Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Hangi dizilerde oynadı?

Sunuculuk, oyunculuk ve tiyatro oyunculuğu gibi çeşitli sektörlerde faaliyetlerini sürdüren Murat Yıldırım, gözden ırak yaptığı hayır işleriyle gündem oluyor. En son, Ramazan ayı vesilesiyle yardım kolisi dağıtan oyuncu sosyal medyada gündeme taşındı. Yıldırım'ın yardım yaptığı anları uzaktan bir vatandaş telefonuyla çekip internette paylaştı. Peki, Murat Yıldırım kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Murat Yıldırım hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Murat Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli?

Türk oyuncu ve sunucu Murat Yıldırım, 1979 yılında Konya'da dünyaya gelmiştir. 42 yaşındadır. Çeşitli dizi ve filmlerde oynamıştır. Kim Milyoner Olmak İster programı ile popülerliğini artıran Yıldırım, bu programdan önce de çeşitli dizi ve filmlerde başrol oyunculuğu üstlenmişti. En son Ramo dizisinin başrol oyunculuğunu yapan Yıldırım, Ramazan ayı vesilesi ile vatandaşa yardım kolisi dağıttı. Aracının bagajına koyduğu yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan Murat Yıldırım, bu hareketiyle alkış topladı.

Murat Yıldırım evli mi?

20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlendi. 30 Haziran 2014'te ise boşandılar. Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İman Elbani ile 13 Kasım 2016'da Adana'da aile arasında gerçekleşen sade bir törenle evlendi. Kız istemek için Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ı devreye sokmuştur. Cumhurbaşkanı da düğün hediyesi olarak bir Kuran göndermiştir.

Nerede eğitim aldı?

Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü.

Murat Yıldırım hangi dizilerde oynadı?

Ünlü oyuncunun şimdiye dek görev aldığı dizilerin listesi şu şekilde;

  • Ramo
  • Gecenin Kraliçesi
  • Suskunlar
  • Asi
  • Fırtına
  • Büyük Yalan
  • Hayat Bilgisi
Senin için hazırladığımız haberler