Muriç, 6 milyon lirasını da bıraktı!

13.09.2020 - 08:29 | Son Güncellenme: 13.09.2020 - 08:33

Fenerbahçe'den Lazio'ya transfer olan Kosovalı golcü Vedat Muriç, sarı lacivertli takımdaki alacaklarından vazgeçti mi? İşte detaylar...

Muriç, 6 milyon lirasını da bıraktı!

Salim MANAV-AJANSSPOR ÖZEL

Fenerbahçe'nin Lazio'ya sattığı Vedat Muriç'in bugün Roma'ya giderek, yeni kulübüyle anlaşma imzalaması bekleniyor.

Bonuslarla birlikte sarı lacivertli kulübe yaklaşık 20 milyon Euro (176 milyon lira) kazandıracak olan Muriç'in bir katkısı daha ortaya çıktı.

Kosovalı golcü Fenerbahçe'de önemli bir alacağını da bıraktı.

26 yaşındaki golcü, geçen sezondan 500 bin Euro alacağından vazgeçti. Bununla da yetinmeyen Muriç, bu yılın Ağustos ayına ait 200 bin Euro'luk alacağını da bıraktı. Vedat Muriç, bu şekilde toplam 700 bin Euro; yani yaklaşık 6 milyon liralık bir alacaktan vazgeçti.

Limite katkısı 59 milyon oldu

Geçen sezon Çaykur Rizespor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Muriç, çocukluğundan bu yana sarı lacivertli renklere bağlı olduğunu açıklamıştı.

Muriç'in bonuslar hariç garanti bonservis bedelinin üçte biri; 6 milyon Euro Fenerbahçe'nin Takım Harcama Limitleri'ne eklenecek. Bu da TL bazında 53 milyon liraya tekabül ediyor. Üstüne Muriç'in vazgeçtiği 6 milyon lira da eklendiğinde, limite katkısı 59 milyon lirayı buluyor.

Yüzde 15 sapmayla birlikte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'ye yeni sezon için 178 milyon liralık bir limit tanımlamıştı. Ancak bu limit ne eldeki kadronun ne de yeni transferlerin bütçesine yetmiyordu.

17 gol 7 asistle oynadı

Fenerbahçe, Türkiye Bankalar Birliği ile yürüttüğü borç yapılandırma anlaşması çerçevesinde 321 milyon liralık ana para borç ödemesini 1 yıl erteletti ve böylece limit sorununu aştı.

Yeni sezonda İtalyan Serie A'da Lazio forması giyecek olan Vedat Muriç, geçen sezon Fenerbahçe'de toplam 36 maçta 17 gol atıp 7 de asiste imza attı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler