Kosova - İsviçre: 2-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
10.09.2023 - 08:31 | Son Güncellenme: 10.09.2023 - 08:45

EURO 2024 Elemeleri'nde Kosova ile İsviçre 2-2 berabere kaldı. Kosova'nın gollerini eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi attı. Bir golün asisti ise Beşiktaşlı Milot Rashica'dan geldi.

Kosova - İsviçre: 2-2 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda Kosova ile İsviçre karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele 2-2 berabere bitti. Kosova'nın iki golünü de eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi atarken, bir golün asisti Beşiktaş'ın yeni transferi Milot Rashica'dan geldi.

Perdeyi İsviçre açtı

Karşılaşmanın gol perdesini konuk ekip İsviçre açtı. 14. dakikada Fernandes, sağ kanatta ceza sahasına girmeden yerden gönderdi, Freuler'in ön direkte gelişini vuruşunda top ağlarla buluştu.

Muriqi-Rashica ikilisinden cevap

Vedat Muriqi, 65. dakikada skoru 1-1 yaptı. Sağ kanatta savunma arkasına sarkan Rashica, ceza sahasının önünden ortaladı, Muriqi'in altı pas içinde kafa vuruşu kalecinin sağından ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Enis Bardhi'den İtalya'ya muhteşem gol
Habere Git

Rrahmani kendi kalesine attı

Kosova'da Amir Rrahmani, 79. dakikada kendi kalesine gol attı. İsviçre, tekrar öne geçti. Rodriguez, ceza sahası sol çaprazdan içeriye çevirdi, Freuler'in penaltı noktasının gerisinden şutu altı pas içinde Rrahmani'ye çarparak ağlarla buluştu.

Muriqi son anlarda attı!

Maçın son dakikalarında tekrar sahneye çıkan Vedat Muriqi, Kosova'ya beraberliği getirdi. 90+4. dakikada Korenica, ceza sahasında topukla harika bir pas verdi ve Muriqi'in penaltı noktası üzerinden şutu kalecinin solundan filelere gitti. Kosova ile İsviçre 2-2 berabere kaldı.

Kosova ve İsviçre'nin I Grubu'nda durumu

İsviçre, Kosova deplasmanından 1 puan ile dönerek, toplam puanını 11 yaptı. 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik alan takım, grubun 1'inci sırasında yer aldı. Kosova ise 4 beraberlik, 1 mağlubiyet ile 4 puanda kaldı ve 5'inci sırada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler