Eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi La Liga'da yıldızlaşıyor

Kerem Ergün
29.10.2022 - 10:28 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 11:03

Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Vedat Muriqi, İspanya'da yıldızlaşıyor. Kosovalı forvet Mallorca formasıyla La Liga'da kaç gol, kaç asistle oynadı? Detaylar...

Eski Fenerbahçeli Vedat Muriqi La Liga'da yıldızlaşıyor

Ülkemizde Giresunspor, Çaykur Rizespor, Gençlerbirliği ve Fenerbahçe formaları giyen Vedat Muriqi, İspanya La Liga'ya performansıyla damga vuruyor.

10 maçta 6 gol

Sezon başında İtalya Serie A ekibi Lazio'dan 7.70 milyon Euro bonservis bedeliyle Mallorca'ya transfer olan Vedat Muriqi, İspanyol ekibiyle harikalar yaratıyor. Kosovalı oyuncu takımıyla çıktığı 10 maçta arkadaşlarına hiç gol pası veremese de 6 gol atarak bir santrfordan beklenen performansı sergiliyor. 28 yaşındaki oyuncu dün (28 Ekim Cuma), Mallorca'nın Espanyol ile 1-1 berabere kaldığı maçta da takımının tek golünü attı.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Vedat Muriqi attı, Mallorca 3 puana uzandı
Habere Git

Geçen sezonda Mallorca'ya kiralanmıştı

Vedat Muriqi, geçen sezonun ilk yarısını Lazio'da geçirmişti. Kosovalı oyuncu İtalyan ekibiyle çıktığı 15 maçta sadece 1 asist yapmış ve devre arasında Mallorca'ya kiralanmıştı. 28 yaşındaki forvetin ilk İspanya macerası iyi geçmiş ve Muriqi, Mallorca ile çıktığı 16 maçta 5 gol, 3 asist ile oynamıştı.

Sağlık kontrollerinden geçemedi

Kosovalı yıldız oyuncu, yaz transfer döneminde büyük bir şok yaşamıştı. Belçika ekibi Club Brugge ile Lazio, Vedat Muriqi transferi için 10 milyon Euro'da anlaşmıştı. 28 yaşındaki santrfor Brugge tarihinin en pahalı transferi olacaktı. Vedat Muriqi de yeni takımı için sağlık kontrollerinden geçmek amacıyla Belçika'ya gitti. Fakat Belçika'dan boynu bükük ayrıldı. Yıldız oyuncu, sağlık kontrollerinden geçemedi ve Club Brugge transferden vazgeçti. Bunun üzerine Mallorca, kiralık aşkını 7.70 milyon Euro karşılığında renklerine bağladı.

İlgini Çekebilir
Vedat Muriç mö sesi gelen eti yedi!
Habere Git

Lazio'da 49 maçta 2 gol

Vedat Muriqi, 2020/2021 yaz transfer sezonunda 20 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe'den İtalya Serie A ekibi Lazio'ya transfer oldu. Fakat Fenerbahçe'nin eski yıldızı için İtalya macerası çok kötü geçti. Kosovalı oyuncu İtalyan ekibiyle 49 maça çıkarken takımına sadece 2 gol 2 asistlik katkı sağladı. 

Çaykur Rizespor'da parladı

Ülkemizde daha önce Giresunspor ve Gençlerbirliği'nde forma giyen Vedat Muriqi, Türkiye'deki üçüncü kulübü olan Çaykur Rizespor'da parladı. Karadeniz ekibiyle 52 maça çıkan Kosovalı yıldız takımı adına 25 gol atarken 11 tane de asist yaptı.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı birbirine düşürdü

Vedat Muriqi, Çaykur Rizespor forması altında gösterdiği performans ile hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin radarına girdi. İki ezeli rakip bu sefer de Kosovalı oyuncu için mücadele etti. Amansız geçen transfer yarışını sarı lacivertliler kazandı ve Muriqi, 5.60 milyon Euro bonservis bedeliyle Çaykur Rizespor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu.

İlgini Çekebilir
Vedat Muriqi, Real Madrid'i de boş geçmedi
Habere Git

Fenerbahçe'de 17 gol

2019/2020 sezonunda Fenerbahçe forması giyen Vedat Muriqi, gösterdiği performans ile futbolseverleri kendisine hayran bıraktı. Sarı lacivertli forma ile 36 maça çıkan Kosovalı oyun 17 gol atarken 7 tane de asist yaptı. Muriqi, bu performansının ardından 20 milyon Euro bonservis bedeliyle Lazio'ya transfer oldu.

Vedat Muriqi'nin kariyeri

Kariyerinde Fenerbahçe, Lazio, Mallorca gibi kulüplerin formasını giyen Vedat Muriqi, kulüp takımlarıyla 323 maça çıktı. Kosovalı forvet bu maçlarda kulüplerine 93 gol, 28 asistlik katkı sağladı. Kosova Milli Takımı ile de 44 maça çıkan Muriqi, ülkesi adına 23 gol atarken 5 tane de asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 9 milyon Euro olan 28 yaşındaki oyuncunun Mallorca ile 30 Haziran 2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

Mallorca'nın ligdeki durumu

Vedat Muriqi'nin formasını giydiği Mallorca, La Liga'da 13 puanla 12. sırada bulunuyor. İspanyol ekibi önümüzdeki hafta Villarreal ile karşılaşacak. Karşılaşma 6 Kasım Pazar günü saat 20.30'da oynanacak.

Senin için hazırladığımız haberler