Musa Aydın: 'Asıl hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyatları'

14.04.2018 - 20:54 | Son Güncellenme: 14.04.2018 - 20:54

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Kadın Milli Takımı'na moral ziyaretinde bulundu.

TGF'den yapılan açıklamaya göre Aydın, Edirne'deki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde kampta bulunan kadın güreşçilerle bir araya geldi.

Teknik ekip ve kadın güreşinden sorumlu asbaşkan Mustafa Çakır'dan takımın son durumu hakkında bilgi alan Aydın, milli güreşçilere şampiyonanın önemini anlattı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TGF Başkanı Musa Aydın, Avrupa Şampiyonası öncesi moral ziyaretlerinin sürdüğünü belirterek, "Grekoromen Milli Takımı'nın ardından bugün de Kadın Milli Takımı'nın kampındayız. Teknik ekipten sporcularımızla ilgili son değerlendirmeleri aldık. Ayrıca sporcularımızla da tek tek konuşarak şampiyona hakkında görüş alışverişinde bulunduk." ifadelerini kullandı.

Aydın, Türkiye'nin kadın güreşinde son yıllarda büyük başarılar elde etmeye başladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Avrupa ve dünya şampiyonları çıkarttık. Asıl hedefimiz, 2020 Tokyo Olimpiyatları. 2016'da olduğu gibi 2020 Olimpiyatları'nda da ata sporumuz güreşi en başarılı branş yapmak için şimdiden yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu ay sonunda Dağıstan'da çok zorlu bir Avrupa Şampiyonası var. Hem erkekler hem de kadınlarda başarılı sonuçlara imza atacağımızı umut ediyorum."

Avrupa Güreş Şampiyonası, 30 Nisan-6 Mayıs tarihlerinde Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenecek.

Senin için hazırladığımız haberler