Musa Aydın: "Uluslararası organizasyonlarda en çok madalya aldığımız branş güreştir"

02.06.2018 - 20:35 | Son Güncellenme: 02.06.2018 - 20:35

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, İstanbul'da 4-10 Haziran'da düzenlenecek 23 Yaş Altı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

İstanbul'da bir otelde şampiyonanın tanıtımıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, "Göreve geldiğimizden beri çıtayı yükselttik ve başarının tesadüf olmadığını gösterdik. 23 yaş altı bizim için çok önemli. 2020 ve 2024'te ülkemizi temsil edecek kadro çünkü. Geleceğimizi de hazırlamamız lazım. 2024'teki ve 2028'deki olimpiyatların çalışmalarını şimdiden yapmazsak başarılı olmamız mümkün değil. Misafirlerimize ev sahipliğimizi göstereceğiz. Bu turnuvanın İstanbul'da yapılması için emek gösteren herkese ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Güreş'in Türk sporunun lokomotifi olduğunu söyleyen Aydın, "Uluslararası organizasyonlarda en çok madalya aldığımız branş güreştir. Göreve geldiğimizden beri yöneticilerimiz ve teknik kadromuzla büyük zaferlere imza attık. 2015'te üç dünya şampiyonluğu çıkardık. Rio'da sekiz madalyanın beşini güreşle kazandık. 2017 Avrupa Şampiyonası'nda 5 şampiyon çıkardık, 8 madalya aldık. 2018'de Dağıstan gibi güreşin başkenti sayılan bir yerde 13 madalya kazandık. Bu süreçte Avrupa'ya İstiklal Marşı'nı ezberlettik." değerlendirmesinde bulundu.

Sporcuların eğitim ve antrenmanlarını birlikte yürütmeleri için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Aydın, altyapıya çok önem verdiklerini, güreş liseleri açacaklarını sözlerine ekledi. 

Bora: "Madalya konusunda iddialıyız"

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora, turnuvada adil bir hakem yönetimi beklediklerini vurgulayarak, "En büyük dileğimiz Avrupa'da bize yapılanların burada rakiplere yapılmaması. Kimsenin hakkını istemiyoruz. Herkes kendi hakkını alsın istiyoruz. Madalya konusunda iddialıyız." dedi.

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman ise oyuncularının moralinin yüksek olduğunu söyleyerek, "Başarılı olacağımıza inanıyorum. Bizim asıl hedefimiz 2020. Eskiden güreşte Rus fobisi vardı şimdi Türk fobisi var. Daha güzel başarılar alacağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Boz da İstanbul'da böyle bir organizasyon düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek her şeyin hazır olduğunu söyledi.

Senin için hazırladığımız haberler