FIFA'dan Uruguay Kararı! Muslera 4 Maç Ceza Aldı Galatasaray Bayram Etti

Akın Ungan
27.01.2023 - 23:07 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 23:17

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Dünya Kupası'nda hakemle yaşadığı tartışma nedeniyle, FIFA tarafından 4 maç ceza ve para cezası aldı.

FIFA'dan Uruguay Kararı! Muslera 4 Maç Ceza Aldı Galatasaray Bayram Etti

AJANSSPOR HABER

Galatasaray’ın 36 yaşındaki kalecisi Fernando Muslera, Katar 2022 Dünya Kupası'nda oynanan Uruguay – Gana karşılaşmasında yaşananların ardından FIFA tarafından 4 maç ceza, 20 bin Euro para ve topluma hizmet cezasına çarptırıldı.

Gana maçında beklenen penaltılar verilmedi, hakeme tepki geldi

Uruguay, Katar 2022 Dünya Kupası H Grubu’nun son maçında Gana’yı 2-0 yenmesine rağmen elendi. Güney Amerikalı futbolcular, maçın 2. yarısında iki defa penaltı bekledi fakat iki penaltı da verilmedi. Maçın ardından ise oyuncular, maçın hakemi Daniel Siebert’e tepki gösterdi.

Tartışma, itmeye dönüştü! FIFA, Uruguay'dan savunma istedi

Maçın bitiş düdüğünün ardından Muslera, Gimenez, Godin ve Cavani, Alman hakemin etrafında toplanarak Siebert ve yardımcıları ile tartıştı. Tartışma, hakemi itmeye kadar uzanınca FIFA yaşanan olayla ilgili Uruguay Futbol Federasyonu’ndan 4 futbolcu hakkında savunma istedi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da Emin Bayram ve Barış Alper 11'e
Habere Git

Uruguay savunmasını verdi

FIFA, Katar 2022 Dünya Kupası’nda Uruguay - Gana maçı sonrasında yaşanan hakkında soruşturma açtı. Açılan soruşturmanın ardından Uruguay, 2 hafta önce savunma yaptı.

Muslera’ya 4 maç ceza

FIFA’ya gönderilen savunmanın ardından yaşanan gerginlikte yer alan 4 futbolcu hakkında karar çıktı. Gimenez ve Muslera’ya 4 maç ceza ve 20 bin Euro para cezası verilirken, Cavani ve Godin ise 1 maç ceza ve 15 bin Euro para cezası aldı. Ayrıca futbolcular bir futbol projesinde toplum yararına hizmet cezasına da çarptırıldılar.

Uruguay Futbol Federasyonu da ceza aldı

Gana - Uruguay maçının ardından 4 futbolcunun yanı sıra Uruguay Futbol Federasyonu da FIFA tarafından cezaya çarptırıldı. FIFA'dan yapılan açıklamada Uruguay Futbol Federasyonu’nun "Taraftarlarının ayrımcı davranışlarından ve oyuncularının davranışlarından sorumlu olması" nedeniyle 1 maçta yarı yarıya saha kapatma ve 50 bin Euro para cezası verildiği duyuruldu. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da stoper operasyonu!
Habere Git

Cimbom Muslera'yı göndermeyecek

FIFA tarafından 4 maç ceza alan Muslera’nın cezası sadece Uruguay Milli Takımı’nda geçerli olarak. Uruguay Futbol Federasyonu’nun FIFA Temyiz Başvurusu ve CAS’a itirazda bulunma hakkı bulunuyor. Muslera'yı milli maça yolladığında kalesinde problem yaşayan Galatasaray ise FIFA tarafından verilen bu karar sonrası tecrübeli file bekçisini kampında tutabilecek.

Senin için hazırladığımız haberler