Muslera imzayı attı, geri çevirdiği teklifi açıkladı!

16.03.2021 - 14:51 | Son Güncellenme: 16.03.2021 - 18:23

Son dakika Galatasaray haberleri… 10 yıl boyunca Galatasaray’ın formasını terleten Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera kendisini üç yıllığına yeniden Galatasaray’a bağlayacak olan sözleşmeyi imzaladı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay, Muslera’nın törenine katılan isimlerdi. 10 yıl içinde Galatasaray’la 300’ün üstünde maça çıkan Muslera’nın imza töreninde duygusal anlar yaşandı. İşte detaylar…

Muslera imzayı attı, geri çevirdiği teklifi açıkladı!

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, Uruguaylı kaleci Fernando Muslera'nın sezon sonunda bitecek sözleşmesini 2024'e kadar uzattı.

Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen imza törenine kulüp başkanı Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcısı Yusuf Günay ve takım kaptanı Fernando Muslera katıldı.

İmza töreninde ilk sözü alan başkan Mustafa Cengiz, "Bugün sevgili kaptanlarımızdan Erhan Önal sanırım yarım saat önce hayatını kaybetti. Bütün camiaya başsağlığı diliyorum. Benim de sevdiğim bir kardeşimdi. Onun nur içinde yatmasını diliyorum. Camia olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Hakkı varsa, ki her zaman hakkı vardı, helal etsin diyorum. Bizim hakkımız ona her zaman helaldir." ifadelerini kullandı.

"Muslera benim sağ kolumdur"

Cengiz'den sonra, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak'ta bir konuşma yaptı.

Albayrak, "Muslera benim sağ kolumdur. Pandemi döneminde ilk indirimi kaptanlarımız Selçuk İnan ve Muslera yaptı. Muslera o dönem indirimlere öncülük yaptı, sadece iki arkadaşımız indirim yapmadı. Muslera'ya ABD'den teklif geldiğine şahidim ama Muslera, 'Ben Galatasaraylıyım, Galatasaray'da futbolu bırakmak istiyorum' diyerek reddetti."dedi.

Galatasaray'da kalarak doğru bir karar verdiğini belirten Muslera, "Kulüpte 10. senem. Birçok başkan, yönetici, takım arkadaşıyla çalıştım. Hepsinin bana kattığı birçok şey oldu. Evim Uruguay'da 15 bin kilometre uzakta ama İstanbul ve Türkiye'de kendimi ikinci evimde yaşıyor gibi hissediyorum. Galatasaray benim ikinci ailem. Sadece sporcu olarak değil, insanlık ve karakter anlamında da burada büyüdüm ve geliştim. Birçok başarılara imza attım. Bana gösterilen sevgi, saygı, yaklaşım beni çok etkiledi." yorumunda bulundu.

Transfer teklifini doğruladı

Transfer teklifi aldığını da doğrulayan Muslera, "Şu an en rahat hissettiğim yerde, evimdeyim. Daha farklı yerlerden teklif vardı. Belki bazı şeyler de olabilirdi ama ilk günden beri aklımda hep Galatasaray vardı. En baştan beri kafamda en ufak soru işareti yoktu. Çocuklarım da burada doğdu. Onlar da Türk sayılır. Üç sene daha bu güzel kulübe, bu güzel camiaya hizmet edeceğim için çok mutluyum." şeklinde konuştu.

"Her kupaya ve şampiyonluğa talibim"

Deneyimli file bekçisi üç yıllık süreçte tüm kupalara talip olduğunu belirtirken, "Geldiğim ilk gün verdiğim röportajı hatırlıyorum. Buraya kupalar ve şampiyonluklar kazanmak için geldim demiştim. Önümüzde üç yıl daha var, bu üç yıllık süreçteki her kupaya ve şampiyonluğa talibim." açıklamasını yaptı.

"Kariyerimin sonu hakkında karar vermedim"

Gelecek planlarından ve en beğendiği meslektaşlarından da bahseden Uruguaylı kaleci, "Kariyerimin sonunda ne yapacağıma henüz karar vermedim. Belki yardımcı antrenör olurum, belki kaleci antrenörü, belki de sportif direktör; belki de ülkeme gidip bütün gün plajda güneşlenirim. Bunun kararını henüz vermedim. Kalecilikte bir gün kahraman oluyorsunuz bir gün en rezil sizsiniz. Her pozisyona saygı duyulmalı ama en zor ve en saygı duyulması gereken yer kalecilik diye düşünüyorum. Beğendiğim kaleciler listesine Rüştü Reçber'i ilk sıraya yazabilirim. Uğurcan, Ersin Destanoğlu, Altay Bayındır ve İrfan Can Eğribayat'ı beğeniyorum." şeklinde konuştu.

Sarı-kırmızılı takımda 2011'den bu yana forma giyen 34 yaşındaki Muslera, beşer Süper Lig ve TFF Süper Kupa ile 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Mohamed, Marcao ve Luyindama'da son durum

Başkan Mustafa Cengiz ve ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, diğer oyuncularla yapılacak sözleşmelerin de müjdesini taraftara verdiler.

Cengiz, "Mohamed Mostafa, Marcao ve Luyindama ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor." derken; Albayrak, "Luyindama ve Marcao da sona yaklaştık. Önümüzdeki hafta bitireceğiz. Mostafa Mohamed'in opsiyonu Galatasaray'da ve Galatasaray'da devam edecek. Mostafa Mohamed konusunda hiçbir sorun yok." ifadesini kullandı.

"Hocamız tuzağa düşmedi"

Gündemi uzun süre meşgul eden, Younes Belhanda'nın takımdan gönderilmesiyle ilgili gelen soruya ise başkan Cengiz, "Hocamız ile ilgili bir sorunumuz yok. Bizi ve hocamızı zor duruma düşürmeye çalıştılar, hocamız bu tuzağa düşmedi." cevabını verdi.

"Derbide iki ezeli rakibimizin de üzülmemesini isterim"

Fernando Muslera'nın maaşından yaptığı fedakarlığı belirten Mustafa Cengiz, "Muslera kendisine çok büyük teklifler olmasına rağmen 3 milyon 750 bin Euro olan maaşını 2.5 milyon Euro'ya indirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum." derken, hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi ile alakalı olarak "Derbide iki ezeli rakibimizin de üzülmemesini isterim. Bu bir temenni tabii, anladınız siz. Maç sonunda ikisi de üzülmesin, orta yolu bulsunlar." ifadelerini kullandı. Başkan ayrıca, tekrardan Belhanda ile ilgili olarak, "Belhanda konusunda, yapılan yorumları görüyorum. Sanki hocamızla bir sorunumuz varmış, hocamız onay makamıymış gibi algı yaratıyorlar. Biz onay makamıyız, genel kurul onay makamı. Karalarımızdan hocamızın da haberi oluyor tabii ki son tahlilde." dedi ve sözlerini noktaladı.

Fernando Muslera KAP'a bildirildi

Sarı-kırmızılı takım Uruguaylı kaleci ile 2024 yılına kadar sözleşme imzaladığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiğini açıkladı.

KAP'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel futbolcumuz Nestor Fernando Muslera'nın sözleşmesi 2021-2022, 2022-2023  ve 2023-2024 sezonları için uzatılmıştır.

Buna göre futbolcuya ilgili her bir sezon için net 2.500.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Fernando Muslera KAP'a bildirildi

Sarı-kırmızılı takım Uruguaylı kaleci ile 2024 yılına kadar sözleşme imzaladığını Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiğini açıkladı.

KAP'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Profesyonel futbolcumuz Nestor Fernando Muslera'nın sözleşmesi 2021-2022, 2022-2023  ve 2023-2024 sezonları için uzatılmıştır.

Buna göre futbolcuya ilgili her bir sezon için net 2.500.000 Euro sabit transfer ücreti ödenecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Senin için hazırladığımız haberler