Muslera, PSV maçına yetişecek mi? Son durumu...

Eren Tuncay
11.07.2021 - 14:42 | Son Güncellenme: 11.07.2021 - 14:49

Galatasaray'da Fernando Muslera'nın Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak olan PSV maçına yetişip yetişmeyeceğini merak ediliyor. İşte Muslera'nın son durumu...

Muslera, PSV maçına yetişecek mi? Son durumu...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi ön elemesinde oynanacak PSV Eindhoven maçına 10 günlük bir süre kalırken, yıldız kaleci Fernando Muslera'nın kritik mücadeleye yetişip yetişmeyeceği merak konusu. 

Okan Kocuk'u Giresunspor'a kiralayan sarı-kırmızılılarda Muslera dışında alternatif Fatih Öztürk, Berk Balaban, İsmail Çipe bulunurken Uruguaylı file bekçisinin varlığının fark yaratacağına inanılıyor. 

Kulüpten açıklama gelmedi

En geç çarşamba günü İstanbul'da olacağını haber eden Muslera'nın prosedürlerden kaynaklı maçta oynayıp oynayamayacağı merak konusu. Copa America sebebiyle Brezilya'da bulunan ve en son 4 Temmuz'da orada maça çıkan Muslera'nın maça yetişmesi konusunda kulüpten de net bir açıklama gelmiyor.

Prosedür şu şekilde:

Türkiye’ye seyahat

Koronavirüs (Covid-19) küresel salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti resmi otoritelerince Türkiye’ye girişlere ilişkin aşağıdaki kararlar alınmıştır.

6 ülkeye yasak

Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’dan gelen yolcuların Türkiye'ye giriş yapmaları konuya dair yeni bir karar alınana kadar yasaklanmıştır. Fakat bu kişilerin Türkiye üzerinden transit seyahat gerçekleştirmelerinde bir engel yoktur, bu ülkelerden uçuşlarımız devam etmektedir. Başka bir ülkeden geldiği halde son 14 günde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’da bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler Valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Karantinanın 14. gününün sonunda yapılacak PCR test sonucunun negatif çıkması durumunda, karantina tedbiri sonlandırılacaktır. PCR test sonucu pozitif çıkanlar ise test sonucunun pozitif çıktığı tarihten itibaren izolasyona alınacak ve 14. günün sonunda PCR testinden negatif sonuç alınması halinde tedbir sonlandırılacaktır.

Karantina koşulu

Son 14 günde Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal ve Sri Lanka’da bulunan ya da Afganistan veya Pakistan üzerinden Türkiye’ye gelen veya son 14 günde bu iki ülkede bulunan kişilere yönelik uygulanacak olan zorunlu karantina Valiliklerce belirlenen yurtlarda veya karantina oteli olarak hizmet veren konaklama tesislerinde uygulanabilecektir. Karantina otelleri, konaklama ücretleri, bu kişilerin sınır kapılarından transferleri vb. hususlara ilişkin usul ve esaslar Valiliklerce belirlenecek ve ilan edilecektir.

Koronavirüs testi zorunlu

Türkiye’ye girişlerde yolcular varış noktalarında örnekleme (sampling) temelinde PCR testine tabi tutulabilecektir. Bu kapsamda gelen yolcuların test örnekleri alındıktan sonra nihai varış yerlerine gitmelerine izin verilecek. Test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 Rehberi doğrultusunda tedavileri yapılacaktır. Test sonuçları pozitif çıkan kişiler ile yakın temasta bulundukları kişiler kendilerinin belirledikleri adreslerde 14 günlük süre ile karantinaya alınacaklar ve 10. günün sonunda yapılacak PCR test sonuçlarının negatif olması durumunda karantina koşulları sonlandırılacaktır. Bu kişilerden Delta varyantı taşıdığı tespit edilenlerin karantina koşulları 14. günün sonunda PCR testi negatif sonucuyla sonlandırılacaktır.

Bu bilgilerin yanı sıra;

Yukarıdaki gereklilikler dış hat transfer yolcuları için geçerli değildir. Türkiye’ye giriş yapacak yolcularımızın ibraz edeceği PCR testleri için RNA ve nükleik asit testleri de aynı kapsamda kabul edilebilecektir. Yurt dışı seferlerimizle seyahat ederek Türkiye saati ile 15 Mart 2021 tarihinden itibaren Türkiye’ye giriş yapacak yolcularımızın (aktarma yapacak yolcular ve 6 yaşın altındaki yolcular hariç) uçuşları öncesi son 72 saat içerisinde bu sayfa üzerinden erişebilecekleri Türkiye’ye Giriş Formu'nu doldurmaları gerekmektedir. Doldurulan forma ait kağıt çıktı veya doldurulmuş formun mobil görüntüsü uçuş öncesinde istasyonlarda kontrol edilecektir.


Havalimanları ve uçuşlarda tüm yolcularımızın maske takması gerekmektedir. Yolcularımız, Türkiye varışlı uçuşlarında “yolcu bilgi formu” dolduracaktır. Havalimanlarımızda ateş ölçümü; Kanada, Singapur, Guanzo seferleri ve kısa bağlantı süresi nedeniyle hot connection noktalarını (90 dakika ve altı bağlantısı bulunan transfer yolcuların kullandıkları noktalar) kullanan yolcular için devam edecek olup, diğer destinasyonlar için kaldırılmıştır. Uçak mürettebatı, gemi adamları ve tır şoförleri SARS-CoV-2 PCR testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacaktır. 6 yaş altı yolcularımızdan PCR testi, aşı belgesi veya yolcunun son 6 ay içerisinde Covid-19 hastalığını geçirdiğine dair belgeler talep edilmemektedir. Türkiye içinde yapılacak uçuşlarda HES kodu alınması zorunludur. Yabancı yolcularımız için HES kodu zorunluluğu yoktur.

Senin için hazırladığımız haberler