Fernando Muslera Dünya Kupası tarihine geçmeyi kaçırdı!

Feride Kara
03.12.2022 - 10:15 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 10:41

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda forma şansı bulmadı. Bulsaydı tarihi bir başarı yakalayacaktı.

Fernando Muslera Dünya Kupası tarihine geçmeyi kaçırdı!

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası H Grubu son maçında Uruguay, Gana'ya 2-0 yenildi. Uruguay gol averajı nedeniyle grubu üçüncü sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

Kale Sergio Rochet'in

Uruguay Teknik Direktörü Diego Alonso Dünya Kupası gruplarında kaleyi Fernando Muslera'ya değil Sergio Rochet'e emanet etti. 

Muslera tarihe geçemedi

Eğer Galatasaraylı futbolcu Fernando Muslera, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası gruplarında 3 maça çıksaydı, Manuel Neuer ile birlikte Dünya Kupaları tarihinde en fazla maça çıkan kaleci olacaktı.

İlgini Çekebilir
İşte Dünya Kupası'nda Son 16 eşleşmeleri...
Habere Git

Hakemin üstüne yürüdü

Gana'ya 2-0 mağlup olarak ayrılan Urugaylı futbolcular maçın bitişiyle beraber hakem Siebert ve yardımcılarının etrafını çevirdi. Galatasaray kalecisi Fernando Muslera, yardımcı hakemin üzerine yürürken sert tepki gösterdi. Genelde sakin kalan Muslera'nın bu tepkisi şaşırttı. 

5 oyuncudan 4'ü elendi

 Öte yandan Dünya Kupası'na 5 oyuncu gönderen Galatasaray'da 4 oyuncu, grup aşamasında kupaya veda etti. Fernando Muslera ve Lucas Toreira Uruguay, Dries Mertens Belçika ve Victor Nelsson ise Danimarka ile geri döndü. Sadece Haris Seferovic İsviçre ile yoluna devam etti.

İşte en çok Dünya Kupası maçına çıkan kaleciler

Manuel Neuer Almanya 19

Tafferel Brezilya 18 

Sepp Maier Almanya 18

Shilton İngiltere 17

Fabien Barthez Fransa 17

Iker Casillas İspanya 17

Zubizaretta İspanya 16

Fernando Muslera Uruguay 16

 

Senin için hazırladığımız haberler