Müslüm Tumbul Koşusu'nu Dede Yalaz Kazandı | At Yarışı Haberleri

İsa Kethüda
07.03.2023 - 11:41 | Son Güncellenme: 07.03.2023 - 11:44

Türkiye Jokey Kulübü Derneği, Müslüm Tumbul anısına düzenlenen koşuyu Sahdun Kaya’nın sahibi, Osman Bardak’ın da yetiştiricisi olduğu Dede Yalaz kazandı.

Müslüm Tumbul Koşusu'nu Dede Yalaz Kazandı | At Yarışı Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Müslüm Tumbul anısına düzenlenen koşuyu Sahdun Kaya’nın sahibi, Osman Bardak’ın da yetiştiricisi olduğu Dede Yalaz'ın kazandığını duyurdu.

TJK'den yapılan açıklama şu şekilde:

"2007 yılında yarış sırasında geçirdiği talihsiz kaza sonucunda aramızdan erken yaşta ayrılan merhum jokeyimiz Müslüm Tumbul anısına düzenlenen koşu (KV-6/DHÖW), 6 Mart Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleşti.

Dede Yalaz kazandı

4 yaşlı Arap atlarının mücadelesinden Sahdun Kaya’nın sahibi, Osman Bardak’ın da yetiştiricisi olduğu Dede Yalaz (Berkay Efe - Çöl Ceylanı / Tekelioğlu) Mehmet Ali Aktürk idaresinde galip ayrıldı. Resul Kaya antrenesindeki kır at için 1700 metre kum pistte müddet 2.08.65 olarak kayıtlara geçti.

Kılıçbağı 2. oldu

14 safkanın start aldığı koşuyu Kılıçbağı (Özgünhan - İtilşan / Tiki Tork Ku) ikinci, Tilki Andrea (Son Martı - Zahide Hatun / Gobakbey) üçüncü, Muro Başkan (Efem - Rükeyna / Gaddar) dördüncü, Bekirabi (Bayhan - Mukaddes / Kafkaslı) de beşinci sırada tamamladı. Farklar ise 2 Boy - 2 Boy - Boyun - 2 Boy şeklinde oluştu.

Müslüm Tumbul kimdir?

1986 yılında Şanlıurfa'da doğan Müslüm Tumbul, 2002 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi'nden mezun oldu. Ardından aldığı eğitimin desteklenmesi deneyim ve ilave beceriler kazanması amacıyla Türkiye Jokey Kulübü tarafından Avustralya'ya gönderildi. Beş yıllık jokeylik yaşamında 96 birincilik, 85 ikincilik, 115 üçüncülük ve 109 kez de dördüncülüğü olan Tumbul, 2007 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleşen bir yarışta geçirdiği talihsiz kaza sonucunda genç yaşta hayatını kaybetti. Merhum jokey Müslüm Tumbul’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler