Mustafa Çalışkan kimdir? Neden gündeme geldi?

13.04.2020 - 00:34 | Son Güncellenme: 13.04.2020 - 00:38

Süleyman Soylu'nun istifası kabul edildi mi, edilmedi mi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne açıklaması yaptı, peki yerine kim gelecek, İstanbul Emniyet Müdür Mustafa Çalışkan kimdir, kaç yaşında, neden gündem oldu, yeni Bakan mı olacak, İçişleri Bakanı mı oluyor ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Mustafa Çalışkan kimdir? Neden gündeme geldi?

Süleyman Soylu sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladıktan kısa süre sonra Cumhurbaşkanı İletişim Başkanlığı istifanın kabul edilmediğini açıkladı. 

İstifa haberinden hemen sonra yeni İçişleri Bakanı kim olacağı konusunda sosyal medyada bazı isimler gündeme geldi. Bu isimlerden birisi ise İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan oldu. 

Peki Mustafa Çalışkan kimdir, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı. Tüm detaylar haberimizde...

Mustafa Çalışkan, 1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri' de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi'ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya v?e Adana illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü'nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova'da BM Polis gücünde görev aldı.

 

Polis Koleji, Polis Akademisi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirmiştir.

2014 yılı Ocak ayında İstanbul 'a atanan Dr. Mustafa ÇALIŞKAN Yıkıcı Bölücü Örgütlerle Mücadele, VİP, Terörle Mücadele Kurslarını görmüştür.  İyi derece İngilizce bilen Dr. Mustafa ÇALIŞKAN, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

 
Senin için hazırladığımız haberler