"Varsa, hileye gitmemek gerekir"

18.08.2020 - 14:12 | Son Güncellenme: 18.08.2020 - 14:18

Son dakika Galatasaray haberleri... Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, gündemdeki konular hakkında konuştu. Peki Mustafa Cengiz Fenerbahçe için ne dedi? İşte detaylar...

"Varsa, hileye gitmemek gerekir"

Mustafa Cengiz, Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı'nın yeni transferlerinin imaz töreninde açıklamalar yaptı.

Kasımpaşa'nın açıklaması

Cengiz, Kasımpaşa'nın "Fatih Öztürk'ün Galatasaray'ın ihtiyacı ve talebi doğrultusunda, dayanışmamızı ortaya koymak maksadıyla bedelsiz olarak transferini gerçekleştirdik" açıklamasının hatırlatılması üzerine, "Böyle olduğunu bilseydik bir bedel öderdik" dedi.

"Hiçbir camiaya laf etmem, laf da ettirmem"

Fenerbahçe hakkında konuşan Cengiz, "Fenerbahçe'ye çok büyük saygı duyan bir insanım. Hepsi ailemiz, annemiz, babamız, kardeşimiz... Ben hiçbir camiaya laf etmem, laf da ettirmem. Dün yaptığım konuşmalarda da kimseyi hedeflemedim. Fenerbahçemiz, Trabzonsporumuz, Eskişehirsporumuz, Bursasporumuz, Ankaragücümüz çok güçlü olsun, çıta yükselsin. Sahada mertçe, delikanlıca mücadele olsun" diye konuştu.

Diğer camialara: 'Neden açıklamıyorsunuz?'

Diğer camiaların transferlere ödediği rakamları açıklaması gerektiğini vurgulayan başkan Cengiz, "Biz Fatih Öztürk'ün ne aldığını açıkladık mı? Açıkladık. Ben aynı davranışı rakip camialardan bekliyorsam bu onlara hakaret mi? Sorun; yahu kaça aldınız? Neden açıklamıyorsunuz? Bu tüm kulüpler için geçerli. Galatasaray olarak tüm camialara saygı duyarız. Rakibimiz güçlü ve kaliteli ise biz de öyleyiz. Zor, oyunu bozar. Bizim topluma örnek olmamız gerekir. Varsa, hileye gitmemek gerekir. Bakın 'varsa' diyorum. Biz yaparsak bize gelin hesap sorun! Öyle dedikodular var çünkü hileye dair... Yapmayana da 'beceriksiz' derler. Çok kötü şeyler bunlar. Ben bunu yaptılar demiyorum. Rakiplerimizin bu yola tevessül edeceklerine inanmıyorum. İnanmak da istemiyorum" ifadesini kullandı.

"Amatörlerden indirim isteyince yüreğimiz sızlıyor"

Amatör branşlara ve vergilere değinen Mustafa Cengiz, "Amatör takım maçlarına gitmeye çalışıyorum. Onlar moral buluyor. Daralmaya gitmiyoruz. Ama amatör branşlarda gider, gelirin kat be kat üstünde. Hükümetimiz çok değerli bir yasa çıkardı. Futboldaki vergilerin amatörler harcanması müthiş bir şey. Bu Türkiye'de amatör sporları sıçratırdı. Maalesef bir algı yaratıldı. Stopajlar yüzde 60'lara çıkarıldı. Dünyanın futbolda en fazla vergi veren ülkesiyiz. Sayın bakanımıza bu konuyu arz ettik. İnşallah düzeltinsin istiyoruz. En azından Türkiye amatör sporlarda bir noktaya gelene kadar yasa ertelensin istiyoruz. Hem maliyet çok arttı. Hem de amatöre destek azaldı. Amatörlerden indirim isteyince yüreğimiz sızlıyor. Zaten bir şey istemiyor. Bir de indirim istiyoruz. Medya mensupları lütfen bu konuyu işlesin. Vergi yasası 1-2 yıl ertelensin. Türkiye bir noktaya gelsin" açııklamasını yaptı.

 

Beşiktaş'ın Mensah transferi

Beşiktaş'ın Mensah transferi ile ilgili de görüş bildiren Galatasaray Başkanı, "Hem Beşiktaşımıza hem de Mensah'a başarılar diliyoruz. Biz dürüstüz demek olmaz. Önemli olan pratikte yapılandır. Biz doğru olduğumuza inanıyoruz. Biz başarılar diliyoruz. Her iki kulübe ve futbolcuya hiçbir yanlış yapmadığımıza inanıyoruz. Teşekkür ederim" dedi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler