Mustafa Cengiz: "Ali Koç, sen haddini bileceksin"

11.01.2021 - 19:37 | Son Güncellenme: 11.01.2021 - 20:07

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Televizyonu’na verdiği demeçte Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından Oğulcan Çağlayan’a verilen 6 maç sahalardan men cezası ilgili açıklamalarda bulundu.

Mustafa Cengiz: "Ali Koç, sen haddini bileceksin"

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Galatasaray Televizyonu’na verdiği demeçte Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından Oğulcan Çağlayan’a verilen 6 maç sahalardan men cezası ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"Biz ayartan kulüp değiliz"

Cengiz "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarını dinledim. Bu kadar sorumsuz bir açıklamayla ilk kez karşılaştım. Karar 4 Aralık'ta alınmış. Bize yeni iletildi. Sayın Ali Koç, bizi ayartan kulüp olarak göstermek istiyor. 'Bu kulüp bunu sürekli yapıyor, gözüm üzerinde Tahkim Kurulu' diyor. Biz ayartan kulüp değiliz. Gelen 21 yazıda 'Galatasaray ayartan kulüp değil' diyor." ifadelerini kullandı.

"İstediğimiz karar çıkmazsa mahkemeye gideceğiz"

"Galatasaray, Türkiye'deki futbolun kıblesidir. İster yerli ister yabancı fark etmez bütün futbolcular önce Galatasaray'a gelmek ister. Biz rakiplerimizin de yücelmesini isteriz. Futbolcu bizimle sözleşme imzaladıktan sonra Rizespor, haksız fesih diye itiraz etti. UÇK'nın disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Hukukta esastan önce usül incelenir.

Futbolcunun iyi niyeti göz ardı edilmişti. 1.2 milyon Euro muazzam bir rakam. Tahkim'den istediğimiz karar çıkmazsa mahkemeye gideceğiz. UÇK böyle bir ceza veremez ki. Veriyorsa da Tahkim'den bunu düzeltmesini rica ediyoruz."

"Ne haddin ne de yetkin var"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un yaptığı açıklamalara yanıt veren Başkan Cengiz, "Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Sen yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin ama yargıyı yönlendiremez, baskı altına alamazsın. Buna ne haddin ne de yetkin var. Lütfen bu tip söylemleri kullanmayalım. Rize tarafında neler olduğunu bir gün anlatırım. O zaman taraf olsun, bizimle birlikte mahkemelere, UEFA'ya gelsin. Karşımızda gelsin, bütün gücünü de kullansın" dedi.

Ali Koç ne demişti?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Erzurumspor maçının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "UÇK'nın verdiği kararı öğrendik. Bu kararın milat olması bir fırsattır. Transfer yaparken belli mevzuatlar vardır. Uymayanların ceza görmesi lazım. Yıllardır belli takımların, bilhassa bir takımın bu konuya önem vermediğini biliyoruz. Futbolcu ayartmanın bedeli vardır. Tahkim Kurulu'na sesleniyorum. Fenerbahçe olarak gözümüz üstünüzde" demişti.

Ne olmuştu?

Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan, geçen sezon forma giydiği Çaykur Rizespor'un opsiyonlu sözleşmesini uzatması tanımayıp, daha lig bitmeden sözleşmesini feshetmişti.

Daha sonra Galatasaray ile anlaşma sağlayan Oğulcan Çağlayan, Karadeniz kulübü tarafından şikayet edilmişti.

Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararını verdi ve Çaykur Rizespor kulübü haklı bulundu. Çıkan sonuçta, sarı-kırmızılı oyuncunun sportif olarak 6 maç sahalardan men cezası almasına, ayrıca 1 milyon 250 bin euro ödemesine karar verdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler