Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın bonservis ücretini açıkladı!

17.08.2018 - 19:04 | Son Güncellenme: 17.08.2018 - 22:04

Mustafa Cengiz, Emre Akbaba'nın bonservis ücretini açıkladı!

Galatasaray başkanı Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak Türk Telekom Stadı'nda açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz Emra Akbaba'nın bonservis ücretini açıkladı. Abdürrahim Albayrak ise N'diaye transferi hakkında bilgi verdi.  İşte Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri...

Bu aslında spontane denilen bir olayın realizasyonu. Böyle bir basın toplantısını düşünmüyordum. Bu basın toplantısı, medya görevini yapsın diye geldik. Yaratılan baskıyı ve taraftar üzerindeki beklentinin farkındayız. Şu ya da bu futbolcunun transfer olmasını ben de istiyorum çünkü ben de taraftarım. Tek farkımız biz onların adına belli bir sorumluluğu üzerimizde taşıyoruz.

Takım yeterli derken ben her zaman en kötüyü baz aldım. Benim elimdeki futbolcular, elemanlar, çalışanlar, teknik adam bende olduğu sürece en değerli insanlardır. Ama kaynaklar kıt ihtiyaçlar sınırlı. Dünyada yaratılmış hiçbir insan tek başına yeterli değil. Her takım kendini yenilemek zorundadır.

Biz Galatasaray'ın geleceğini düşünerek transfer yapıyoruz. Camiaya, taraftarlarımıza yalan söyleyemeyiz ve arkadan dolanıp iş yapmayız. Galatasaray'ın karakterini bunu gerektirir. Bunu söylerken de ince bir laf atma niyetim yok. "Rakibe saygı, kendine saygı" diyerek amacımızı belli ettik.

Biz kendi doğrularımızla ve yanlışlarımızla sorumluyuz. Rakiplerin davranışlarını yorumlamak haddimize değil. Türkiye'nin geçtiği bu zorlu günlerde spor medyasında ek sıkıntılar, dertler, kavgalar getirmek niyetinde değiliz. Geçici başarılar ve tatminler için camiaları birbirine düşürmeyiz.

Pazar günü Göztepe maçında rakip taraftarlarımızı en iyi şekilde ağırlayacağız.

Emre Akbaba transferinde aldığımız duyumlar bir Galatasaraylılık duruşu. Emre Akbaba'ya duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Hasan Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz. Alanyasporlular'a gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz. İnşallah Emre Akbaba'yı taraftarlarımız havaalanında karşılar.

Sert tepkiler oluştu son 24 saatte. Bize emanet edilen paraları doğru kullanmak istedik. Hiçbir şey görüldüğü gibi değil. Elimizden geleni yaptık. Futbolcu ve her iki camia için hayırlısı olsun.

Bir şeyin iktisatta marjinal değeri vardır ve bu oynaktır. Ben kasıtlı yapıldığına inanmıyorum, buna inanmak istemiyorum. Alanyaspor futbolcusunu en yüksek değere satmak istiyor. Bu rakama gelmekte NEF'in çok büyük katkısı oldu. Kader de önemli. Bir şey olması gerekiyorsa oluyor. Bazen pahalı görülen şey size ucuza patlamıştır. Pahalı diyemem. Yurt dışından bunlar onlarca avrolara transfer ediliyor. Ben doğru değerde olduğuna inanıyorum. Anlaşma 4 milyon Euro. Transfer 1-2 saat içinde biter ve KAP bildirim gelir.

Fenerbahçe'nin Emre Akbaba'ya teklif etmesi iki camianın ilişkilerini gerer mi?

Fenerbahçe bizim çok değerli bir rakibimiz. Biz onun öyle bir resmi teklif verip vermediğini bilmiyoruz. Birtakım söylemler var. Biz kendimizden sorumluyuz. Bu sözcük rakibi küçümsemeye yönelik bir sözcük değil. Biz Emre Akbaba bize bedavaya gelsin isterdik ama böyle bir dünya yok. Böyle bir dünyada harcamanız ve gelir sağlamanız geliyor. Pahalı mı? Nereden baktığımıza göre değişir.

Transfer 31'inde biter. Satış 31'inden sonra devam ediyor. Biz ince eleyip sık dokuyoruz. Özellikle Fatih hocamız ve teknik kadromuz. Biz bu madireleri atlatacağız. Burada mutlu bir şeyler paylaşıyorsam bu benim için dinlenmek anlamına geliyor.

Ankara'ya neden gittiğiniz diye eleştiriyorlar. İşimiz düşmedikçe gitmiyoruz. Galatasaray'ın o temaslara çok ihtiyaçları var.

Bizim bir hayalimiz var ama bu bir süreç. Gerek futbolcuların gelirlerini koruyacak TL sistemini oturtmak istiyoruz. Şu anda bakarsak en doğru transferin Muğdat olduğunu görüyoruz. Çok dinamik ve genç bir nüfusa sahibiz. Üreteceğiz. Türk parası da gerçek değerini bulacak.

Carole 750 bin Euro'ya gitti. Şu andaki açığımız 3 milyon 350 bin Euro açıktayız. 2019 Mayıs'a kadar bunu kapatmazsak bu açığı ceza olarak öderiz. Becerikli bir yönetim olmaya çalışıyoruz.

Emre Akbaba ne zaman İstanbul'a gelecek?

Ben bu konuya girmeyeyim. Bu konudan bilgiyi Evren Göz geçer.

Ndiaye transferinde son durum ne?

Abdurrahim Albayrak'ın evde baygınlık geçiyorum dediği gibi. Hiçbir şeye sevinemiyoruz, sürekli başka bir şey çıkıyor. İnşallah olacak diyorum.

Abdurrahim Albayrak'tan Emre Akbaba sözleri

Emre Akbaba'nın Galatasaraylı olması bu transferi çok etkiledi. Bir insan, "Ben Fenerbahçeliyim" diyorsa o konuda çok ısrar etmem. Kimseye laf yetiştirmek için söylemek istemedim.

Ben bir futbolcu için bir camiayı üzmek istemem. Kulüpler birbirine her zaman lazım. Ben hep bundan yanayım. Fikret Orman ile çok konuşurum. Serdar Bilgili'nin de bana çok yardımı olmuştur. Şu an gündemde bir Beşiktaşlı bir futbolcu yok.

Dün akşam kendi kendime panikledim. Evde de kimse yoktu, yalnızdım. Beyin kanaması geçirdiğimi düşünüp soğuk suyun altına kendimi attım. Telefon ile konuşmaktan kulaklarım yandı. Dün gece benim için bir kabustu. Ama bugün çok mutluyum. İnşallah bu gece toparlarım.

Biz her zaman konuşuyoruz. Gece çok stresli olduğum için sabah erkenden başkanı ve Fatih Terim'i aradım. Huzurluyuz ve mutluyuz.

Mustafa Cengiz borçlar hakkında konuştu!

Ben taraftarlarımızdan desteğini yitirmemelerini istiyorum. Kasa kolaylıkları ya da harcamalarla değil, bölüşerek çıkılır. Kombine ve biletler bitmek üzere. Kurun yükselmesine rağmen doları yükseltmedik. UEFA gelirlerindeki artma da olacak. Şartlar elverdiği ölçüde Galatasaray'ı mali açıdan pozitif duruma getireceğiz.

Bizim yaklaşık %70'e yakın borçlarımız kısa vadeli geri kalan kısım uzun vadeliydi. Bunu 15 gün önce ters duruma çevirdik. Buradan Ziraat Bankası ve Deniz Bank'a teşekkür ediyorum. Bütün banka borçlarını 2 bankaya indirdik. Yeniden yapılandırmaya gittik. Borçların %70'ini uzun vadeye yayıp tamamını TL yaptık.

Senin için hazırladığımız haberler