Mustafa Cengiz: "Ey Serdar Tatlı, 1 saniye orada durma"

03.03.2021 - 22:34 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 23:09

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 2-1 kaybettikleri Ankaragücü maçında hakemlerin büyük hatalar yaptığını söyledi. Maç öncesi VAR hakemlerinden korktuklarını söyleyen Cengiz, MHK Başkanı Serdar Tatlı'ya seslenerek, "Bundan mutlululk hissediyorsan orada 1 saniye durma" dedi. İşte Cengiz'in GSTV'ye yaptığı açıklamaların detayları.

Mustafa Cengiz: "Ey Serdar Tatlı, 1 saniye orada durma"

AJANSSPOR- HABER

Süper Lig'in 28. haftasında Ankaragücü deplasmanından puansız dönen ve zirve yarışında büyük yara alan Galatasaray'da başkan Mustafa Cengiz GS TV'ye sert açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmada  hakem hatalarından dert yanan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

"VAR'daki görmeyen kör gözler..."

"Futbolcularımızın da artık ellerinden geleni yaptığına inanıyorum. İlgilerle de konuştum. Bizim korkumuz VAR hakemi. Açık konuşayım. Fiziki bir korku değil, demirden korksak trene binmeyiz. Adalet duygusu şaşarsa o olay bitmiştir. Adalet mülkün temelidir derken memleketin, her şeyin temelidir. İnsanlar bunu mal mülk diye algılıyor sanırım. Hakemler için de konuşuyorum. VAR'daki görmeyen kör gözler, sahadaki hakem, hele özellikle kırmızı kart bir utanç meselesi. Adam görmüyor bile. İnsan yerden güç almak için kollarını kaldırır. Bunlar sanırım Mohamed'in hazır ol vaziyetinde havalanmasını bekliyorlar. Oyuncu pamuğu çıkarıyor, kan yok. Biz gerçekten Ankaragücü'nü tebrik ediyoruz ama bunlara gerek yok."

"Ey Serdar Tatlı, sen bunları izliyorsun"

"Penaltı pozisyonunda da bu işin bir numaralarıyla konuştum. Vücuttan top ele gelirse VAR veya oyun kurallarına göre o penaltı değil. Acı olan VAR hiç devreye girmedi. Mohamed Mostafa'nın pozisyonunda da girmedi. Ey Serdar Tatlı, sen bunları izliyorsun. Ben senin bunlardan mutlu olduğunu hissetmiyorum. Eğer mutlu olduğunu hissedersen, zaten bir saniye orada durma. MHK, bu kafa ve çifte standartlarda giderse ki gidiyor, bir saniye orda durmamalı. Utanç meselesi. Türk halkına böyle kötü örnekleri, VAR'a, sahaya, AVAR'a süremez"

Mustafa Cengiz, "Serdar Tatlı'nın MHK Başkanı olmasını destekledim" demişti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisinden sonra yaptığı açıklamada Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı hakkında konuşmuştu.  Mustafa Cengiz şunları söylemişti:  

"Serdar Tatlı'nın MHK başkanı olmasını destekledim ve istedim. Hayatım da bir araya gelmedim. Hakem eğitimi vardı, katıldım. Katılan tek kulüp başkanı da oldum. Utandım, millet yanlış anlayacak dedim. Herkes gelecek zannettim. Orada ilk defa görüştüm. 'Hayırlı olsun, tebrikler' dedim. Zekeriya Bey de düzgün bir insandı. Maalesef benim güvenim kalmadı. Ben bunu deyip sakın benim tarzım değil, hakemi etki altına almak. Hakemlerin adını verdiğimde 17 kulüp birleşti. Şimdi niye birleştireyim. O hakemler de kendini çok iyi biliyor. Hele birini bekliyorum. Kaleci eline topu aldığında sayıyorum. Aynı hakemi bekliyorum. 6'dan sonra 7 var mı yok mu göreceğiz"

Senin için hazırladığımız haberler