Mustafa Cengiz: "Göz göre göre hakkımız yendi!"

15.04.2019 - 21:14 | Son Güncellenme: 16.04.2019 - 00:14

Mustafa Cengiz: "Göz göre göre hakkımız yendi!"

A Spor'a bağlanan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, önemli açıklamalarda bulundu.

Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şöyle:

Gündem yoğun. Bizim açımızdan gündem derbinin 80. dakikasında başladı. Dün herkes her şeyi gördü. Sizler de her şeyi açık açık yorumladınız. Erman Hocam da her şeyi net özetledi. Bizim hakkımız göz göre göre yendi. Kırmızı kart verildikten sonra maçın hakemi Ali Palabıyık kendisini hakem olarak değil de hakim olarak gördü. Hatalar bilinçli ve devamlı olursa biz bunda artniyet ararız. Türk futbolunda maalesef hakemlerimiz gördüklerini çalmıyor. Dengeleri sağlamaya çalışıyorlar. Türk futbolunun gelişmemesinde en önemli etken bu. Bir penaltı verince diğer takımla denge sağlanıyor. Ben bir camianın başkanıyım, camiamın hakkını savunmak zorundayım. Biz TFF'nin bilgisiyle MHK ile direkt bağlantı sağladık.

Bizim Galatasaray Kulübü olarak söylediğimiz şu; bir takım aleyhine açık hatalar yapılmıştır. Aynı hatalar bizim de ve rakiplerimizin de aleyhine yapılsaydı aynı tepkiyi verirdik. Yazılı veremezdik ama yine dillendirirdik. Açıklamalarımızı virgülüne kadar düşünerek yaptık. Hukuk içinde kaldığımızda insanların eylemlerini ayırmamız gerekiyor. Bizim hakemlerin hiçbiri ile kişisel bir sorunumuz yok. Buna Ali Palabıyık ve diğer aleyhimizde karar veren hakemlerde dahil. Biz bunların cezalandırılmasını istiyoruz. Ali Palabıyık ile kişisel ve fizikel olarak sorunumuz yok fakat yönetimiyle ilgili sonuna kadar sorunumuz var.

Biz devletten geldik. Attığımız her adımın doğru olmasından yanayız. Biz bu toplumun barış içinde olmasını isteyenlerden yanayız. Şiddete karşıyız. 1 saate yakın görüştük. Onlar da hakemlerin sayısal olarak eksikliğinden bahsettiler. Biz de nitelik olarak da sorunlar olduğundan bahsettik. Ben bu tarz konulara giremem çünkü teknik konular. Daha önce Kulüpler Birliği konusu olmuştu o konu yanlış anlatıldı. Ali Dürüst'ün geri dönmesi için bir şeyler yapmışız bu söz konusu bile olamaz.

Bir camianın kaderiyle bu kadar oynanamaz. Sonucu bekliyoruz. Vicdanları rahatlatmak dediniz. Toplumsal anlamda bu çok önemli bir söz. Vicdanları rahatlamak çok önemli. Sadece Galatasaray için değil, Türk futbolu gelişmezse Galatasaray gelişmez. Hepsi bir bütündür. Benim elimde yazılı bir belge yok. IFAB konusuna gelince çok haklısınız. Aldığımız bilgiler doğrultusunda TFF'ye başvurduk. Konyaspor maçındaki konuşmaların kamuoyuna açıklanmasını istedik fakat 15 gün içerisinde cevap verilmeyince IFAB'a başvurduk. Bize gelen cevap: 'Bu konuda yerel federasyon etkilidir. İSterse açıklayabilir'

Bizim tüzükte şöyle bir şey var. İdari ibra diye bir şey var. Başka hiçbir yerde yok. Benim bir hırsızlığım varsa beni ibra etmeyin. Sportif, sosyal, iletişim ibrasını da koyalım. İletişim ibrasında kendime olumsuz oy veririm. Çünkü biz bazı şeyleri anlatamıyoruz. Sporcular özellikle de yabancı oyuncular bundan çok etkilendi. Biz bunu camiamıza hissettirmedik. Psikolojik ibra olsa kendimize geçer not verirdim. Bu her şeyi olumsuz etkiledi. Yarın bu kararı tümden iptal ettirmek için başvuru yapacağız. (İdari ibrasızlıkla ilgili kararı) Galatasaray'ın hukukçularını değil özel hukukçularımızı görevlendirdik. Bunun sebebi de etik açıdan uygun olmasıyla ilgili.

Ümit Öztürk hocamızla fotoğraf çekildi diye Ümit Öztürk'ü ipe tuttular. Tüm fatura ona yazıldı. Adaletin herkes için gerektiğine inanıyorum. Türk futbolunda bütün kulüplerimizde mali yönden tıkanma var. Bir an önce devletimizin buna müdahale etmesi, etmeyecekse bunu açıklaması gerek. İkisi de çok kaliteli oyuncu. Zamana ihtiyaçları var. Bütün oyuncularımız çok değerli. (Diagne ve Mitroglou ) Şampiyonluk yürüyüşümüz sonuna kadar devam edecek. Fatih Hoca ile hiçbir zaman teknik-taktik konuşmaya girmiyoruz. (Gülerek)

Senin için hazırladığımız haberler