Mustafa Cengiz için tehlike geçmedi!

11.02.2020 - 19:32 | Son Güncellenme: 13.02.2020 - 13:26

Mustafa Cengiz için tehlike geçmedi!

Galatasaray'a kayyım mu atanıyor? Mahkeme tedbir kararını kaldırdı mı? Sarı-kırmızılı takım seçime mi gidiyor? Başkan Mustaf Cengiz'in seçimi kazanma şansı ne kadar? Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve Hukukçu Türker Arslan tüm bu soruları Radyospor'da yanıtladı.


Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Türker Arslan'ın açıklamaları şu şekilde:

Kayyım atanmaması seçim olmayacağı anlamına gelmiyor!


"7. Sulh Hukuk Mahkemesinin bu kararını bekliyordum. Mahkeme, Galatasaray'a kolay kolay Kayyım atayamaz çünkü şu anda mevcut bir yönetim var. Şu durumda Galatasaray'a kayyım atanmasına gerek yok. Şunu unutmamak lazım kayyım atanmaması seçim olmayacağı anlamına gelmiyor. Ayın 21'inde bir mahkeme daha var o mahkeme gelecekteki yolu tayin edecek. Yani önemli olan Galatasaray Yönetim Kurulu'na karşı açılan dava. 21'indeki mahkemden çıkacak dava esas. Orada tedbir ortadan kalkarsa Galatasaray mecburen seçime gidecek. Abdülrahim Albayrak ve Yusuf Günay tüzük gereği bir kez daha seçim yapılmamsı adına tedbir kararı aldırdı. Kararın ne olacağıyla ilgili bir şey söylemek doğru olmaz çünkü tedbir kararları var. Bu duruma müdahil olanlar var. Mesela Başkan Cengiz müdahil oldu. Eğer mahkeme kararıyla tedbir ortadan kalkarsa Galatasaray 1 ay içerisinde seçime gitmek zorunda çünkü tüzük böyle."

Yönetim mali yönden de ibra edilmeyebilir!

Mart ayının sonunda mali kongre de olacak burada sıkıntılar olabilir. Yönetim mali yönden de ibra edilmeyebilir. Böyler bir şey olursa sıkıntı daha da büyür. Yönetim kendisi seçim kararı alsaydı tekrardan seçilme şansı vardı ancak bu aşamada herkesin şansı var mı bilemiyorum. Mali ibrasızlık çıkarsa kş Galatasaray'da bu çok olmadı. Ben ilk kez 1962 yılında genel kurula katıldım ve orada 185 liralık faturadan dolayı yönetim ibra edilmemişti. Sonrasında da Adnan Polat'ın başına geldi. Umarım bir kez daha yaşanmaz. 

Galatasaray'da bir dava daha olabilir!

"Burada bir sıkıntı daha var. Mevcut Denetleme Kurulu şu anda ibra edilmedi. Tedbir kararının kalkması halinde seçime gidilecek bir ortamda bu bir sıkıntı. Yönetim her ne kadar Denetleme Kurulu'na destek dahi çıksa idari ve mali yönden ibra edilmemiş bir Denetleme Kurulu'nun önümüzdeki Mali Genel Kurul'a rapor vermesi yeni bir davaya sebep olabilir. Yönetim buna bir tedbir almalı. Sadece Denetleme Kurulu için bir seçim yapılabilir. Yönetimin mali konular başta olmak üzere birçok problemle boğuştuğunu biliyorum ancak maalesef yargı bir kara verirse Yönetim buna uymak zorunda. Bu gelişmeler beni çok üzüyor. Ben 1962'den beri bu kulüpteyim ve 58 yıldır böyle bir şey görmedim."

Fatih Terim'i imzaya getiren benim!

Bu durumun futbol takımını etkilememesini diliyorum. Geçen sefer etkilemedi ve şampiyon olduk ancak bu her zaman olur mu bimiyorum. Fatih Terim çok önemli bir faktör. Fatih Terim'i havalimanından alıp kulübe imzaya getiren benim. Fatih'in Galatasaray'a çok hizmeti oldu ancak bazen istese de olmayabilir. Ben Galatasaray Yönetimi'ne sağlıklı birtakım çalışmalar yapmasını öneriyorum.

Senin için hazırladığımız haberler