Mustafa Cengiz konuştu! Ali Koç, derbi, hakem...

06.02.2021 - 17:03 | Son Güncellenme: 06.02.2021 - 18:32

Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe ile Galatasaray derbide kozlarını paylaşacak. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, derbi maç öncesinde konuştu. Ali Koç, hakem ve maç hakkında Mustafa Cengiz neler söyledi? İşte Mustafa Cengiz'in derbi öncesi açıklamaları...

Mustafa Cengiz konuştu! Ali Koç, derbi, hakem...

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 24. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray bu akşam karşı karşıya gelecek. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, dev derbiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cengiz, Fenerbahçe derbisi, Ali Koç ve maçın hakemleri hakkında konuştu. Cengiz, "Haksızlık olmadan yüzleşelim" dedi. Detaylar haberde...

"Fenerbahçe bizim düşmanımız değil"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe derbisinde takımlarına güveniyor. Cengiz, "Bu bir bayram, seyran, bu bir spor müsabakası… Fenerbahçe bizim düşmanımız değil, bütün takımlar gibi dostumuz. Değerli bir rakibimiz. Er meydanından dürüstçe, hakem etkisi olmadan, oyuncular sakatlanmadan, en güzel sonucu alarak dönmek isteriz. Sonucun Türk futboluna yararlı olmasını dileriz. Bu derbi dünyanın en büyük derbilerinden. Gerek Fenerbahçe, gerek Galatasaray bir haksızlık olmadan yüzleşsinler, zevk alsınlar. İnşallah hak eden kazanır. Tabii temennim hak edenin Galatasaray olması" ifadelerini kullandı. 

"Kimseyle kişisel bir sorunumuz yok"

Basın mensuplarının, Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemleriyle ilgili sorduğu soruya ise Mustafa Cengiz şu yanıtı verdi:

Ben herkese 10 numara başlarım. Ondan sonra yaptıklarıyla değerlendiririm. Şu anda herkes 10 numara. Rakibimiz de hakemler de… Hakemi etki altına alacak, onu zorlayacak bir şeyi demem. Bizim kimseyle kişisel bir sorunumuz yok... Ne Ali Bey ne Veli Bey bizim düşmanımız değil. Bunu bilin. Hepsi arkadaşımız, hepimiz birbirimizi dinleriz. Bu kültürü yaymak lazım. Ben özellikle şu mesajı vermek istiyorum; ülkemiz zor bir durumda, gerginlikler var, bu virüsün getirdiği sıkıntılar var, insanların psikolojisi bozuldu. Yöneticiler konuşurken sadece yediğine, içtiğine değil ağzından çıkana da çok dikkat etmeli. Tarafları ve maçı gerdirici bir laf etmemeli" dedi.

"Delimiz çok, kışkırtmayalım"

Galatasaray'ın 1 numaralı ismi, "Ne Ahmet Nur Çebi’yi ne Ali Koç’u, hiç kimseyi ayrı tutmuyorum. Genel olarak kendim için de söylüyorum. Benim her kulübe büyük sevgim ve saygım var. Bu kulüpler olmasa zaten biz de olmayız. Biz kimseyi kırmayız. Biz burada sahada mücadele ederiz, ama yeneriz ama yeniliriz. Bizim edeceğimiz yanlış bir laf burada bir delikanlıyı kışkırtabilir. Delimiz çok. Bunu yapmayalım. Kışkırtmayalım, dost olalım. Fenerbahçe’yi biz yeneriz, yeniliriz. İnşallah hep yeneriz. Sonsuza kadar hep yenersek de bu işin tadı olmaz" diyerek sözlerini tamamladı. 

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ, GALATASARAY DERBİSİYLE İLGİLİ NELER SÖYLEDİ?

Senin için hazırladığımız haberler