Mustafa Cengiz: Modeste transferinde büyük bir tehlike gördük! 30 milyon Euro...

04.09.2018 - 20:11 | Son Güncellenme: 04.09.2018 - 23:11

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'ın başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'a konuk oldu.

Mustafa Cengiz: Modeste transferinde büyük bir tehlike gördük! 30 milyon Euro...

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor'a konuk olarak merak edilenleri yanıtladı. Mustafa Cengiz'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Ismarlama sorular asla yapmam. Benim en büyük güvencem; açıklık, samimiyet ve güven. Ben doğruları söylediğim sürece Galatasaray başkanıyım, yalan söylediğim anda başkan değilim. Galatasaray sevdası nereden geliyor onu ben de bilmiyorum. Aşı mı yaptılar? (Gülerek)

İlk izlediğim maç 1967'deki Galatasaray-Fenerbahçe maçı. Mithat Paşa Stadı'nda kale arkasında izledim. Metin Oktay'ın ne kadar büyük futbolcu olduğunu o maçta gördüm. Kaleci Özcan'dı. Panter gibi çok iyi bir kaleciydi. Metin Oktay'dan dolayı kardeşime Metin ismini koydum. Kardeşimi kaybettik. Bir insan kendini beğendiği an da bitmiştir. Ben kendimi başarılı hissettiğim zaman her şey bitmiştir.

Bizim hedeflerimiz var. Başkanlığa adaylığımızı koyduğumuzda Dursun Özbek karşısında tek adaydık.  Tepki oyları bana döndü. Sonrasında ben bu tepki oylarının tercih oyları olmasını istedim. Ben asla siperi terk etmem. Bana verilen tepki oyları, tercih oylarına dönüştü. Hem genel kurul, hem de taraftar git derse, ben bir saniye durmam.

Galatasaray'ın forvet transfer etmeyişi hakkında...

Ben taraftara çok önem veriyorum. Tepkileri anlayışla karşılıyorum. (Forvet alınmaması konusunda) Teknik ekibimiz Emre Akbaba'yı istedi. Hasan başkanımızla Kulüpler Birliği toplantısında görüştüm. Emre ile imza töreninde tanıştım. Fatih hocamız bir markadır. Galatasaraylı, divan kurulu üyesi. Bugün Fatih hocanın doğum günü. İyi ki varsın hocam...

Emre Akbaba için bizden ilk başta 7 milyon euro istediler. Biz satmadan adam alamayız. Alırsın ama Şampiyonlar Ligi'nde oynatamazsın. Ligde oynatırsın. Bizim de ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi. 2. hedefimiz Süper Lig. FFP olduğu için 2,5 milyon euro teklif ettik. Sayın başkan bozuldu tabii ki.  Sonrasında 3 milyon euro'ya çıktık. Sosyal medyada oyuncunun bizi istediğine şahit olduk. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kaldığı için de 3 milyon euro'ya kadar da düştüler. Oyuncu da Galatasaraylı olduğunu ve bize gelmek istediğini çeşitli aracılarla iletti.

Bize Nagatomo için de bir rakibimizin 4.5 milyon Euro'luk teklifinin olduğunu söylediler. Rakibimiz bizim verdiğimizden 500 bin euro fazla maaş veriyordu. Orada olduğunu düşünün şu anda, taraftarın tepkisi ne olurdu? Forvet alamadığımız için bizi idam eden taraftar ne yapardı? Emre Akbaba'yı almak, bizim için bir prestij haline geldi. Gomis ile ilgili her şeyin kararı teknik heyetteydi. Gomis'in kendisi de gitmek istiyordu, teknik heyet zorla göndermedi. Açıkça beyan ediyorum. Gitsin, istemiyoruz, itibarsızlaştıralım diye bir şey olmadı.

Gomis'e zam sözü verildi mi?

Dursun Özbek yönetiminin Gomis'e zam sözü verdiğini bilmiyorum. Öyle bir şey olsaydı sözleşmesinde yazardı. Sözleşmesinde yazmıyordu. Muslera ile Gomis'in tartışması yok. Fatih hoca bizim için çok değerli. Biz onun dediklerinden yola çıkarak olayları realize ediyoruz.

Modeste transferi neden gerçekleşmedi!

Teknik heyet A, B, C planlarını yapar. Son aşamada bizim önümüze gelir. Galatasaray'ın uzun yıllardır sistemi bu. Modeste olayını 2-3 gün önce duydum. Olay nedir dedim, hukuki sorun olduğunu söylediler. Duyar duymaz müdahale ettim. Biz mülkiyeliyiz, yarı hukukçuyuz. Baktığımızda çok büyük tehlike gördük. Yaklaşık 20 ile 30 milyon euro.  2 sözleşme yapmış. Biz hizmet, bir de imaj sözleşmesi. İmaj sözleşmesinde 150 bin ödenmemiş. Bizim için 25-30 milyonluk tehlike vardı.

Modeste ile ilgili Sovyetler'den bir kulüple, Almanya'dan iki kulübün ilgisi varmış. Ancak baktık bu kulüpler imzalamamış. Sovyetler eskide kaldı tabi, Rusya olacak. Adamlar 50 milyon euro harcamış Modeste için. Çin kulübü bize çok ağır laflar ediyordu, siz etik davranmıyorsunuz gibi. Bonservisini göremedik, tek taraflı fesih hiçbir şey ifade etmez. Siz tek taraflı boşanamazsınız. Florya'da Fatih Terim devrim yapıyor. Kimse farkında değil. TFF'ye verilen listede 8 tane altyapıdan oyuncu var. Modeste TT olmuş. Çok ağrıma gidiyor. 'Mustafa Cengiz'in trol hesapları var' dediler. Benim ücret vererek yönlendirdiğim hesaplar varmış, ispat etsinler bugün başkanlığı bırakırım.

Modeste transfer edilecek mi?

Maicon'un transferinde biz normal zamanda girdik, Al Hilal zamanında sisteme giremedi. Ahmet Çalık'ı zamanında girdik, İspanyol kardeşlerimiz giremedi. Her olayı Grosskreutz'a bağlamak olmaz. Modeste hayırlıysa ocak ayında neden olmasın. Modeste ile direkt temasımız yok. Teknik heyet uygun görürse neden olmasın.

'Hata benim'

Trabzon'dan da 4 tane yemişsem, ben daha da şiddetli transfer gösterebilirdim. Tepkinin büyüğünü de başkana gösterirdim. Beceriksizlikle suçlardım. Çok samimiyetle söylüyorum, hata bende. Başkan benim.

Bir hata veya yanlış varsa, bu ilk başta bana yazılır. Sayın Terim bizim gibi savaşçı bir karaktere sahip. Mevcut kadroyu hocamız seçmedi. O kadro inişteydi, onu yükselişe geçirdi. Biz hocamızdan gelen her talebi kabul ettik. Biz hocamızı hiçbir zaman yalnız bırakmadık. Hocamızla aramızda hiçbir şey olmadı. Galatasaray yönetimleri asla hocanın işine karışmaz, soyunma odalarına girmez, peçetelere kadro yazmaz, şunu oynat demez.

Biz UEFA ile sık sık görüşüyoruz. Başkan Ceferin'in bize karşı sevgisi ve saygısı var. Milan, bizim savunma yöntemimizi kullandı ve 2 yıllık cezadan kurtuldu. Her şey güllük gülistanlık değil. Sizin, içeride ve dışarıda, UEFA'ya katılmamanızı isteyenler var.

"Hayaller Van Persie, gerçekler tam tersi"

Şampiyonlar Ligi'nde sıfır puan alırsak bile alacağımız para 40 milyon euro. Hangi takımlar, geçmiş yıllarda Şampiyonlar Ligi'ne katıldıysa, katkı payı verilmeye başlandı. 9.97 milyon euro Galatasaray'ın kasasına geldi. Toplam gelecek para minimum 55 milyon euro. Taraftarlar 1 - 1.5 yıl sabrederse, Galatasaray salaha ulaşacaktır. Mohamed Salah değil, kurtuluşa kavuşacaktır.  Hayaller Robin van Persie, gerçekler tam tersi olabiliyor. (Gülerek)

Belhanda hakkında...

Taraftar haklı, Belhanda cevap vermemeliydi. Taraftarlar bana da yazıyor. İnsanlar en çok sevdiğine saldırırmış, öyle diyelim.

'Şampiyonlar Ligi için salavat zinciri kurulmuş'

Abdurrahim Albayrak'ı izlerseniz neden güldüğümüzü anlarsınız. Orada kura çekilirken bizim gönlümüzden D grubunu seçtik. Ben göz ucuyla D grubunun çıktığını gördüm, Abdurrahim bana sordu. Taraftar da salavat zinciri kurmuş onu da öğrendik.

İnşallah Galatasaray, Azerbaycan'da, bizim kardeş ülkemizde Süper Kupa finali oynar.

"Vagner Love bize ücretsiz gelecekti"

Üste üste terslikler oldu. Son saniyeye kadar mücadele ettik.  Vagner Love bize ücretsiz gelecekti. Daha sonra makul bir bonservis ücreti istendi. Love'ın bonservisini karşılayamayacağımızı biliyorduk. Bu bonservisi menajer ve Love ödeyecekti. Yapamadılar. Vagner Love olmayınca, Ömer Bayram alındı deniyor ama hayır efendim. Ömer Bayram zaten alınacaktı.

Fatih Terim her zaman daha iyisini isteyen ama elindekiyle yetinebilen bir insan, sonuna kadar savaşan bir kimliğe sahip. Sevgili hocamı üzen iki oyuncu vardı, birisi Tolga Ciğerci. Kendisiyle görüştük, ayrılmak istemedi. Başta bütün ücretini istiyordu, sonra yarısını. Bana Galatasaray bayrağını çok sevdiğini söyledi, sonra gitti 2 günde anlaştı. Önceden mi vardı, bilemiyorum. Tarık Çamdal'ın futbolu bıraktığında, onurlu bir şekilde göğsünü gere gere ailesine futbolculuğunu anlatabileceği bir durumda olmasını diliyorum.

Ben buraya kazık çakmadım. Bana güvenoyu verilmediği sürece ben burada durmam.

Senin için hazırladığımız haberler