“Mustafa Cengiz olağanüstü koşullarda görev yapıyor”

19.11.2020 - 21:19 | Son Güncellenme: 19.11.2020 - 21:24

Son dakika spor haberleri... Radyospor'da Meclis Spor programının ikinci konuğu, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek oldu. Peki, Ekrem Özülker'in sorularını yanıtlayan Zeybek hangi takımda başkanlık yaptı, herhangi bir spor kulübünde üyeliği var mı? Zeybek, favori sporcusunu da söyledi. işte detaylar...

“Mustafa Cengiz olağanüstü koşullarda görev yapıyor”

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Radyospor'da Ekrem Özülker'in sunduğu Meclisspor programına konuk oldu.

Sporcu geçmişi hakkında konuşan Gökhan Zeybek, ''5 yaşında okula başladım. Üniversiteye 16 yaşında başladım ve çok hızlı bitirdim. Açıkçası, mahalle takımının ötesinde, okul takımlarında futbol oynadım. Üniversite takımında geçilmez bir sağ bektim. Ama işim ve mesleğim gereği açıkçası lisanslı bir sporcu kimliğim yok. Ama çok genç yaşlarda, amatör spor kulüplerinde, Şirintepe Spor Kulübü'nde başkanlık yaptım. O zamanlar çocuklar ya okudukları ya da çalıştıkları için akşam antrenman yapıyorlardı. Ben de o süre zarfında onlarla birlikte antrenman yapmaya, küçük koşular yapmaya dikkat ederdim. Sporun ben bu yönünü çok seviyorum'' şeklinde konuştu. 

“Gözlerimi çok yaşarttı”

Galatasaray taraftarı ve aynı zamanda İstanbul ekibinin kongre üyesi olan Gökhan Zeybek, Kulüp Başkanı Mustafa Cengiz'in zor bir dönemde yönetimde olduğunu vurguladı.

Cengiz'in hastanede olduğu dönemden gördüklerini anlatan Zeybek, ''Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'e bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Olağanüstü zor koşullarda görev yapıyor. Bir anektodum var; Biz Sayın İmamoğlu (İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu) ile birlikte Cengiz'i hastanede ziyaret ettik. O zaman ameliyattan henüz yeni çıkmıştı. Orada hortumlar vardı; yönetim kurulu toplantısının yapıldığını gördüm. Ödenmesi gereken borçlar var, sporcu maaşları var, birtakım zorluklarınız var. UEFA sizin tepenizde, mali yükümlülüklerinizi getirip getirmediğinizi mutlaka çok sıkı denetliyor. Bunlara uymazsanız, tıpkı Trabzonspor'un başına gelen gibi ya da diğer kulüplerimizin başına geldiği biçimde Avrupa kupalarından men ediliyorsunuz. O beni gözlerimi çok yaşartmıştı. Beşiktaş'ta, Trabzonspor'da, Fenerbahçe'de Galatasaray'da, yönetim kurullarına gelen futbol sevdalıları, aslında görev yaptıkları dönem içinde çok fedakarlıklar yapıyor'' ifadelerini kullandı.

Favori sporcusu Naim Süleymanoğlu

Olimpik branşlarda favori sporcusunun, “Cep Herkülü” lakaplı efsane halterci Naim Süleymanoğlu olduğunu söyleyen Zeybek, sebebini şu şekilde anlattı:

''Naim Süleymanoğlu, Milli Takım'da en üst seviyede başarıyı göstermiş milli sporcumuzdu. Onunla kıyaslanabilecek başka bir sporcumuz yok. Onu söyleyebilirim. Çünkü bütün rekorları alt üst etti ve halterin gelmiş geçmiş en efsane sporcusu''

Senin için hazırladığımız haberler