Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'tan flaş açıklamalar!

22.05.2018 - 21:00 | Son Güncellenme: 22.05.2018 - 21:00

Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak'tan flaş açıklamalar!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak, TRT Spor'da yayınlanan Basın Tribünü programında konuştu. ,

Sarı kırmızılı takımın elde ettiği 21. Süper Lig şampiyonluğuyla ilgili konuşan Cengiz ve Albayrak, seçim süreci hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar... 

Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak'ın sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Abdurrahim Albayrak: 'Göztepe maçında 5 kilo ter döktüm'

"Öyle bir maç ki, son yarım saatte şampiyon da olabilirsiniz, 3. de olabilirsiniz. Fenerbahçe maçında da yaşamıştık. Alex sağdan korner kullanıyor, kaleci Volkan geliyor. O anda ben bittim. Son 30 saniyede ya şampiyonsunuz, ya da kaybediyorsunuz. Başkanım benimle ilgileniyor, sağ olsun. Göztepe maçında iftardan sonra önüme ne geldiyse yedim. Uçakta soğuk meşrubat içtim. Göztepe maçında 5 kilo ter döktüm"

 

Mustafa Cengiz: 'Kimse şark kurnazlığı yapmasın'

"Müthiş mücadele oldu. Tüm rakiplerimize saygılarımı iletiyorum. Hak ettiğimize inanıyorum, hak eden Galatasaray oldu. Biz çok mutluyuz. Maçta entresan şeyler oldu. Stadyum, İzmir halkının futbola özlemini yansıtamıyor. Göztepe maçında çok büyük bilet sıkıntısı çektik. Karşılaşma Atatürk Stadı'nda oynansa seyirci rekoru rahatlıkla kırılırdı. Ülkemizde üzüntüler daha kuvvetli ve uzun süreli oluyor. Galip gelseniz Salı gününe kadar çoktan unutuluyor ama mağlup olduğunuzda etkisi Çarşamba gününe kadar devam ediyor. UEFA'ya çok iyi bir sunum yaptık. Kimse demesin, '65 milyon Euro'yu geçmedik' diye. 72 milyon Euro'yu geçmişti ücretler. Kimse şark kurnazlığı yapmasın. UEFA, her şeyi inceliyor"

Abdurrahim Albayrak: 'Aysal döneminde Terim'i getirttik, yoksa Gerets gelecekti"

"Beşiktaş'a 3-0 mağlup olduğumuz maçta stattaydım. Ne kadar üzüldüğümü tarif edemem. Belki 5-0, 6-0 bitebilirdi. İsyan ediyorum. Tudor'un sistemine, oyun tarzına çıldırıyorum. Biz Ali Dürüst ile Galatasaray'dan kovulduğumuz zaman Fatih Terim, 'Siz gidiyorsunuz, ben de istifa edeyim' dedi. Biz 'Asla' dedik! İleride buluşup yeniden şampiyon olacağımızı söyledik. Öyle de oldu.Ünal Aysal döneminde yönetime Ali Dürüst ile büyük bir baskı yaparak Fatih Terim'i getirttik, yoksa Gerets takımın başına gelecekti"

Mustafa Cengiz: Terim'i getiren taraftardır!

"Birçok şey burada etken. Çok klasik ama un, şeker, su var. Helva yapılabilir fakat lezzeti değişir. Her şey insana tutkuya bağlı. 1. faktör tabii ki aşçıbaşı hoca ve teknik heyeti, oyuncular, taraftar. Biz göreve geldiğimizde müthiş bir kenetlenme oldu. Ortalama seyirci sayısı 42 bin oldu.  iz Fatih Terim'e karşıydınız! Fatih Terim Milli takımdan ayrıldığında siz Romanya'ya Lucescu için gitmediniz mi? Fatih Terim o zaman boşta değil miydi? Neden hocaya gitmediniz!Fatih Terim'in gelmesinin en büyük nedeni: Taraftar ayağa kalktı. Eski yönetimi stada sokmuyordu. Fatih Terim'i getiren taraftardır, ben sadece onların sesi oldum. Ben Fatih hoca ile anlaşacağımı seçimi kazanınca belirttim"

Mustafa Cengiz: 'B planı, Fatih Hocayı koparmamak'

"Bizim için de geçerli burası başarıya endeksli. Şampiyon olmasaydık, aday olmamayı düşünürdüm. Olsaydım, şu ses tonuyla konuşamazdım. Fakat ben zarara uğratsaydım, aday olmazdım. Aday olan kişilere de bir şey diyemem. Başarılı insanlara teveccüh yoksa, insan şaşırıyor.

Soru: "Fatih hoca bir gün gitmek istiyorum derse, B planınız ne olur?” Başkan Cengiz: "B planı, Fatih Hocayı koparmamak olur"

Mustafa Cengiz: 'Başarının en büyük mimarı taraftardır'

"4 aylık yönetimimizde 30 milyon Dolar civarı borç ödedik. Resmi rakamlar ve raporlar ile sabittir bu. Dolar kurunu da lütfen göz önünde bulunduralım. UEFA resmi raporları inceliyor. Kulübün sistemine girip mali verilere bakıyor. Gidip birşey anlatmana gerek yok. Adamlar bize hikaye anlatmayın dediler. Benim hedefleriminden birisi GS TV'yi her türlü platforma taşımak. GS TV, HD yayına geçti, 5 kuruş para harcamadık. Aynı şekilde şampiyonluk kutlamasında 1 milyon lira kar ettik. Kombine ve store satışlarımız arttı. Başarının en büyük mimarı taraftardır. Fatih hocanın payı da çok büyük, bizim payımız var mı? Eh işte, çorbada tuzumuz var. UEFA, Galatasaray'ın 4 aydır Galatasaray'ın yaptıklarını da gördü. Şu anda artıdayız"

Mustafa Cengiz: 'Akhisarspor maçı öncesi İzmir'de otobüsümüz bağlandı'

"Akhisarspor maçı öncesi İzmir'de otobüsümüz bağlandı. Abdurrahim Albayrak'ı aradım. 'Seni üzmek için söylemedim' dedi. İçim parçalandı. 11 bin TL'lik bir bilgisayar yüzünden, 2015 yılından kalma bir borç. Eski yönetimi karalamak için söylemiyorum. Hırsızlık bulsak inanın saklamam. Benim sadece taraftara nelerle uğraştığımı göstermek için bunu anlatıyorum. Bu dizi film etkisi gibi sorunlar birike birike önümüze gelmiş"

Mustafa Cengiz: Fatih Terim varken, bana futbolcu tavsiye etmek düşmez

"Kimse arayıp tebrik etmedi. Küçülmezsiniz! Ali Fatinoğlu beni eleştirsin, canı sağ olsun. Pandoranın kutusu açıldı, mali genel kurulda her şey yansıdı. Ben fazla konuşmak istemiyorum. Her şey orada gösterildi. Sosyal medyayı takip etmek zorundayım. Başkanlıkta tek sorun uyku, geceleri tövbe tövbe vahiy gelir gibi 2.00'de uyanıyorum. Bizler neticede taraftarız. Ben hakem olsam; Beşiktaş - Galatasaray maçını yönetsem haksız yere Galatasaray'ın lehine karar veremem. Benim 'Ferguson, Wenger' dediğim, hatta onlardan daha değerli gördüğüm Fatih Terim varken, bana futbolcu tavsiye etmek düşmez. Scout ekibimiz de harika çalışıyor"

Abdurrahim Albayrak: 'Transfer ekip olarak yapılır'

"Hamit Altıntop için 3. defa transfer görüşmesine gittik. Her defasında haberler gitti, otelin serviscisi Türk o basına servis yapmış, bilgileri..(Gülerek) Transfer ekip olarak yapılır. Galatasaray'ın parasından bir kere uçağa binmedim, bir kere yemek yemedim. Futbolcuyu alırken kar edeceksin. Amrabat'a biz 7 milyon Euro teklif ettik,  Kayserispor vermedi. Ünal Aysal yönetimi aldı. Biz başkanımızın talimatıyla güzel bir çalışma hazırladık."

Mustafa Cengiz: 'Galatasaray kendi kaderini bu seçimde tayin edecek'

"Yasin Öztekin'in transferi konusunda kararı verecek yer Florya'dır. Transfer ciddi bir iş. Scout ekibiyle ilgili ciddi çalışmalarımız vardı. Sözleşmesi bırakan futbolcularla daha görüşmedik. Biz işi ehline bırakıyoruz. Liyakat, sadakat bizim olmazsa olmazımız. Bana verilen tepki oylarının tercih oyları olduğunu düşünüyorum. Metin Oktay'ın sözü var: Galatasaray daha vefalı! Oyların bölünmesi bir önceki başkana yarayabilir. Ben bundan beyis duymam! Galatasaray Genel Kurulu'nda bence vefa var. Galatasaray kendi kaderini bu seçimde tayin edecek. Benim UEFA'da en büyük savunmam Galatasaray Lisesi'dir. Benim olanağım olsa Galatasay Lisesi'nde okurdum, Gaziantep Lisesi'nde de okurdum"

Abdurrahim Albayrak: 'Riva'nın parası nerede? Bunu bana anlatsınlar!'

"Yabancı oyuncu euro bazında sözleşme imzalanmış bunu değiştiremezsiniz. Giden oyunculara ne kadar ödendi? Bunu biliyorsunuz. Olcan'a ayrı bir ücret ödendi, avukatına ayrı ücret ödendi! Kulübe altyapıdan 22 tane oyuncu alınmış, ücretleri ödenmemiş. Gittiğimde Muslera yabancılarla birlikte yanıma geldi. 'Baba geldi, artık no money problem' dedi. 7 ay ödeme yapılmamış. Muslera aylık istedi, 3 aylık alacağını verdik. Tüm kulüp çalışanlarımıza ihtiyacımız var. Çalışanlarımızı mağdur etmemeliyiz. Riva'nın parası nerede? Bunu bana anlatsınlar!"

Albayrak açıkladı! Nagatomo'nun bonservisi alınacak mı?

"Rodrigues'e bu zamana kadar teklif gelmedi. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, futbolcu satmayı düşünmüyoruz. Hocanın raporu doğrultusunda aramızdan ayrılan futbolcular olabilir. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız, ciddi takviyelerimiz olacak. Nagatomo'nun bonservisini kesinlikle alacağız. O bizden biz de ondan çok memnunuz. 'Sürprizimiz olacak' demiştim, o da Nagatomo'ydu. Hocamızın raporu doğrultusunda transfer yapacağız. Hocamızla uzun yıllar çalışmak istiyoruz. Bir sezonda 4 hoca değiştirilmez. (Sneijder konusu)"

Mustafa Cengiz: 'Abdurrahim kardeşimle kader birliği yaptık'

"Teknokent için en az 8 milyon euro gelir bekliyoruz. Sancaktepe'de tüm amatör sporcularımıza yetecek bir tesis hazırlıyoruz. Yelken hariç hepsi faydalanacak. Mal varlığıyla övünen bir insan, insan değildir. 'Ben Galatasaray'a şu kadar para sağladım' demek, sosyal kulüplerde yanlış bir model. Adnan Öztürk'le koltuk pazarlığına girmedim. Ben yalan söylemem! Tek başıma da karar vermem. Bana geldiler, 6 tane sandalye istediler, 'ben de yok' dedim. (Adnan Öztürk'le ilgili) Burak Bey'in Allah yolunu açık etsin, Burak Bey ile olmayı çok istedim. Seçim çalışması yaptığı kulağıma geldi, Allah yolunu açık etsin. Bu işte yalnız yürüyemezsiniz, yanınızdaki arkadaşlarınızdan destek almalısınız. Bu dört aylık süreçte beraber olduğumuz arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Abdurrahim kardeşimle kader birliği yaptık"

Abdurrahim Albayrak: 'Mustafa Cengiz başkanım haricinde başka hiçbir yönetimle çalışmam'

"Fatih Altaylı arkadaşıma teşekkür ediyorum. Fatih Altaylı aradı: 'Sportif A.Ş'de sen olacaksın' dedi. İyi ki Fatih Altaylı'yı kırmamışım. Ben artık bu defteri kapattım. Mustafa Cengiz başkanım haricinde başka hiçbir yönetimle çalışmam"

Senin için hazırladığımız haberler