Mustafa Cengiz ve Kaan Kançal'a canlı yayında açık çağrı!

06.12.2019 - 16:15 | Son Güncellenme: 06.12.2019 - 17:17

Mustafa Cengiz ve Kaan Kançal'a canlı yayında açık çağrı!

Galatasaray'ın Eski Yöneticilerinden Cem Kınay, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Florya'nın iadesi, Falcao'nun sakatlık durumu ve Real Madrid'in sponsorluk görüşmeleri için Türkiye'ye gelmesini yorumlayan Kınay, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Başkan Yardımcısı Kaan Kançal'a çağrıda bulundu.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Cem Kınay'ın açıklamaları şu şekilde:

Cem Kınay'dan Mustafa Cengiz'e: "Aman Dursun Özbek'in yaptığı hatayı yapmayın"

Florya Galatasaray için çok önemli. Hatalar zinciri Dursun Özbek döneminde başladı ve bugüne getirdi. Galatasaray'ın Florya'da kalacağının belli olması ilk bakışta pozitiftir. Yönetimi tebrik etmek lazım. Ama Mustafa Cengiz ve yönetime mesajım var. Aman siz Dursun Özbek'in yaptığı hatayı yapmayın, ne anlaşma yaptıysanız detayını, şartlarını bilelim. İşin finansal tablosuna girmek benim işim değil. Finansçılar bir açıklama yaparlarsa mutlu olur. Normalde Riva ve Florya projeleri Galatasaray'ın borçlarının bitmesi için sunuldu. Biz de bunun için onay verdik. Ama şu anda borç yığınımız daha büyük. Florya'yı almak için paralar veriyoruz. Galatasaray genel kurul üyeleri ve taraftarla bu kadar oynamayı bıraksınlar. Ne anlaşma yaptıysalar açıklasınlar. 

Cem Kınay: "Herkes her şeyi bilsin"

Dernekte biz şeffaf olmakta mecbur değiliz diyebilirler. Sportif A.Ş'de olan her şeyi bildiriyoruz KAP'a. Bence açıklanmasında hiçbir sakınca yok. Emlak Konut'a da biz açıklayacağız diyebilirsin. Emlak Konut da kamuoyuna açık değil mi? Şeffaf bir dünyada yaşıyoruz. Herkes her şeyi bilsin. Sonrasında, biz Real Madrid'e karşı başarılı olamıyoruz diyorsunuz. 

Cem Kınay: "Kandırıldım!"

En önemli konu nedir? Biz internet dünyasında yaşıyoruz. O gün genel kurulda sunulan rakamları herkes bulabilir. Herkes oradaki rakamlara göre oy verdi. Ben, "Cem Kınay olarak kandırıldım" diyorum. O günkü rakamlarla borçsuz bir Galatasaray istiyorduk. Dursun Özbek'in öyle bir sözü vardı. Gelinen noktada, tekrar parayı vererek Florya'yı alıyoruz. Ama 3 ay önce Florya'yı kaybetmiştik. Hiç olmazsa Florya iade edildi. Kulübe tekrar kazandıran Mustafa Cengiz ve yönetime teşekkür ediyorum. Kaan Kançal'a rica ediyorum. Dursun Özbek döneminden beri ne geldi, ne gitti? Bunu bir açıklasınlar.

Cem Kınay: "Dursun Özbek'in yaptığı anlaşmanın altı boştu"

Kim, Florya'dan gitmek ister? Florya, ruhuyla, kalbiyle, her şeyiyle Galatasaray için önemlidir. Bir de Ali Sami Yen yıkıldıktan sonra bir Florya var. Dursun Özbek'in yaptığı anlaşmanın altı boştu. Bir tek kapıya konulmadığımız kaldı. Emlak Konut'a da kızmayalım. Onlar da sözleşmede ne yazıyorsa onu yaptılar.

Cem Kınay: "Transferde beklenti içinde olmayalım"

UEFA kurallarına göre hareket ediyoruz ve başımızda bir kılıç var. Transfer için oyuncu satmamız gerekiyor. Taraftar transfer için büyük bir beklenti içinde olmasın. Falcao gibi oyuncularımız nasıl devreye girer? Kadrodaki oyuncular nasıl performansını yükseltir? Bunlara kafa yoralım. Trabzonspor maçının ikinci yarısında Galatasaray'ı beğendim. Tuzla maçında sahaya çıkan futbolcular çok büyük bir şans kaybettiler. Formanın değerini bilmiyorlardı. Galatasaray mutlaka transfer yapacaktır ama çok büyük bir beklenti içinde olmayalım. Falcao gibi oyuncular devreye girerse bence rahatlarız. 

Cem Kınay: "Kaan Kançal zarar mı ediyoruz, yoksa kâr mı açıklasın"

Riva ve Florya için 500 küsür milyon hakkımız vardı. Biz bunu kırdırtarak 300 küsür gibi bir rakam aldık. Biz Florya'yı kaybetmiştik. Başkanın yaptığı görüşmelerin sonucu bu. Aslnda eşeği kaybedip, bulmanın sevincini yaşıyoruz. Florya'nın manevi değeri çok büyük. Konular şeffaf olmadığı için çok dikkatli konuşuyorum. Kaan Kançal'ın anlattıklarına inanıyorum ve güveniyorum. Kaan Bey net bir açıklama yapsın. Zarar mı ediyoruz yoksa kâr mı ediyoruz bunu da herkes bilsin. 

Falcao, ABD'ye mi transfer oluyor?

Falcao'nun kafasında ABD'ye gitmek gibi bir şey yok. Falcao sahalara dönmek ve taraftarlara kavuşmak istiyor. Galatasaray taraftarlarının hayran olduğu bir oyuncu olmak istiyor. Ben futbolcu değilim. Ama Falcao ile aynı problemi yaşıyorum. 1 yıldır toparlayamadım. Ayrıca doktorum. Bu aşil konusu öngörülemeyecek bir durum. Herkes kızıyor. Doktorlar da net konuşamıyor. Aşil problemi önemli bir sorun. Falcao'nun 1 sene sonra döneceğini söylemiyorum tabi. 

"Falcao'yu değersizleştirmenin bir anlamı yok"

Falcao sakat diye değersizleştirmenin bir anlamı yok. Halen dünyanın en iyi golcülerinden biri. Drogba, Sneijder gittikten sonra taraftara heyecan ve enerji verebilecek bir oyuncu. Dolayısıyla Falcao'nun bir an evvel sahalara döneceğine inanıyorum. Bunu bekliyorum. 

Cem Kınay: "Gomis'in Galatasaray'a dönmesine ihtimal vermiyorum"

Ben Gomis'in geri dönmesine ihtimal vermiyorum. Şu anda oynadığı takımda itibarı çok yüksek. Benim bildiğim 7 milyon Euro gibi bir para alıyor. Ortada bir problem olmadan dönmek istemiyor. Gomis konusu da Florya gibi. Kaybettiğimizi geri kazanmak. Diagne'nin gelme ihtimali Gomis'in gelme ihtimalinden daha yüksek. Alanyaspor maçını kazanabilir miyiz? Trabzonspor maçındaki anlayışı sürdürürsek Alanyaspor'u yeneriz. Galatasaray öyle oynarsa ligdeki herkesi yener. 

Real Madrid ile sponsorluk anlaşması yapılacak mı?

Real Madrid sponsorluk görüşmeleri için geldi. Ama bu konuda verilmiş bir karar yok. Bakanlık bir karar yok, görüşme oldu dedi. Sportmarketing ve Celebritymarketing, Türkiye markalaşmasında, otellerin markalaşmasında önemli bir rol oynuyor. Ama turizm bakanlığı'nın verdiği herhangi bir karar yok. THY'nin markalaşmasında dünyanın önemli takımlarının kullanılması lazım. Bu tür pazarlamalar önemli. Bu konuda bir karar verilmedi. Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak birçok görüşme yapılıyor. Böyle bir anlaşma olabilir. Niye olmasın ki?

Senin için hazırladığımız haberler