Mustafa Cengiz'den flaş Nagatomo ve seçim açıklaması!

03.05.2018 - 16:25 | Son Güncellenme: 03.05.2018 - 16:25

Mustafa Cengiz'den flaş Nagatomo ve seçim açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Uluslararası Futbol Ekonomi Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Cengiz, seçim listesinin yanı sıra takımdaki geleceği merak konusu olan Yuto Nagatomo hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Mustafa Cengiz’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Sorunları aşmak sadece Galatasaray'ın problemi değil. Türk futbolunun sorunu. Bu konuyla ilgili TFF de elinden gelen çabayı gösteriyor. Devletimiz de o çabaları gösteriyor. Major hataların anlık olmadığını ve bunun bir süreç olduğunu ifade etmek isterim. 3 yıllık seçilmeme rağmen söz verdiğim için seçime gidiyorum. En az 100 imza vermeniz gerek.

Ben tabii ki adayım. Listemi ben de bilmiyorum. İnşallah herkes öğrenecek. 44 kişilik kurullarımız var. Hepsi birbirinden değerli ve yetenekli insanlar. Bu 44 kişiyi en uygun dağılımla, senkronize bir şekilde yerleştirmeye çalışıyoruz.  Biz sadece anonim şirket değiliz, spor kulübüyüz. UEFA sizle yüz yüze geldiğinizde sadece  spora bakıyor. Yönetimi tek tek oluşturmak kolay değil. Görev kabul edenler, görevi isteyenler var. Bu sefer aşırı talep var. Geçen sefer seçileceğime ihtimal vermiyorlardı.  Bu kez farklı. Ben o talepleri en iyi hale getirmek durumundayım. Herkesi mutlu edebilir miyim? İmkansız bir şey. Ben ilahi bir kudret değilim, bir kulum.  Camianın beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak listeyi yapmaya çalışıyorum.

Göreve geldik ve mazbatayı aldık. Önümüzde transfer yasağını gördük. Borçlarımız vardı. 3 gün içinde 30 milyona yakın bir bedeli yatırmak zorundaydık. Nagatomo sağlık kontrolünden geçtiğinde henüz bu işleri halletmemiştik. Biz bunları hallettik ve gerekli parayı bulduk. Ndiaye, pazardan alıp satılan karpuz değil. Teknik  direktörümüz Fatih Terim de, menajerinden sıtkı sıyrıldığı için vermek durumunda kaldık. Galatasaray olarak para kazandırdık, bedelini 2 aya yakın sürede aldık. Biz, 100 gün içinde 320 milyon TL borç ödedik.

Tabii ki borç bitmiyor. Rakamlar çok büyük. Ama Galatasaray da çok büyük. Ankara'ya da teşekkür ediyorum. Bize  gerekli yol ve yordamı gösterdi. En büyük geliri ise taraftarımızdan elde ettik. Taraftar ayağa kalktı, kıyama uğradı. 76 loca biz geldiğimizde boştu. Bir dünya markasının locaları boştu. 50 tanesi satın alındı. Kombinemiz hemen hemen kalmadı. Maçlarda taraftar ilgi gösterdi, rekor kırdık. Storlarımızda bulunan formaları bitirdi. Şu  anda large formamız yok. Bu Türkiye'nin kilo aldığını da gösterir. Müthiş bir hareketti. Biz 60 milyon ciroyu 85 milyona getirdik.  Galatasaray sosyal bir camia. Kendi ticari çıkarlarınızı göz önüne alırsanız olmaz. Galatasaray'a fatura keserseniz bitersiniz. Herkes bilsin. Biz sorunları çözmeye çalışıyoruz. Eleştirenlerde insaf varsa teşekkür ederler.

Nagatomo daha tesislere gitmemişti. Ben işi ehline bırakırım. Henüz Florya'ya gitmedi ve odama gelmek istediğini söyledi. Geldi, oturdu ve sohbet ettik. Nagatomo kaliteli bir insan. Yolda da kitap okuyor. Saat 3'tü ve transferi gerçekleşmeyebilirdi. Kendisini öptüm, 10 dakika sonra çayını içti gitti. Adam bilmiyordu, İtalyanlar  bizden daha iyi şekilde transferi bilir. Bunları anlatınca fiyat gittikçe artıyor. Tokyo'ya gittiğimizde bizden forma istediler. Japon televizyonları hem Galatasaray maçı veriyor hem de Nagatomo ile iletişim kurmak istiyor. Japon Büyükelçi de özel bir mektup yazdı, teşekkür etti. Japonya Federasyonu da teşekkür mektubu yazdı.

Yuto Nagatomo, Fatih Hoca'nın taktiği içinde yerini buldu. Ama yarın bunlar bize yol, su, elektrik olarak geri dönebilir. Kiralık gönderdikleri futbolcudan Maradona parası isteyecekler diye ödümüz kopuyor. Herkes atılacak adımı bekliyor. İnşallah iki tarafın hayrına olacak şekilde sonlandıracağız.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ...

Senin için hazırladığımız haberler