Mustafa Cengiz'den flaş sözler: "Ya bana güveneceksiniz, ya da..."

29.09.2018 - 11:15 | Son Güncellenme: 30.09.2018 - 00:41

Mustafa Cengiz'den flaş sözler: "Ya bana güveneceksiniz, ya da..."

Galatasaray Kuılübü Başkanı Mustafa Cengiz, olağanüstü genel kurulda açıklamalarda bulundu.

Haliç Kongre Merkezi'ndeki genel kurulda Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulu, birçok konuda genel kuruldan yetki istedi. İşte detaylar...

"Onayınıza sunulan o devasa 10 madde neden birikti?"

Gündemimiz çok yoğun. Bazı çevrelerce maalesef torba yasa gibi lanse edilen bir dizi yapılması gereken işler için bir Cumartesi tatilinizi camia için heba ediyorsunuz. Herkese teşekkür ederim. Gündemde 4. maddede 10 adet yasal girişimlerimiz için gerekli düzenlemeler var. Siz bunun adına yetki diyorsunuz, proje diyorsunuz. Üstüne projeden fizibilite istiyorsunuz. Apartman yöneticiliği yapmış olanlar bile bilir ki Galatasaray Spor Kulübü bir dernektir. Dernekler Yasası’na tabiidir. Onayınıza sunulan o devasa 10 madde neden birikti? Bir boş günüm bir boş anım yok. Biz bunu günlerce tartıştık. Kalbi temiz olanların içi rahatlaması için bir şeyler açıklayacağım. Kötü niyetli olanlar için değil. Benim de bir sinirim var, taştan yapılmadım. Bazı sözcüklere dayanamıyorum. Bu nedenle ters bir şey söylediğimi zannetmiyorum ama özür dilerim. Benim içimi dökeceğim bir yer var, burası.

"Mali zorlukları biliyorduk ama..."

Çok ani göreve geldik. Kendi dönemimiz içinde gelmedik. Şampiyon olsak bile seçime gideceğiz dedik. O 4 aylık süreç içinde 10 maddenin 5 adedi Mayıs 2018’de sonlanıyordu. Yeniden görev almamız gerekiyordu. Diğer 5 adet yeni oluşan durum. Kemerburgaz Riva’daki terk edilmesi gereken okul arazisi. Teknokent gibi yerler... Dernekler Masası’ndan bir yazı geldi, özetle deniyor ki “Siz eski yönetimin aldığı kararları yönetimde devamlılık açısından devam ettirebilirsiniz. Yönetim süreli yetki almış is süre bittiğinde yenilemek durumundanız. Bu ilk 5 madde bu kapsamda. Mayıs 2018’de bitiyor. Biz geldiğimizde kaçmaktan kovalamaya vakit bulamadık. Mali zorlukları biliyorduk ama insanların günlük ihtiyaçlarının kısıtlandığı bir durumdaydık. Transfer yasaklarıyla, UEFA ile uğraşmak zorunda kaldık. Mayıs 2018’e kadar bu ilk 5 maddeyi getiremedik. Sağ olun bizi tekrar seçtiniz ama sanırım bazılarınız pişman. Bir ters bir şey olduğunda benim için hiçbir sorumluluğum kalmaz. İmar Yasasıyla ilgili bir yetkiye ihtiyacımız var. Eğer bunu alamazsam imarla ilgili bir sorun olursa ben sorumlu olmam.

İstenen yetkiler!

Ünal Aysal yönetiminde aynı madde alınmış. 2014’e kadar almış. Biz 2021’e kadar istemişiz. Dursun Özbek 05/05/2018 almış, aynı kopyala yapıştır. 31/05/2021 istiyorum ben de. Neden bu tepki bana karşı. İnan edin anlamadım. İki başkana verilen yetkiyi benden esirgemenizi de saygıyla karşılarım ama iş yapamazsam sorumluluğum yok. Ehliyet aldığınızda bunu hemen kullanmak zorunda değilsiniz. Gerektiğinde kullanırsınız. Tek bir madde satış yok maddelerde. Ama bazı yerlerde malımızı mülkümüzü satacak dediler. Hasnun Galip satacağımız iddia ettikleri yerlerden birisi. Dursun Bey’le neredeyse aynı yetkiyi istemişiz. Sadece metrekare biraz farklı.

Kemerburgaz'da son durum!

Kemerburgaz için 120 milyon Tl’miz olsa dahi inşaat yapamayız. Arazi üzerinde mandıra ve maden işletmeleri var. Kamu yararına ise ve belli bedelini ödenirse izin oradan çıkabilirler. Mevcut yasada buraya tesis yapmanız mümkün değil. Ama alınmış. İstenen hava parası 30 milyon TL’ydi. 54 milyon TL’ye tekabül eder şimdiki kurla. Ben bunu ödeyemem. Bir kurul toplandı. O kurulda görüşler bir araya geldi. 15-20 gün içinde Enerji Bakanlığı bünyesinde inşallah lehimize bir karar verir. Biz başka araziler için de dilekçemizi verdik. B ve C planları yaptık.

"Teknokent ilan ettiğimizde..."

Ali Sami Yen’de kapalı spor salonu çok zor gözüküyor. Bir yılımız kaldı projenin sonlanması için. Yoksa çatı parasını isteyecekler. Bunu bir şekilde halletmemiz gerekecek. B planımız Teknokent. İnşallah bunu dinleyen rakiplerimiz bizle uğraşmaz. Burayı Teknokent ilan ettiğimizde bizim arsamız büyük değer kazanacak. Bunun için yetki istiyoruz.

"Galatasaray Adası'nı satacakmışım ya"

Bana itham edilen suçlama yaratılışıma müthiş aykırı. Galatasaray Adası’nı satacakmışım ya. Bu ada bizim namusumuz. Benim de namusum. 1. bölüm bizim. 1-2-4 var, 3 denizin içinde. İrtifaka çalışıyoruz. Yani çıplak mülkiyet. Er genç bu dava Galatasaray’ın lehine sonlanacak. 2003 yılından bu yana sürüyor bu dava. Buz Ada’yı hatırlayın. 15 yıllık bir sorun 4 aylık bir yönetim tarafından çözülsün isteniyor. Lütfen biraz zaman verin. Satmayacaksan neden bu yetkileri istiyorsunuz diyorlar. Haklılar.

"Bana proje diyenler..."

Emlak Konut, Riva’ya okul açılmasını şart koşuyor. Bu yüzden ruhsat alınamadı. Bana proje diyenler Riva’da, Taç Spor’da hangi projeyi gördünüz de onay verdiniz.

Borsaya kote spor kulüpler içinde bizim durumumuz rakiplerimize göre çok iyi. Çok iyi bir noktaya geldik. UEFA bunu gördüğü için bize yol verdi. Biz hiçbir avukata tek lira ödemedik. 2 yıl içinde artıya geçeceğimizi göreceksiniz ki UEFA’ya da bunun sözünü verdik.

Ayni sermaye olarak FFP için şart koşuldu

Ayni sermaye olarak FFP için şart koşuldu. Ne zaman? Hemen değil. 3 yıl. Halka açık şirketlerde tabi ki olduğu gibi koyamazsın. 3 yıl içinde ayni sermaye olarak koyulabilir.

Olası arazi ve kazanımlar için temel görüşmeler yapıyorum. Diğer kısmını profesyoneller hallediyor. Profesyonel ne demek? Meslek memurudur. Bunu söyleyenler kim? Bizim profesyonellerimiz. Bunları oturup tek tek yazacak durumum yok. Onlar da kendi için değil, Galatasaray için yazıyorlar.

Galatasaray’ı zarara uğrattı dediler

Galatasaray’ı zarara uğrattı dediler. 19 Eylül’de yazı geldi. Biz daha önce başvuruda bulunduk. Gelirimizin artma olasılıkları var. Bizim asıl tartışmamız gereken bütçe. En çok dinleyip, en çok eleştirmemiz gereken bütçe sunumudur. Bu en sona kalıyor. İster verin, ister vermeyin gibi sözler etmedim. Karar size ait dedim.

Adamlar 5 yılı incelemişler ve 5 yılda da hiçbir şey yok

Belki bir şeyler kapatılıyor. Bu da ayıp. Biz hiçbir şeyi kapatmıyoruz. Her şey açık ve şeffaf. Samimi ve meydanda. Burası bir yarış yeri. Başka rakipler de var. Her bilgiyi burada detaylı şekilde veremeyiz. Florya’yı oylamayalım diye ricalarım oldu. Ayrıca Sayın Fatinoğlu, elimde dosyalar olduğunu söylüyor. Ben de baktım, hiçbir şey yok. Adamlar 5 yılı incelemişler ve 5 yılda da hiçbir şey yok. İsteyen kişi gelsin. Tek tek gösteririm. Bunla ilgili zamanınızı almak istemiyorum.

Bu sene şampiyon olmamız gerek

Elde edilen başarılar, şampiyonluklar, UEFA başarısı… Porto maçımız var. Bu sene şampiyon olmamız gerek. Galatasaray şampiyon oldu sevinemedik. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ne katıldı, bazıları çok mutsuz. Dış mihraklardan bahsediyorum. Yahu bu yetkileri bana vermiyorsunuz. Galatasaray’a veriyorsunuz. Ya bana güveneceksiniz ya da güvenmeyeceksiniz. Saygılar sunuyorum.

"Demokratik bir seçim oldu"

Galatasaray camiası ve taraftarı çok büyük. Sinirler zaman zaman gerilse de demokratik seçim oldu. Gerginlik olacak. İstediğimiz yetkiler hemen yarın kullanacak yetkiler değil. Gerektikçe genel kurul olacak. Galatasaray'ı hem sistem olarak hem de idari olarak en iyi hale getireceğiz. Beni az çok tanıdınız öfkelendiğim oluyor. Bizim de sinir sistemimiz var. Hatamız varsa, affetsinler. Sıkı çalışıyoruz. Camianın bize genel teveccühünü gördük. Ben Galatasaray camiasının aklına, izanına her zaman saygı duyarım. Her zaman doğruyu bulur.

Senin için hazırladığımız haberler