Mustafa Cengiz'e canlı yayında çağrı: "Bugünü değil, yarını kurtar"

19.12.2019 - 10:30 | Son Güncellenme: 19.12.2019 - 10:33

Mustafa Cengiz'e canlı yayında çağrı: "Bugünü değil, yarını kurtar"

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine dair çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Mustafa Cengiz’i eleştiren Kıran, ”Galatasaray’ı gerçekten seviyorsanız bugünü değil yarını kurtarmalısınız. Yükü sonraki yönetimlere bırakmayı düşünüyorsanız bu Galatasaray’ı değil, kendinizi sevdiğinizi gösterir” dedi. Ayrıca Kıran, Arda Turan’ın Galatasaray’a transfer ihtimalini de değerlendirdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şu şekilde:

Turgay Kıran: "En çok Fatih Terim'e üzülüyorum"

Galatasaray, ligde kendi ruhunu bu sene ortaya koyamadı. Yabancı ağırlıklı bir kadro var. O hırs, yerli oyuncularda. En çok Fatih Terim’e üzülüyorum. Bu kadar deneyimli bir teknik adam sıkıntı yaşıyor. Transferleri de kendisinin yaptığını düşünüyorum. Ama futbolda bunlar var. Galatasaray ligde puan kaybederken rakipleri de kaybediyor. Galatasaray’ın bu seneki ciddi sıkıntısı ortada. Terim, Ocak ayından bahsediyor ama devre arasında alacağınız oyuncular ne kadar kaliteli olacak? İnşallah genç arkadaşları takıma kazandırır. Galatasaray yine başa oynar ama sıkıntılı bir süreç olur.

Turgay Kıran: "Terim, gruplaşmaya meydan vermez"

Futbolcuların Fatih Terim’i yollamaya çalışması gibi bir durum söz konusu olur. Yerli ve yabancı oyuncular, Terim’in ne kadar güçlü olduğunu biliyor. Fakat; Galatasaray’da bazı oyuncular bir şeyleri zorluyor. Terim gruplaşmalara da meydan vermez. Nzonzi’yi bir anda gözden çıkardığına göre sıkıntıları bertaraf etmek istediği ortada.

Turgay Kıran: "Diri bir Galatasaray'ın ortaya çıkması gerek"

Bir tek oyuncuyla hiçbir şey değişmez. Falcao örneği önümüzde. Bu sene bitti, geçmiş olsun. Avrupa defteri de kapandı. Galatasaray geçen sene geriden gelerek şampiyon oldu ama her sene aynı şeyin olması mümkün mü? Gelecek sene için diri bir Galatasaray’ın ortaya çıkması gerek. Terim bu konuda gerekeni yapacaktır

Turgay Kıran: "Galatasaray'ın Arda gibi bir ağabeye ihtiyacı var"

Arda Turan’a herkes kızıyor. Ben de zaman zaman kızıyorum. Ama Galatasaray’ın bir evladıdır. Göksel Gümüşdağ kolaylık sağlarsa ve Terim de affederse Galatasaray’a transfer olur. Arda, hırslı bir şekilde oynarsa maç çevirebilecek bir oyuncu. Arda’nın Galatasaray’a gelmesini istiyorum. Galatasaray’ın bence Arda gibi bir ağabeye ihtiyacı var.

Mustafa Cengiz'e çağrı: "Bugünü değil yarını kurtar"

Mustafa Cengiz’e bakarsak Galatasaray’da her şey tıkır tıkır işliyor. Hepimiz o kadar mutluyuz ki! Mustafa Cengiz çok güzel kelime oyunları yapıyor. Bugünü geçirmek bir başarı değildir. Eğer Galatasaray’a gerçekten destek olmak istiyorsanız, geleceği kurtarmak zorundasınız. Biz bugünü atlattık deyip, sonraki yönetimlere tüm yükü bırakıyorsanız sadece kendinizi seviyorsunuz demektir. Galatasaray’ın sıkıntıları büyük. Mustafa Cengiz’in Galatasaray’ı halen tanımadığı çok aşikar.

Senin için hazırladığımız haberler