Mustafa Cengiz'e flaş çağrı: "Elinizdeki kaynakları değerlendiremiyorsanız..."

19.07.2019 - 15:37 | Son Güncellenme: 19.07.2019 - 18:37

Mustafa Cengiz'e flaş çağrı: "Elinizdeki kaynakları değerlendiremiyorsanız..."

Galatasaray’ın Eski Yöneticilerinden Turgay Kıran, sarı-kırmızılıların gündemine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yönetime eleştirilerde bulunan Kıran, “Galatasaray’ın elindeki kaynakları iyi değerlendiremiyorsanız o camianın adamı değilsiniz demektir” diye konuştu.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını cevaplayan Turgay Kıran’ın açıklamaları şöyle:

"Seri hariç, alınan oyuncular Galatasaray kalitesinde değil"

Galatasaray’ın aldığı oyuncular, çok başarılı ve çok üst düzey diye düşünmüyorum. Sadece son alınan Seri’den ümitliyim. Fatih Terim mutlaka bir plan düşünerek oyuncular aldırmıştır ama Galatasaray’ın kalitesinde oyuncular olmadığı düşüncesindeyim. Seri’nin ise çok faydalı olacağını düşünüyorum.

"Mustafa Cengiz akıllılık ediyor ve her şey iyiymiş gibi gösteriyor"

Her şey çok iyi ama borçlar bir türlü inmiyor. Varlıklar satıldı ama borçlar düşmedi. Mustafa Cengiz, Galatasaray Sportif A.Ş’yi dengede tuttuğu için durum iyi diyor. Tüm genel kurul ve taraftar biliyor her şeyi. Galatasaray’ın ciddi bir borcu var. Akıllılık ediyor ve her şey iyiymiş gibi gösteriyor. Galatasaray’ın ciddi borçları ve sıkıntıları var. Futboldaki performans öne çıkıyor. Bu da Terim’in sayesinde.

Turgay Kıran'dan otel göndermesi: "Dursun Özbek büyük otelci!"

Türkiye’de turizm iyidir ama artık çoğu oteller dolu değil. Hareket yok. Kalitesiz turistler geliyor. Türkiye bu turistlerle bir yere gelecekse gelmesin daha iyi. Hiç Avrupalı kalmadı. Hep Arap ülkelerinden geliyorlar. Bu turizm ise turizm olmaz olsun. Yerli turizmi bile durmuş durumda. Galatasaray’ın otelinin de fayda sağlamayacağını söylemiştim. Dursun Özbek çok büyük otelci olduğu için ısrar etti. Kimsenin bir şey yaptığı yok. Otel açılsa bile Galatasaray’a getirisi olmayacak. 40 senedir turizmin içindeyim. Galatasaray’ın, Mecidiyeköy’de otelcilik yapmasını anlamıyorum.

"Futboldaki başarı unutulur ama Ada hayata kazandırılırsa unutulmazlar"

Galatasaray Adası halen öyle duruyor. Sadece sportif başarıya konsantreyiz. Futbolda başarı varsa her şey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Ada değer biçilemeyecek bir güzelliktir. Birileri bilgi verirse seviniriz. Galatasaray Adası’nda çok güzel anılar da vardır. Bu işi çözecek yönetim kurulu üyeleri var. Futbolun 10’da 1’i kadar bu konuya eğilseler başarılı olurlar. Şu Ada’yı hayata kazandırsınlar, Galatasaray onları unutmaz. Ama futboldaki başarılar 1 yıl sonra unutulur.

"Elinizdeki kaynakları iyi değerlendiremiyorsanız o camianın adamı değilsiniz demektir"

Galatasaray Adası’nın kazanılmış olması önemlidir. Yatırımlar önemli. Her şeyin futbol olmadığını Galatasaray camiası çok iyi biliyor. Galatasaray, maaleseef futbol kulübü olma yolunda gidiyor. Futbola endeksli çalışmalar yürütülüyor. Bir camiayı yönetebilmek önemli. Demek ki Mustafa Cengiz yönetiminin ibra edilmeme nedenleri var. Başarılı bir durumun yarıda kalmasını dilemem. Bugün bir Fenerbahçe Üniversitesi açılıyor. Galatasaray mesela bunu çok daha önce yaptı. Ama siz elinizdeki kaynakları iyi değerlendiremiyorsanız o camianın adamı değilsiniz demektir. Cengiz ve arkadaşları bu sözlerimi göz ardı etmesinler.

Senin için hazırladığımız haberler