Mustafa Cengiz'e mesaj: "İbrasızlık kararı çıkarsa..."

05.03.2020 - 19:16 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 16:22

Galatasaray'ın Eski Yöneticisi Semih Haznedaroğlu, şampiyonluk yarışı ve Mali Genel Kurul ve seçim gündemini değerlendirdi. Mustafa Cengiz ibra edilecek mi? Genel Kurul kaç günde yapılmalı? Fatih Terim göreve devam edecek mi? Haznedaroğlu, dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Mustafa Cengiz'e mesaj: "İbrasızlık kararı çıkarsa..."

Galatasaray’ın eski başkan yardımcısı Semih Haznedaroğlu, sarı-kırmızılıların gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray’da yaklaşan mali genel kurul için ne düşünüyor? Mustafa Cengiz yönetimi ibra edilmeli mi? Genel kurul, 2 güne yayılmalı mı? Şampiyonluk için fikri ne? Camianın etkin isimlerinden Semih Haznedaroğlu, tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Semih Haznedaroğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

Semih Haznedaroğlu: ”Yükselişin devam edeceğini düşünüyorum”

Galatasaray’daki mevcut tabloyu özellikle ligin ilk yarısıyla kıyasladığımızda durum pozitif. Galatasaray şampiyonluk potasında. Bu şansı yakaladı ve büyük maçları kazanma tecrübesi var. Bu hafta oynanacak Sivasspor maçı çok önemli. Yükselişin devam edeceğini düşünüyorum.

Semih Haznedaroğlu: ”Transferler faydalı, nehri geçip çayda takılmamak gerek”

Fatih Terim, Ocak ayı için plan yapmıştı. İyi transferler yapıldı. Özellikle Onyekuru çok önemli bir silah. Fatih Terim, Onyekuru’yu çok iyi kullanıyor. Saracchi de iyi bir futbolcu. Fatih Terim, Ömer Bayram’ı da iyi kullanıyor. Takım havaya girdi. Terim, böyle final maçlarını da iyi oynuyor. Fenerbahçe’yi Kadıköy’de yenmek Galatasaray’ın şansını çok artırdı. Nehri geçip, çayda takılmamak gerekiyor. Galatasaray iç saha avantajını iyi kullanmalı. İç sahada kritik maçlar var.

Semih Haznedaroğlu: ”İbrasızlık kararına da saygı göstermek gerekiyor”

Genel Kurul, Galatasaray’ın çoğunluğunu temsil eder. Ben konuya taraflı bakmıyorum. Yönetim şu anda durumu idare ediyor. Şampiyonluk şansı da yakalandı. Yeni yönetimler elbette gelebilir, başkan adayları da ortaya çıkabilir. Genel Kurul, hem idari hem de mali ibrasızlık kararı verebilir. Buna saygı göstermek gerekiyor.

Semih Haznedaroğlu: ”Genel Kurul 2 güne yayılırsa daha faydalı olur”

Genel Kurul’da herkes konuşmak istiyor. Orada konuşmayacağım da ne zaman konuşacağım diyorlar. Hem konuşanlar hem de dinleyenlerde yorgunluk oluyor. İş önemli konulara geldiğinde üyeler yorulmuş ya da gitmiş oluyor. Konuşmalar ilk gün olmalı. İkinci gün de oylamalar yapılmalı. Bence böyle daha faydalı olur. Memnun olanlar, olmayanlar çıkacaktır. Böyle bir sisteme camiaların alışması meseleler var. Aynı güne sıkıştırıldığında geceye kadar sürüyor Genel Kurul. Bazen istenmeyen sonuçlar da çıkabiliyor. Salon, 1000 kişiyle başlayıp 200 kişiye iniyor. Esas iradeyi ifade etmiyor. Bence, 2 günlü sistemi denemek daha adil ve faydalı olacaktır.

Semih Haznedaroğlu: ”Seçim, futbol takımını etkilemez”

Profesyonel Şube, Florya’dan yönetiliyor. Başarıda teknik adamın dirayeti ve yönetim tarzı çok büyük tesir ediyor. Terim şu anda çok başarılı. Namzet olacak arkadaşlar da, “Fatih Terim ile çalışacağım” diye ifadelerde bulunuyor. Futbolcularla sözleşme yapan da yönetimdir. Devamlılık esastır. Futbol takımı başarılı. Aynen devam etmek durumundalar. Seçim konusu ayrı bir tartışma konusudur. Ama seçimler, futbol takımının başarısına negatif etki etmez diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler