Ankara Keçiörengücü Tercümanı Mustafa Çiçekay Kimdir? Açıklamaları

Ali Bozkurt
25.04.2023 - 16:38 | Son Güncellenme: 25.04.2023 - 16:43

Spor Toto TFF 1. Lig'in iddialı takımı Ankara Keçiörengücü'nde tercüman olarak görev yapan Mustafa Çiçekay açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Ankara Keçiörengücü Tercümanı Mustafa Çiçekay Kimdir? Açıklamaları

AJANSSPOR HABER

Spor Toto 1. Lig takımı Ankara Keçiörengücü'nde tercümanlık yapan Mustafa Çiçekay, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Peki Çiçekay kimdir? Detaylar...

Mustafa Çiçekay kimdir?

Spor Toto 1. Lig takımı Ankara Keçiörengücü'nde tercümanlık yapan Mustafa Çiçekay, spor yöneticiliği ve tercümanlık alanında yaklaşık 12 yıldır futbol dünyasında görev almakta. 

Süper Lig ve 1. Lig'deki birçok takımda çalışan Çiçekay, Ankaraspor, Denizlispor, Osmanlıspor, Şanlıurfaspor, Adana Demirspor, Kayseri Erciyesspor, Erzurumspor FK ve Ankara Keçiörengücü'nde çalıştı. 

Yabancı futbolcularla iletişimi iyi olan Mustafa Çiçekay, Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşabilmektedir. 

"Tercümanlık sadece çeviri değil"

Mustafa Çiçekay'a göre; futbolda tercümanlık sadece basın toplantılarında veya antrenmanlarda çeviri yapmakla sınırlı değildir. Spor yönetimi işlerinin geniş bir yelpazesini kapsar ve sahada ve saha dışında beklenmedik değişikliklere uyum sağlamak için hızlı düşünme, iletişim becerileri ve uyum kabiliyeti gerektirir. Sadece bir tercüman olarak anılmak, işin tam kapsamını yansıtmaz ve işe verilen emeği ve özveriyi adil bir şekilde yansıtmaz.

Çiçekay, "Bu işte sadece kelimeleri çevirmekten daha fazlası olduğunu öğrendim," diyor ve ekliyor; "Futbolda tercüman olmak, farklı kültürlerin, dillerin ve zihniyetlerin arasında bir köprü olmak anlamına gelir. Empati, diplomasi ve oyunun ve oyuncuların derin bir anlayışını gerektirir." 

Mustafa Çiçekay, tercümanlık dışında yardımcı yönetici olarak da görev yapmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler