Mustafa Denizli: Arda ve Emre'nin sahadaki varlıkları hissedilmedi

15.04.2018 - 22:24 | Son Güncellenme: 15.04.2018 - 22:24

Mustafa Denizli: Arda ve Emre'nin sahadaki varlıkları hissedilmedi

TRT Spor yorumcusu Mustafa Denizli, 2-0 biten Galatasaray-Medipol Başakşehir  maçını değerlendirdi.

Mustafa Denizli'nin sözlerinden Ajansspor.com'un derledikleri şöyle:

"Bugün özellikle ilk yarıda oldukça zevksiz bir maç oldu ama iki takımın kalitesinde bir maç oldu. Gününde olmayan bir Galatasaray varken, gününden çok uzak olan Başakşehir  vardı. Maç keyifsiz ve zevksiz bir şekilde geçti. Şampiyonluk grubundaki rakipleri belki de bugün beraberlik veya Galatasaray galibiyeti bekliyordu."

"Arda ve Emre'nin sahadaki varlıkları hissedilmedi"

"Başakşehir'de, Arda ve Emre gibi oyuncuların varlıkları hissedilmedi. Ne Elia, ne de Adebayor'a bu yüzden top geldi. Başakşehir'de Mossoro çok önemli bir oyuncu, onu hoca her yerde kullanabiliyor. İrfan Can ile birlikte oyuna girdi ama takımının mağlubiyetine engel olamadılar. "

"Galatasaray hak ederek kazandı"

"Galatasaray'ın hak ederek kazandığı bir maç oldu. Eğer maç berabere bitseydi; Galatasaray'ın üzüntüsü 5 veya 10 katlanırdı. Arda'nın uzun süre sahada olması, protestolara neden oldu. Abdullah Avcı'nın Arda tercihi son derece yanlıştı. Arda çok top kaybetti bugün. İrfan Can ile başlayabilirdi. Visca da bugün çizgisinin dışındaydı." 

"Denayer, Adebayor'a sahayı dar etti"

"Galatasaray belki çok üretken değildi ama pas olsun,trafik olsun ve baskı olsun her şeyi ile öndeydi. Denayer enteresan bir karakter. Maicon'un, Gençlerbirliği maçında gol pozisyonundaki yaptığı hata büyüktü ama yer toplarında başarılı bir Denayer vardı. Denayer bir var bir yok ama bugün Adebayor'u çok iyi tutarak ona sahayı dar etti. " 

Mustafa Deniz'liden Mariano'ya övgü

"Bu akşam maçın kaderini çizen oyuncu Mariano oldu. Mariano özellikle 2'inci yarı müthiş oynarken; her maçta form grafiğini üst seviyelere çıkardı. Çok tecrübeli bir oyuncu Mariano; topu olumlu kullanan, atağı çok seven bir oyuncu. Galatasaray'ın en faydalı transferi kim derseniz, Mariano derim! Donk da harika oynadı ve başarılı bir oyun sergiledi. Bugünün en iyileri kim derseniz; bir Mariano, iki Donk derim."

"İç sahanın kralı Galatasaray"

"Galatasaray önümüzdeki haftalarda Alanya ve Beşiktaş maçlarını geçerse,mucizeler Galatasaray'ın şampiyonluğuna engel olur. Alanya ve Beşiktaş maçları zor geçecektir. Galatasaray bu akşam kazanmak için her şeyi yaptı. Bu hırs Gençlerbirliği maçında yoktu . Bugün takım belki de beş km. fazla koşmuştur. Galatasaray'da bugün kötü oynayan oyuncu yoktu."

"Başakşehir çizgisinin dışındaydı"

"Başakşehir için kompakt bir takım diyorduk ama bugün o özelliği yoktu. Başakşehir takımı; Trabzon'da, Trabzonspor'a karşı, Vodafone'da Beşiktaş'a karşı, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı oynadığı futbolun gerisindeydi.  Zaman zaman tansiyonun yükseldiği anlar oldu ama bu gayet normal. Arda'ya yapılan protestolara bakınca; İspanya'da Atletico Madrid-Barcelona maçında Madrid taraftarından alkışlanmıştı."

 AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler