Mustafa Denizli: "Pas hatalarıyla birçok pozisyon verdik"

22.10.2021 - 22:45 | Son Güncellenme: 22.10.2021 - 22:49

Altay'ın deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası teknik direktör Mustafa Denizli açıklamalarda bulundu. İşte Denizli'nin açıklamaları.

Mustafa Denizli: "Pas hatalarıyla birçok pozisyon verdik"

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, deplasmanda Yeni Malatyaspor'a 2-1 kaybettikleri karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. 

"Pas kaybında ilk sırada yer alıyoruz"

Denizli, "Çok fazla farklılık göstermedi ilk yarı ile ikinci yarı. Geride bıraktığımız 10 maça baktığımız zaman beraberlik almadan yolumuza devam eden bir ekibiz. Süper Lig'de birçok veride çok iyi pozisyondayız fakat bir tane önemli konuda da ilk sırada yer alırken, pas kaybında da ilk sırada yer alıyoruz. 

"Bulduğumuz pozisyonlarla sonuç elde edemedik"

Bu sezon gol beklentisi Süper Lig'de en yüksek olan takım biz, rakip kaleye en fazla giden, ceza sahasına giren fakat pas hatalarıyla rakibe kontra şansı verdiğimiz birçok oyun oldu. Bugünkü oyun esasında ortada geçen, zaman zaman ve bizim bulduğumuz pozisyonlarla sonuç elde edemedik. Neticede bugün itibarıyla defansın ortasında sürekli olan arkadaşlarımızın olmaması veya sezon başından beri görev yapan arkadaşlarımızın aramızda olmaması bazı pozisyonlarda bizi zoraki değişikliklere itiyor.

"Maç başına ortalama 1.5 puanla gidiyoruz"

Sahaya eksik mi çıkıyoruz, hayır çıkmıyoruz. Yediğimiz ilk golde konsantrasyon kaybı sonucu büyük ölçüde belirledi. Ondan sonraki çabalarımız, özellikle gole kadar ikinci yarıya iyi başlamıştık. Bunları değerlendiremezseniz rakip değerlendirebilir. Neticede 10 hafta sonunda maç başına ortalama 1.5 puanla gidiyoruz. Bunu mutlaka yukarıya çıkaracağız. Bu takıma gönül veren bütün taraflarımız şunu bilsin, biz galibiyet serisinden sonra bir mağlubiyet serisi yaşadık 3 maçlık. Bunları yaşayacağız. Ama düşündüğümüz hedeflerden bizi asla uzaklaştırmaz. 

"Maçı kurtarmak için baya çaba sarf ettik"

Önümüzdeki haftalarda bu kayıpları mutlaka telafi edeceğiz. Çünkü bu takımın iyi bir yolda olduğunu ben biliyorum, futbolcularım da biliyor. En azından alternatif olarak bazı bölgelerde hiçbir imkanımız yok, onları kullanamadık bu akşam. Önümüzdeki haftalarda arkadaşlarımız aramıza döndükten sonra bu gidişat bizim için dönecektir, mutlaka dönecektir. Şimdi bütün bunları unutmak mecburiyetindeyiz. Maçı kurtarmak için baya çaba sarf ettik, pozisyonda geldi ama neticede kaybettiğimiz bir maç" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler