Mustafa Denizli'den Diagne açıklaması: "İşleyen bir mekanizma vardı..."

08.04.2019 - 16:33 | Son Güncellenme: 08.04.2019 - 19:33

Mustafa Denizli'den Diagne açıklaması: "İşleyen bir mekanizma vardı..."

Kasımpaşa teknik direktörü Mustafa Denizli, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına konuk oldu. Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Mustafa Denizli'nin açıklamaları şu şekilde:

Ortada 7 hafta var. Bu ligde her şeyin yaşanması mümkün. Avrupa kupalarına gitme ihtimalimiz hala var.

Kasımpaşa'nın son haftalardaki çıkışı

Grup psikolojisi ve güven olgusu var, bir de bireysel psikoloji var. Genelde futbolcuların, özellikle gol yollarında görev yapan futbolcuların güveni önemli bir konu ve duruma göre değişiyor. Her hafta alınan sonuçlardan sonra sıralama yerleri değişiyor. Bu mevsim itibariyle grafiğimizi üste çevirmek bizim için önemli.

Avrupa hedefi...

Ligin ilk 5'ini ortaya çıkaracak maçlar takımların kendi arasında oynanacağı maçlar açısında da önemli.

Diagne'nin takımdan ayrılması...

Bizde işleyen bir mekanizma vardı. Bu mekanizmanın iki tane önemli parçası takımdan ayrıldı. Koita ligin ilk yarısında sakattı. Bizim için önemli bir futbolcu. Belli özellikleri olan bir futbolcu. Kendi adına da o psikolojiyi iyi bir duruma getiriyor. Onun performansı takımın performansına da yansıyor. Diğer futbolcularımız da çok çalışkan. Ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Camiama ve takımıma güveniyorum. İnşallah tarihimizde ilk kez Avrupa kupalarına katılırız.

Çok kritik bölgede olan takımlarla son 4 haftayı geçirdik. Küme düşme hattında olan takımlarla son 2 maçımızı deplasmanda oynadık ve 4 puan aldık.

Antalyaspor maçı hakkında...

Bülent Korkmaz'ın teknik direktörlüğünü son derece başarılı buluyorum. Haftaya güzel bir maç olacak. Türkiye'de her sahada her sonuç alınabilir.

"Beklentileri karşılayacak"

Diagne Galatasaray'da beklentilere daha cevap veremedi. Beklentiler o kadar yüksek ki, taraftarlarda hayal kırıklığı yaşattı. Son haftalarda gol atması onu olumlu etkiledi. Dolayısıyla bundan sonraki haftalarda oyun içerisinde de skoru değiştirecek. Baskıyı hissediyordu ama son maçta bunu kırdı. Bu hem onun adına hem de takım adına olumlu.

Diagne zaman zaman iletişimde sorun yaşıyor. Neticede geç de olsa bunu kuruyor.

Gomis ve Drogba geçmişi itibariyla Diagne'nin üstünde bir kariyere sahip. Taraftar onunla kıyaslarsa bu hayal kırıklığı yaşatabilir. Diagne'nin daha fazla desteğe ihtiyacı var. Bu desteği bulabilirse beklentiyi karşılar.

Fenerbahçe - Galatasaray maçı hakkında...

Derbi ile ilgili tahminim bende kalsın. Galatasaray'ın Kadıköy'de kazanma ihtimali her zaman var. Bizi üzen bir ortamın olmadığı maçları görmek istiyoruz. 90 dakika rekabet sürüyor, ardından hayat hepimiz için devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler